Ynt: Araç Tavsiyesine İhtiyacım Var.
hagurel' Alıntı:
Her şey tamam da V8 çok yakıyor deyince neden bazı arkadaşlar agresifleşiyor yakıyorsa yakıyor kardeşim siz anladığım kadarıyla offroad araçlarınızı ikinci araç olarak kullanıyorsunuz ben aracımı hem iş hem hafif offroad olarak kullanıyorum ikinci bir aracı almaya ekonomik durumum mümkün değil elvermiyor yılda ortalama 30000 km yol yapıyorum km de 300 kuruş yakan bir araç ile 400 kuruş yakan araç arasında yıllığı hesapladığınızda baya bir fark çıkıyor ortaya ,herkez ister offroad da kullanmaya V8 Discovery olsun uzun yol için garajımda Mercedes olsun ama olmuyor olanlarınızda şansının farkında değil
sakin sessiz bir yere gidin ve imkanlarınızı bi düşünün ne kadar şanslı ne kadar şanssızsınız allah hepinize sağlık varsin gerisi boş
kimse sizin mantığınızda araç tercihinize bişey diyemez, yorum da yapamaz,..
ancak v8 i ne yapacan yok şu kadar yakar yok bu kadar yakar, gibi bilinçsiz yazılan yazılar tepki çekiyor... biri gerçekten aracını kırarcasına zorluyarak off-road yapıyor biri alttan bakıp bu araçların fotosunu çekiyor...eee ondan sonra çok yakıyor... evet yakıyor ama neyi neyle kıyaslıyoruz... hangi pozisyonda yakıyor? yukarda yazdım ben off-road yaparken zj'm 1liranın altına hiç düşmedi!!! benim aracımı kullandığım gibi kullanılan diğer markalarda buna benzer yakıtı yakıyordu!!! iş olayını bi halledeyim kafamdaki projeyi yapabilirsem hedefim 2 lira yakacak bir aracı yapmak olucak(çok ciddiyim) ama bu şu anlamda değil gidip en fazla yakan aracı alıcam değil, öyle parçaları birleştiricem ki off-road şartlarında muhtemelen araç beni zorluyacak ben aracı değil, böyle bir kullanıma uygun bir araç ta ekonomik olamaz haliyle...
yine bir örnek veriyim
2005 model opel corsa 1,2 otm. sıralı lpg li aracım vardı sattım
2000 model 320 ia aldım lpg li yemin ederim uzun yolda özellikle epey daha az yakıyordu benzer kullanımda...şimdi biri az yakan araç istese 2 alternatifi sunsa corsa deriz değilmi?
3 sene önce aynı korkulardan gittim 3 kapı 1,6 otomatik vitara aldım 1yılımı boşa harcamışım...
şu askeriyeden çıkma defendar lar ne kadar yakıyor? çoğunun o eleştirdiğimiz bi çok v8 den fazla yaktığını sanırım tüm kullanıcıları biliyor...
yani neyi nerde nasıl kullanacağınız çok önemli amaca uygun hareket etmek lazım sadece...
araç yardımı isteyen arkadaşımız tercih ederse pick-uplar da fazlasıyla işni görecektir ama şu mantık sonucu değil v8 in yakıtı derseniz iş karışıyor... eğer araç isteyen çok fazla şehirdışı yolculuk yapıyorum, çok hafif arazide kullanıcam deseydi işte o zaman v8 ler zaten saçma olurdu, dusteri bile önerebilirdim bineydim daha önce ;D ;D ;D
sorun yada sizin agresifleşme dediğiniz şey çok yakıyor demenizden kaynaklanmıyor yani...eksik bilgiden kaynaklanıyor... yine bir örnek veriyim3 tane cj5 in debelendiği ama yarıdan öteye geçemediği tepeye ben navara ile çıktım, şimdi şunu diyebilirmiyim navara cj5 den daha iyi off-road yapar....olayın özü şuydu cj lerde 35 mt ler vardı ama 2 yıl asfaltta sürülmüş kaya gibi olmuş, dik karlı rampada navara kar lastikleriyle tabiiki daha iyi yol tutuyordu o kadar...