berk
"DEFENDER" is the sign of the sick mind :)
merhabalar aracımı bıraz yukseltmek ıstıyorum +2 ınc yukseltılmıs helezon takarsam uzerındekı orjınal amortisorlerı de degıstırmem gerekırmı?? degıstırmezssem ne gıbı sorun cıkarır??

bora1071' Alıntı:benim bildiğim yükseltme kitinde takılan amortisörlerin boyu orjinalden daha uzun oluyor. sizin orada yalnız ahmet saraçların turuncu defenderda bayağı yükseltilmişti tahminim orjinal sistemden yükseltilmişti. ayrıntıları tanıyorsan sorabilirsin aslında. benim araçta 2" yükseltme kiti var, orjinalini kullanmadığım içi farkını bilmiyorum ama mesela asfaltta araç çok yatmıyor yanlara yani stabil aslında. birde viraj denge kolu takmışlar ekstradan. sanırım orjinal sistemden daha sert bu helezon ve amortisörler.
bora1071' Alıntı:birde şu var oda önemlimidir bilmem ama diğer arazi araçlarını geçtim, diğer defenderlardan bile yüksekte olmak keyifli oluyor.
berk' Alıntı:ön ve arka helezonları degıstırmek ıstıyorum aslında hazır degıstırmısken +2 lık olanlardan takarsam uzerındekı amortısorlerle uyumlu olurmu +2 lık amortısorler de satılıyo hepsıne gırdıkmı yıne 1.000 lık oluyoruzsadece helezonla ısı bıtırebılırmıyım dıye dusundum bora
bora1071' Alıntı:koskoca avukata dokunurmu be dostum ;D boğulmuşken büyük denizde boğul demişler![]()
veteran' Alıntı:fren hortumundan uzunlarından aldığım humadan, 3 boru çıktı.
4 olması gerekmez mi?
Ertuğrul Açıkgöz' Alıntı:merhaba
Defenderı yükseltmeye karar verdiyseniz, bu uygulamayı bence mutlaka daha önce birden fazla kere yapmış bir usta ve atölyede yaptırmalısınız.
Kimi arkadaşlar sizin düşündüğünüz gibi 2 inch daha yüksek helezon fiyatını bile fazla bulup ,maalesef orjinal helezonların altına tornacıda yaptırdığı plastik türevi bir malzemeden ek parça ile bu işi yapıyor ve olayın bittiğini düşünüyor.
Yükseltme olayını ,zaten aracın birçok konuda fabrikasyon değerlerinin artık reddedildiği .. yeni EK beklentilerle birlikte orijinal performansının bir bölümününde FEDA edildiği bir uygulama olarak görmek gerekir.
Standart bir Defenderı Off Road parkurları dahil kullandıktan 2,5 yıl sonra sonuçta yakın bir tarihte 2 inch yükseltmiş ve sonuçlarınıda kısmen görmüş birisi olarak sizinle bu deneyimimi paylaşıyorum.
-Helezonları bu işe uygun yurtdışı kaynaklı 2 firmadan birisinin yaptığı özel tiplerle değiştirmek gerekir ( yani ek plastik parçalarla değil )
-Amörtisörler yine yükseltme mesafesi kadar daha uzun olan şok emici tiplerle değiştirilmeli.
-fren hortumlarını daha uzun ve çelik kılıflı olan tiplerle değiştirmeniz daha güvenli olacaktır.
-arka dingilde viraj denge çubuklarınız var ise ( ki .. aracın off road yeteneğini kısmen azalttığı doğru olsada bence gerekli ) yükseltme miktarında araya parça konularak dengelenmeli.
-şanzuman kasa ile birlikte yükseleceği için özellikle ön diferansiyelin pozisyonu ,dolayısıyla aksların açılarının uygulamadan sonraki durumuna göre düzeltici burç kitleri ve-veya ara parçalar gerekebilir ( bazan çok ciddi kasıntılar ..haliylede sesler gelebiliyor ) benim araçtada bazan sesler gelsede.. henüz zarar verdiğini görmedim.
Aracı yükselttiğinizde özellikle yanal dengesinin olsada tırmanma eğimindeki fabrikasyon değerlerinin azalacağını unutmayın..
Defenderı 4 inch yükseltmeyi ise hiç önermiyorum...
kolaylıklar dilerim..