ARAÇ TAVSİYELERİNİZİ ALABİLİR MİYİM......

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mylife57 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 12
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,329

mylife57

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar henüz formda ve Offroad camiyasında yeniyim :smiley: başlamak için az masraflı ekonomik bir araç bakıyorum bu katagoride Lada NİVA ön planda duruyor,bu konuda görüş tavsiye ve önerileri lerinizi rica edebilir miyim?

Teşekkürler.

Etiketler
Ynt: ARAÇ TAVSİYELERİNİZİ ALABİLİR MİYİM......

sizin sorunuz ile ilgili yorum yapabilmek için ne tür offroad yapacağınızı, aracınızı ne ağırlıklı (şehir içi veya arazi) kullanacağınızı ve bütçenizi bilmek lazım ona göre araç tavsiye edilebilir ancak

Hafta sonları dağ bayır dere tepe gezme maksatlı benim yapacağım offroad gezileri ağır şartlarda kullanmam sanıyorum.2. araç olacak yani bütçeye gelince 8/10 binlik bir araç olabilir,tecrübe kazanınca çıta yükseltme taraftarıyım.

Merhaba öncelikle hoşgeldiniz

siz bütceye göre teşhisi koymuşsunuz zaten niva uygun gibi hem amcınıza hem butcenıze biraz daha bütceyi artırma imkanınız varsa jimny de size uygun olur diye düşünüyorum

Selamlar

Daha öncede yazdım şu anki tavsiyem lada için önce 8-10 binlik ladanın kondisyon ve yaş durumunu göze alın bu mevsimde dağ bayır dolşacaksanız ilk önce lastik durumunu göz önüne alın alacağınız ladayı kullanan standart haliylemi kullanmış modifiye yapılmışmı yükseltme vs. varmı bu böyle uzar gider bence araziye özellikle bu mevsimde dağ bayır dolaşmaya tek araç gitmeyin, arazide bu hafta sonu rahat gezdiğiniz parkurda sonraki hafta bir kanal açılmış olabilir,
ben kendim düşünsem önce tarzıma göre lastik ebadı belirlerim bu 33" ve üzeri M/T olur ve arabaya yükseltme gerektirir extrem lastiği asvalttaki rahatsızlığından dolayı tercih etmem sonra bu lastikleri çevirecek gönlüme ve keseme uygun aradığım konfor yada ne özellik istiyorsam bunları karşılayacak marka ve modeli belirler sonra bu markanın önce arazi kabiliyetini sonra yedek parça servis vs. vs. durumlarını araştırırım niva bu şartları konforsuz olarak sağlar ama üzerine ekleyeceğiniz lastik modifiye vs, fiyatlarınıda hesaba katın bence

aşağıdaki ilan pasif durumda ama araç sahibinin bilgilerini yazdım http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-lada-satilik-lada-100787202/pasif-ilan/#classifiedTitle

MOTORCU ARABASIDIR. ÇOK BAKIMLIDIR. FAZLA BİRŞEY SÖYLEMEYE GEREK YOK 25 YAŞINDA ARABADIR. KAPORTASI GÖRÜNDÜĞÜ GİBİDİR. ÖDEME ŞEKLİ 1500 PEŞİN 500X12 AY AXESS BONUS KREDİ KARTINA BRANDADAKİ NUMARADAN ULAŞABİLİRSİNİZ.

MarkaLada
SeriNiva
Model1.6
Yıl 1988
Km 50000
Renk Beyaz
Motor Hacmi 1301 – 1600 cm3
Motor Gücü 51 - 75 hp
Yakıt Benzin + LPG
Vites Manuel
Kapı 2
Çekiş 4x4
Garanti Hayır
Plaka / Uyruk Türkiye (TR) Plakalı
Kimden Galeriden
Belirtilmemiş
TakasHayır
Durumuİkinci el
muhammet bektaş

Üyelik Tarihi 08 Ocak 2010
Profili Mağazası Takip Et
İş
0 (362) 228 40 78
Cep
0 (0507 420 01 10)

selam verdiğiniz linkteki araç yayında değil.

[table][tr][td]BOZO' Alıntı:
Selamlar

Daha öncede yazdım şu anki tavsiyem lada için önce 8-10 binlik ladanın kondisyon ve yaş durumunu göze alın bu mevsimde dağ bayır dolşacaksanız ilk önce lastik durumunu göz önüne alın alacağınız ladayı kullanan standart haliylemi kullanmış modifiye yapılmışmı yükseltme vs. varmı bu böyle uzar gider bence araziye özellikle bu mevsimde dağ bayır dolaşmaya tek araç gitmeyin, arazide bu hafta sonu rahat gezdiğiniz parkurda sonraki hafta bir kanal açılmış olabilir,
ben kendim düşünsem önce tarzıma göre lastik ebadı belirlerim bu 33" ve üzeri M/T olur ve arabaya yükseltme gerektirir extrem lastiği asvalttaki rahatsızlığından dolayı tercih etmem sonra bu lastikleri çevirecek gönlüme ve keseme uygun aradığım konfor yada ne özellik istiyorsam bunları karşılayacak marka ve modeli belirler sonra bu markanın önce arazi kabiliyetini sonra yedek parça servis vs. vs. durumlarını araştırırım niva bu şartları konforsuz olarak sağlar ama üzerine ekleyeceğiniz lastik modifiye vs, fiyatlarınıda hesaba katın bence

Tavsiyelerini değerlendiriyorum.Farklı formlarda da araştırmalarım devam ediyor.[/td][/tr][/table]

ilk başta 8-10 bin lira ayırayım diye başlanılıyor sonra hoşuna giden araç oldumu 12-13 te olabilir diyorsun, bu sefer aldığınız aracın hadi orasını hadi burasını da yaptırayım derken 3-4 bin lira harcanıyor sonra ya bunun kliması yok hidrolik direksiyonu yok suzukimi alsam diye araştırmaya başlanılıyor ya çok masraf ettim alacağım aracında masrafı çıkacak şimdilik dursun ben bu aracıda seviyorum deniliyor, çok para verirsem her tarafa rahatça girip çıkamam diye düşünülüyor offff hangi aracı alsam diye düşünmek zor, hayırlısı olsun :smiley:

şimdi enteresan bir şey yazıym :D

düşüncem sadece beni bağlar marka yada sistem tartışması yapmam her fikre saygım var

örnektir

offroad düşüncesiyle 1 araba aldım 10.000 Tl.

4 adet jant aldım 1.000 - 2.000 Tl.

4 adet mickey thompson 35" - 38" lastik taktım 3.500 - 4.000 Tl.

yükseltme yaptım 4.000 - 6.000 Tl.

alt koruma koydum 600 - 1.500 Tl.

vinç şnorkel arazi tamponları ışık sistemi ve diğerlerini sonra yapıcam :D

vaz geçtim arabayı satıyorum motor lastikleri çevirmedi ;D 9.000 Tl. ye zor :D

ve bu yazdıklarımın eksiği var fazlası yok ama bir gezi aracı deyince bir takım M/T lastik bir takımda A/T lastik yada sadece A/T lastik belki hafif yükseltme bi kaç şey daha işimi görür

fikir vermesi açısından örnek olsun diye yazdım

Hem işimi göreyim hemde kafamdan araç bakmayı sileyim derseniz, bütçeyi yükselterek temiz ve az km. li bir Suzuki almanızı öneririm.

[table][tr][td]BOZO' Alıntı:
şimdi enteresan bir şey yazıym :D

düşüncem sadece beni bağlar marka yada sistem tartışması yapmam her fikre saygım var

örnektir

offroad düşüncesiyle 1 araba aldım 10.000 Tl.

4 adet jant aldım 1.000 - 2.000 Tl.

4 adet mickey thompson 35" - 38" lastik taktım 3.500 - 4.000 Tl.

yükseltme yaptım 4.000 - 6.000 Tl.

alt koruma koydum 600 - 1.500 Tl.

vinç şnorkel arazi tamponları ışık sistemi ve diğerlerini sonra yapıcam :D

vaz geçtim arabayı satıyorum motor lastikleri çevirmedi ;D 9.000 Tl. ye zor :D

ve bu yazdıklarımın eksiği var fazlası yok ama bir gezi aracı deyince bir takım M/T lastik bir takımda A/T lastik yada sadece A/T lastik belki hafif yükseltme bi kaç şey daha işimi görür

fikir vermesi açısından örnek olsun diye yazdım

çok teşekkürler[/td][/tr][/table]

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,936
Kayıtlı Üye Sayımız
166,708
Kaydolan Son Üyemiz
Serseri Bey

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR