Araç Tavsiyesine İhtiyacım Var.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan RuHaDaM Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 161
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 22,636
Ynt: Araç Tavsiyesine İhtiyacım Var.

ict3055' Alıntı:
Sizin araç standart, düz vites, prince lpg ve şehirler arasında o kadar yakar... Gayet normal...
Ben sadece off road yapıyorum, o yüzden benimki çok fazla çıkıyor...

Evet bunu anlatmaya çalışıyorum zaten..
Arazide de (gerçek araziden bahsediyorum kır gezisi değil) sizin rakamlara ulaşmayan ve aynı tatmini sağlayacak
kıçı başı her yerde takılmayacak araç varsa bilelim biz de onu alalım :smiley:
Sizin sarfiyat da gayet normal.. Port bagaj, vinç, tampon vs ile daha ne olsun ki ?

Etiketler

Serhat Bey Merhaba;

Kürşad beyden önce ben cevap vereyim.
İnternet'ten herhangi bir web sitesinden bir makaleyi başka bir sitede yayınlarsanız;
o sitenin sahibinden izin almakla beraber, aşağısına ek olarak alıntı olduğunu belirtmeniz gerekir...

Alıntıdır: http://www.4x4dergi.com yazmanız gerekmektedir.
Çünkü web sitelerin tüm hakları saklıdır...

ict3055' Alıntı:
Serhat Bey Merhaba;

Kürşad beyden önce ben cevap vereyim.
İnternet'ten herhangi bir web sitesinden bir makaleyi başka bir sitede yayınlarsanız;
o sitenin sahibinden izin almakla beraber, aşağısına ek olarak alıntı olduğunu belirtmeniz gerekir...

Alıntıdır: http://www.4x4dergi.com yazmanız gerekmektedir.
Çünkü web sitelerin tüm hakları saklıdır...

Bilgi için teşekkür ederim, alıntı olduğunu yazdım ama, Kürşad Beyde bu konuda olduğundan dolayı cevap verir diye düşündüm, yine de eğer bir sorun teşkil edecekse alıntıyı silebilirim. Kendisinden cevap bekleyeceğim.

Ayrıca konuya yaklaşım olarak çok güzel bir yazı olduğundan buradaki tüm sorulara gerekli ceavbı verir nitelikte olduğundan duyarsız kalamadım.

sertem41' Alıntı:
Bilgi için teşekkür ederim, alıntı olduğunu yazdım ama, Kürşad Beyde bu konuda olduğundan dolayı cevap verir diye düşündüm, yine de eğer bir sorun teşkil edecekse alıntıyı silebilirim. Kendisinden cevap bekleyeceğim.

Ayrıca konuya yaklaşım olarak çok güzel bir yazı olduğundan buradaki tüm sorulara gerekli ceavbı verir nitelikte olduğundan duyarsız kalamadım.

Yok ben onu demek istemedim, yanlış anlatmışım sanırım.
Alıntıdır: http:/domain...

yazılması gerekmektedir yasal olarak...
Ben bilgi vermek için söyledim.

bende ilk suv aracımı subaru forester olarak almıştım zamanla arazide daha güçlüsü daha erkeksi olan isteniyor yaş 40 olunca vede böyle güzel bilgi paylaşımı olan siteler olunca sonra 3tane farklı v8 arazi aracım oldu yalnız tek araç olarak hem işletim malıyetleri ve şehir içindeki kullanım zorluklarından biraz birikimden sonra sonra şu an dizel 308 im vede hobi amaçlı disco 1 offrood donanımlı bir arazi aracım var uzun yola işe vs binek araçla gidiyorum yakıt dokunmuyor hafta sonuda piknik vs yol dışı merak ettigimiz yerlere arazi aracıyla gidiyorum bence çok kullanıyorsak her arazi aracı malıyetli olur hemde uzunyolda konforlu olmaz zaten ikinci araç olursa pek dokunmaz tek araçsa suzikide düşünebilirsiniz :smiley:

ict3055' Alıntı:
Yok ben onu demek istemedim, yanlış anlatmışım sanırım.
Alıntıdır: http:/domain...

yazılması gerekmektedir yasal olarak...
Ben bilgi vermek için söyledim.

Tamamdır, dediğinizi dikkate alarak düzeltme yaptım.

Serhat bey gurur ve zevk duydum o yazıları paylaşmak için yazıyorum alıntı yapılan yer belirterek istediğiniz heryerde kullanabilirsiniz.

:smiley:

ict3055' Alıntı:
Abi arkadaş konuyu okuyunca kesin araç almaktan vazgeçeçek :D :D :D
Her telden çalıyoruz :smiley:

Haklısın, bizide farklı kılan bu değil mi, her telden çalan arazi aracı kullanan var burada, herkesin kullanım amacı, kullanım şekli, konuya yaklaşımları hepsi farklı değil mi. Onun işi gerçekten daha zor.

Öncelikle kendi ihtiyaçlarından emin olacak, daha sonra bu ihtiyacını karşılayacak bir marka tersih edecek, daha sonra o markanın modelini bulacak, aracın durumuna bakacak vb. bir sürü şey.

Benim nacizane önerim, ne yaparsa yapsın, hangi aracı alırsa alsın mutlaka aldığı o aracı değiştirecektir, aldığı aracı bu camianın içinden alacağı gibi satarken de bu camianın içinden birilerine satacak. O yüzden çok da fazla kafa patlatmaya gerek yok. Amacına uygun, gözüne gönlüne hangisi güzel geliyorsa birine karar verecek dalacak bu işe.

Ondan sonra iş başlıyor zaten, derler ya ''AMERİKAYI YENİDEN KEŞFETMENİN BİR ANLAMI YOK'' hemen hemen her türlü aracın ne yaptığı sitemizde ustad lar tarafından bilinir durumda.

Arazi aracı alacak olan kişi bazı zorluklarıda göze almış demektir.

Hayırlısı olsun arkadaşımıza şimdiden, aramıza hoşgeldin demek isterim.

Tempus' Alıntı:
Serhat bey gurur ve zevk duydum o yazıları paylaşmak için yazıyorum alıntı yapılan yer belirterek istediğiniz heryerde kullanabilirsiniz.

:smiley:

Sizin bu özelliğinizi bildiğim için zaten paylaşmak istedim. Sizin bu konularda olan deneyim bilgileriniz hepimize ışık tutuyor.

Bu konuda sizi yürekten kutluyorum tekrar, iyiki aramızdasınız ve bilgilerinizden yararlanabiliyoruz.

Tekrar teşekkürler.

hagurel' Alıntı:
Arkadaşlar Kardeşler sizin araçların V8 ler için söylüyorum yarısını yaktığı kesin benim araç 2001 model 346 kuruş yakıyor şehir içi kullanımda tarih 02-03-2001 202km yol yapmışım 70 liralık mazot aldım siz söylermisiniz 202 km de ne kadar lpg tüketiyorsunuz sizler magnum'u ,hilux'u ,navara'yı biliyorsanız bende discovery ,grand cherokee , gibi araçların tüketimini biliyorum magnumu çok çok zorlasanız arazide 400-420 kuruş yakar hadi 450 olsun bir V8 aracı aynı şekilde kullanın bir liradan haber verir bizde gidiyoruz gezilere bizde tartışıyoruz sürekli bu konuları
Size bişey anlatacam ama gülmeyin
bundan 2 yıl önce komşu bir ilçede uzun şase pajero gördüm araç gümrükten çıkmış 80000 km de lpg yok kız gibi derler ya öyle bişey araca bayıldım 1994 model 2.6 benzinli karbitörlü platinli adam ile takas edecez ben yakıtını sordum yeminler etti İstanbul'dan buraya 100 liraya geldi diye mesafede 350km falan inan dım aldım aracı lpg taktırmak için arada da işe falan gittim 400 liralık benzim harcadım km ye bakıyorum eyvah dedim lpg taktırdım araç lpg de 400 kuruş yakıyordu o zaman aracı aldığım adama gittim bu dedim lpg yi benzinden fazla yakıyor senin hesaba göre birde öğrendim ki adam arabayı bi kamyona yüklemiş 100 liraya öyle getirmiş bizim buraya yoksa 100 liraya gelmesi mümkün mü ?

;D ;D ;D

Arkadaşlar, herkese önerileri için çok teşekkürler. Geniş olması, az yakması ve heryere gidebilmesinden dolayı dizel defender'a sıcak bakmaya başladım.Konfor benim için ikinci planda, hatta olmasada olur:smiley: Aslında Serhat Bey'in satılık olan aracı beni kendine çekiyor,üstelik koltuklarıda oldukça konforlu görünüyor, takipteyim :smiley:

RuHaDaM' Alıntı:
Arkadaşlar, herkese önerileri için çok teşekkürler. Geniş olması, az yakması ve heryere gidebilmesinden dolayı dizel defender'a sıcak bakmaya başladım.Konfor benim için ikinci planda, hatta olmasada olur:smiley: Aslında Serhat Bey'in satılık olan aracı beni kendine çekiyor,üstelik koltuklarıda oldukça konforlu görünüyor, takipteyim :smiley:

Umarım beni yanlış anlamamışsınızdır, yukarıdaki yorumlarımız tamamen genel anlamda idi, aracı pazarlama olarak kesinlikle yorumlamayım, çok üzülürüm.

Bende sizin gibi isteklerden yola çıkarak bu aracı tercih ettim, ama mecbur kaldım satmaya, sene sonunda yine alacağım inşaaallah.

Serhat Bey kesinlikle öyle düşünmedim. Aslında hali hazırda 87 benzinli defenderım var :smiley: ama konyada çekilen bir dizide kullanıldığı için aracı kullanamıyorum :smiley: Aracı hakkıyla toparlayacak usta da bulamadım o nedenle bu aracı satıp kendime başka hazır bir araç almayı düşündüm. Alternatifler hakkında görüş almak istedim ama defender yinede ağır basıyor sanırım :smiley:

memlekette az yakan araç kaldı mı ki?
bir kaç gün önce arkadaşım ford focus'la ben Discoyla orta mesafe yol katettik.
focus ortalama 8 litre benzin yakmış 1.6 motor 115 bg 1200 kg araç. benzin litre fiyatı 4.07 km'de; 33 krş.
disco ortalama 17 litre LPG yakmış 4.0 motor 190 bg 2500+ kg 2" yükseltme 265.75.16 bfg/at lastik LPG litre fiyatı 2.25 km'de 38-40 krş.

arkadaşın söylediği "eee ne anladım ben bu işten?" :smiley:

RuHaDaM' Alıntı:
Serhat Bey kesinlikle öyle düşünmedim. Aslında hali hazırda 87 benzinli defenderım var :smiley: ama konyada çekilen bir dizide kullanıldığı için aracı kullanamıyorum :smiley: Aracı hakkıyla toparlayacak usta da bulamadım o nedenle bu aracı satıp kendime başka hazır bir araç almayı düşündüm. Alternatifler hakkında görüş almak istedim ama defender yinede ağır basıyor sanırım :smiley:

O zaman söylenecek bir şey yok size. :smiley: DEFENDER varsa neyin ne olduğunu zaten biliyorsunuz demektir.

Herşey gönlünüze göre olsun.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,013
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR