Araç Tavsiyesine İhtiyacım Var.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan RuHaDaM Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 161
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 22,685

RuHaDaM

Ana Kamp
Yer
Konya
Selam Arkadaşlar,
Uzun zamandır kendime bir arazi aracı aramaktayım. Yamaçparaşütü, snowboard gibi doğa sporlarıyla uğraşmaktayım. Arkadaşlarımı ve malzemelerimizi içine rahatça sığdıracağım genişlikte bir araç arıyorum. Aracı sadece offroad için istemiyorum. Çevre gezilerinde ve kamp bölgelerine ulaşmak için ve bazende yol olmayan tepelere çıkmak için kullanmayı düşünüyorum. Bütçem 20 bin tl civarında. Görüş ve önerilerinizi bekliyorum.

Saygılar.

Not:Vakti olup satış ilanlarını inceleyen arkadaşlar ilan linklerini ve araçla ilgili fikirlerini özel mesaj olarak yazarsa çok memmun olurum

Etiketler
Ynt: Araç Tavsiyesine İhtiyacım Var.

20 25 bin tl aralıgında alternatif çok agır off road yapmıycaksınız sanırım sizin için 1) jeep zj 5.2 (motoru kuvvetlidir gücü hissettirir-yakıtı fazladır parçası pahalıdır)
...2) toyota land cruser vx80 (saglamdır kıramazsınız- mekanik araçtır konforu biraz zayıftır)
...3) suzuki vitara 4 kapı (parçası kolay bulunur az yakar-içi biraz küçüktür zorlamada parça kırar)
...4) mitsubishi pajero 3.5 v6 (2.6 da olabilir fakat motoru yetmedigi yerler olabilir ben zorlamam bana yeter derseniz daha ekonomik olup işinizi görür ) ( benim favorim çünki benim aracım mitsubishi ;D -temizini bulursanız kolay kolay parça kırmaz yolda bırakmaz hararet yapmaz yagını suyunu koyun motoru bozamazsınız)

ben bir japoncu olarak ;D pajeronun kötü yönünü göremem tecrübeli arkadaşlar eksilerini yöylesin

alii38' Alıntı:
20 25 bin tl aralıgında alternatif çok agır off road yapmıycaksınız sanırım sizin için 1) jeep zj 5.2 (motoru kuvvetlidir gücü hissettirir-yakıtı fazladır parçası pahalıdır)
...2) toyota land cruser vx80 (saglamdır kıramazsınız- mekanik araçtır konforu biraz zayıftır)
...3) suzuki vitara 4 kapı (parçası kolay bulunur az yakar-içi biraz küçüktür zorlamada parça kırar)
...4) mitsubishi pajero 3.5 v6 (2.6 da olabilir fakat motoru yetmedigi yerler olabilir ben zorlamam bana yeter derseniz daha ekonomik olup işinizi görür ) ( benim favorim çünki benim aracım mitsubishi ;D -temizini bulursanız kolay kolay parça kırmaz yolda bırakmaz hararet yapmaz yagını suyunu koyun motoru bozamazsınız)

ben bir japoncu olarak ;D pajeronun kötü yönünü göremem tecrübeli arkadaşlar eksilerini yöylesin
Merhaba
Toyota alınız
iyi günler
Yılmaz Usta
www.yilmazmotorsports.tr.gg

Off Road yapmayacaksanız, o paralara temiz Cherokee Zj'ler den alın... ;D

eğer kamp yapıyorsanız ben de ilk önce disco önericem... (land rover discovery)
eğer kamp olayı biraz daha az plandaya zj güzel araç (yani grand cherokee 93-98 model arası)
biraz daha fazla paranız olabilirse wj ( grand cherokee 99-2005)

bu iki araçla ilgili kendi sayfalarına bi göz atın...

Aracı offroad yarış parkurlarına sokmayı düşünmüyorum ama yol olmayan yerlerede gitmek isterim kamp, uçuş ve av için. Disco ve defender arasında kaldım aslında. Japonları hiç araştırmadım. Disco veya defender için en kullanışlı motor seçenekleri nedir?

Off Road yapmıyacak ve uzun yollar tepecekseniz V8 almayın.
Arazide performans istiyorsanız V8 alın :D

TD5 ler size göre ama fiyatları pahalı.

Defender TD'lere bakın ancak onlarda çok konforsuzdur :D

RuHaDaM' Alıntı:
Aracı offroad yarış parkurlarına sokmayı düşünmüyorum ama yol olmayan yerlerede gitmek isterim kamp, uçuş ve av için. Disco ve defender arasında kaldım aslında. Japonları hiç araştırmadım. Disco veya defender için en kullanışlı motor seçenekleri nedir?

biz zaten yarış maksatlı yazmadık...hatta sitede binlerce araç var en fazla 3-5 tanesi yarışlarda tüm sezon kullanılır...
bizim off-road aracı dediğimiz ve yaptığımız uygulamalar kullandığımız yerlere, çevredeki arkada kitlemize ve cebimizdeki paraya bağlıdır...

Onu yazmaktaki maksatım çok zorlu şartlara sokmayacağımı belirtmek içindi. Ama dediğim gibi yol olmayan yerlere de gitmek isterim ara sıra.

alın bi tane L200 4x4 magnum keyfinize bakın dağa da çıkın otobanada hem dizel hem konforlu hem yük at hem hava at japonu düşünün ,arkadaşın biri pajero önermiş onun yazdıklarıda olabilir ama pajero alırsanız 2.8 turbo dizel alın derim boşverin şu lpg li araçları 1 araçla gideceğiniz yere 3 araç ile gidiyomuş gibi masraf etmeyin kalın sağlıcakla iyi geceler herkeze

hagurel' Alıntı:
alın bi tane L200 4x4 magnum keyfinize bakın dağa da çıkın otobanada hem dizel hem konforlu hem yük at hem hava at japonu düşünün ,arkadaşın biri pajero önermiş onun yazdıklarıda olabilir ama pajero alırsanız 2.8 turbo dizel alın derim boşverin şu lpg li araçları 1 araçla gideceğiniz yere 3 araç ile gidiyomuş gibi masraf etmeyin kalın sağlıcakla iyi geceler herkeze

ne kadar yakıyor şu magnum?

Suzuki Vitara v6, 2000 cc araç (1996-1998) tam istediğiniz özelliklere sahip. Tadına doyamazsınız...

bu da ilginç 1 araçla gidilecek yere 3 araçla gidecek gibi masraf etmeyin.
neye istinaden?

ilkakdeniz' Alıntı:
bu da ilginç 1 araçla gidilecek yere 3 araçla gidecek gibi masraf etmeyin.
neye istinaden?

valla ben de buna istinaden sordum...buradaki magnumlar, hiluxler, mazdalar, navaralar ın ne kadar yaktığını iyi hatta çok iyi biliyorum ama, gözden bişiler kaçırıyoruz demekki ;D ;D ;D ;D ;D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,013
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR