[table][tr][td]BOZO' Alıntı:Selamlar
Daha öncede yazdım şu anki tavsiyem lada için önce 8-10 binlik ladanın kondisyon ve yaş durumunu göze alın bu mevsimde dağ bayır dolşacaksanız ilk önce lastik durumunu göz önüne alın alacağınız ladayı kullanan standart haliylemi kullanmış modifiye yapılmışmı yükseltme vs. varmı bu böyle uzar gider bence araziye özellikle bu mevsimde dağ bayır dolaşmaya tek araç gitmeyin, arazide bu hafta sonu rahat gezdiğiniz parkurda sonraki hafta bir kanal açılmış olabilir,
ben kendim düşünsem önce tarzıma göre lastik ebadı belirlerim bu 33" ve üzeri M/T olur ve arabaya yükseltme gerektirir extrem lastiği asvalttaki rahatsızlığından dolayı tercih etmem sonra bu lastikleri çevirecek gönlüme ve keseme uygun aradığım konfor yada ne özellik istiyorsam bunları karşılayacak marka ve modeli belirler sonra bu markanın önce arazi kabiliyetini sonra yedek parça servis vs. vs. durumlarını araştırırım niva bu şartları konforsuz olarak sağlar ama üzerine ekleyeceğiniz lastik modifiye vs, fiyatlarınıda hesaba katın bence
[table][tr][td]BOZO' Alıntı:şimdi enteresan bir şey yazıym
düşüncem sadece beni bağlar marka yada sistem tartışması yapmam her fikre saygım var
örnektir
offroad düşüncesiyle 1 araba aldım 10.000 Tl.
4 adet jant aldım 1.000 - 2.000 Tl.
4 adet mickey thompson 35" - 38" lastik taktım 3.500 - 4.000 Tl.
yükseltme yaptım 4.000 - 6.000 Tl.
alt koruma koydum 600 - 1.500 Tl.
vinç şnorkel arazi tamponları ışık sistemi ve diğerlerini sonra yapıcam
vaz geçtim arabayı satıyorum motor lastikleri çevirmedi ;D 9.000 Tl. ye zor
ve bu yazdıklarımın eksiği var fazlası yok ama bir gezi aracı deyince bir takım M/T lastik bir takımda A/T lastik yada sadece A/T lastik belki hafif yükseltme bi kaç şey daha işimi görür
fikir vermesi açısından örnek olsun diye yazdım