Araç Üstü Sis Farı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan serkann Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 63
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 27,251
Ynt: Araç Üstü Sis Farı

torhan' Alıntı:
bende deldirmek taraftarı değilim. ve halen ne yapmam gerektiğine karar vermedim. yada hepten söküp atsam mı :smiley:

Bende sis farlarına bu delme yüzünden hep erteliyorum..sorun delince su ve pas bunu önlemek çok zor.

selamlar

Etiketler

nitroces' Alıntı:
başka bir yerde 197 tl ye buldum .
http://www.bidolu.com/Bascuda.aspx?cmp=&pId=682102&aType=product

pahalı olan sitede 900mt ışık mesafesi yazıyordu burada 600mt.

farklılık neden kaynaklanıyor dur?

Bu site güncel değil galiba ben buradan sis farı alacaktım ama alışveriş yapımıyor..

Delmek kişisel tercih ama öyle tavanda sunroof civarında falan bana sıcak gelmedi . İçten yada dıştan fitil arasında boşluk var mı bakın bence , Yada olmazsa Şık bir spirla boruyla yukarıda çıkabilir . ama dediğim gibi tercih meselesi ...

Sökme - takma meselesi de kullanımla alakalı , açıkçası ek aydınlatma olmadan arazide , ormanda gidilmiyor bence . Yani gidilir de riske ve zorlamaya ne gerek var .

ne delmesi arkadaşlar, bunca araçlara sis farı taktırdım, kalın kabloda dahil fitilin arasına sıkıştıracaksınız en mantıklı yerden,az bişey görünsün ama delik olmasın, saçmalıyor bazı ustalar.

Valla bende taktım hep araçlarıma ama delmedim hiç . Ki benimde tepelerde en az 4 tane vardır hep ...

Başkasının aracını delmek daha kolay oluyor heralde :D

nitroces' Alıntı:
başka bir yerde 197 tl ye buldum .
http://www.bidolu.com/Bascuda.aspx?cmp=&pId=682102&aType=product

pahalı olan sitede 900mt ışık mesafesi yazıyordu burada 600mt.

farklılık neden kaynaklanıyor dur?

black magic in içi siyah, koyu renk araçlarda guzel gorunuyor..

işte aracımın resmi. bu lambalar bağlanacak...

Görüntü0002.jpg

Görüntü0007.jpg

Açıkçası , Discoya yakışacak sıkı bir port bagaj artı daha kaliteli sislerle çok daha güzel olacaktır araç .

Bu yapıyla delmeye falan ne gerek var . İçerden labloyu döşe güzelce çık arka kapının üst kısmında dışar spiral hortum kabloyu port bagaj üzerinde dağıt ... En mantıklısı bu göründü bana ...

montajla ilgili fikir verebilecek bir video..

http://www.youtube.com/watch?v=hkuX9GB0cf8&feature=related

torhan' Alıntı:
işte aracımın resmi. bu lambalar bağlanacak...

Torhan Bey, ben size dikdörtgen sis farlarını tavsiye ederim, Disco1'de yuvarlaklara nazaran çok daha güzel ve orijinal duruyor..
Tabi farlar üzerinde, artık israf olur. Ancak ilerde değiştirmeye niyetlenirseniz aklınızda bulunsun.

evet yeni alacak olsam ben de comet 550 dşünürdüm ama şimdilik bunlarla idare etmek en mantıklısı. yakında portbağaj yaptıracağım. şu an resim topluyorum en beğendiğimi yaptıracağım...

arkadaşlar ben hella 6000 delici sis farı taktım memnunum mesafe de 700 mt civarında gece gayet başarılı tavsiye ederim.eminönünde emin otomotivden bulabilirsiniz...mutlu yıllar.... ;)

IMG_9803.jpg

arkadaşlar-
50-100 Tl fiyat deyip 700-800 metre aydınlatma yalan. benim deneyimlerim hella/kc ve warn..muhakkak başka markalarda vardır.
ışığın gitme mesafesinden ziyade lux değeri önemli..

bu konuda cenk oto ile görüşebilirsiniz. sizi daha iyi aydınlatır. Fatih: 90-216-5733954

Hella rally 3000-3003 veya luminatör serilerini tavsiye ederim. yukarda bir l200 de takılıydı sanırım resimlerde..

L.R.DİSCOVERY 2 SEPET-SİS (29).jpg

L.R.DİSCOVERY 2 SEPET-SİS (30).jpg

araç üstü sis farı montajı ve kablo tertibatını anlatan ekte doküman paylaşıyorum. İngilizce ancak resimler evrensel....

http://www.discovery2.co.uk/roofracklights.html

merhabalar acaba bu tavan üstü sislerin kanunen bir aykırılığı var mı ruhsata işletmek v.s gerekiyor mu? ben bu sislerden doblonun üstüne takmak istiyorum da gece uzun yolda uzunları kapatmakta ısrar eden arkadaşlar için. Nasıl olur sizce? ayrıca kamp balık v.s içinde kullanacağım yorumlarınız önerileriniz ne olur teşekkür ederim...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,296
Kayıtlı Üye Sayımız
166,894
Kaydolan Son Üyemiz
krishnatiwari1956

SON KONULAR

Geri