Araç Yükseltmesi Hakkında

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan berk Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 11
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,748

berk

"DEFENDER" is the sign of the sick mind :)
Yer
kocaeli
Web
www.kodosk.org.tr
merhabalar aracımı bıraz yukseltmek ıstıyorum +2 ınc yukseltılmıs helezon takarsam uzerındekı orjınal amortisorlerı de degıstırmem gerekırmı?? degıstırmezssem ne gıbı sorun cıkarır??

Etiketler
Ynt: Araç Yükseltmesi Hakkında

benim bildiğim yükseltme kitinde takılan amortisörlerin boyu orjinalden daha uzun oluyor. sizin orada yalnız ahmet saraçların turuncu defenderda bayağı yükseltilmişti tahminim orjinal sistemden yükseltilmişti. ayrıntıları tanıyorsan sorabilirsin aslında. benim araçta 2" yükseltme kiti var, orjinalini kullanmadığım içi farkını bilmiyorum ama mesela asfaltta araç çok yatmıyor yanlara yani stabil aslında. birde viraj denge kolu takmışlar ekstradan. sanırım orjinal sistemden daha sert bu helezon ve amortisörler.

birde şu var oda önemlimidir bilmem ama diğer arazi araçlarını geçtim, diğer defenderlardan bile yüksekte olmak keyifli oluyor. ;D geçen parçacıya orjinal helezon ve amortisörleri sordum takımı 500 tl dedi. yükseltme kiti bildiğim kadarıyla 2 katı maliyetli birde fren hortumlarını değişimi mevzusu olursa maliyeti artacaktır.

bora1071' Alıntı:
benim bildiğim yükseltme kitinde takılan amortisörlerin boyu orjinalden daha uzun oluyor. sizin orada yalnız ahmet saraçların turuncu defenderda bayağı yükseltilmişti tahminim orjinal sistemden yükseltilmişti. ayrıntıları tanıyorsan sorabilirsin aslında. benim araçta 2" yükseltme kiti var, orjinalini kullanmadığım içi farkını bilmiyorum ama mesela asfaltta araç çok yatmıyor yanlara yani stabil aslında. birde viraj denge kolu takmışlar ekstradan. sanırım orjinal sistemden daha sert bu helezon ve amortisörler.

ön ve arka helezonları degıstırmek ıstıyorum aslında hazır degıstırmısken +2 lık olanlardan takarsam uzerındekı amortısorlerle uyumlu olurmu +2 lık amortısorler de satılıyo hepsıne gırdıkmı yıne 1.000 lık oluyoruz :smiley: sadece helezonla ısı bıtırebılırmıyım dıye dusundum bora

bora1071' Alıntı:
birde şu var oda önemlimidir bilmem ama diğer arazi araçlarını geçtim, diğer defenderlardan bile yüksekte olmak keyifli oluyor.

o degılde bora esas trafıkte cok guzel oluyo adam almıs yukardan bakmak ıcın x6 Q7 vs yan yana bakıyoruz bırbırımıze defenderın daha yuksekte olmasına ııce uyuz oluyolar :smiley:)

tabıkı fren hortumlarıda degısmesı gerekır huma da gordum 4 tanesıne 90 dıyo zaten cok onemlı parcalar saglam bısey takmak gerekıyo

berk' Alıntı:
ön ve arka helezonları degıstırmek ıstıyorum aslında hazır degıstırmısken +2 lık olanlardan takarsam uzerındekı amortısorlerle uyumlu olurmu +2 lık amortısorler de satılıyo hepsıne gırdıkmı yıne 1.000 lık oluyoruz :smiley: sadece helezonla ısı bıtırebılırmıyım dıye dusundum bora

koskoca avukata dokunurmu be dostum ;D boğulmuşken büyük denizde boğul demişler :smiley:

merhaba
Defenderı yükseltmeye karar verdiyseniz, bu uygulamayı bence mutlaka daha önce birden fazla kere yapmış bir usta ve atölyede yaptırmalısınız.
Kimi arkadaşlar sizin düşündüğünüz gibi 2 inch daha yüksek helezon fiyatını bile fazla bulup ,maalesef orjinal helezonların altına tornacıda yaptırdığı plastik türevi bir malzemeden ek parça ile bu işi yapıyor ve olayın bittiğini düşünüyor.
Yükseltme olayını ,zaten aracın birçok konuda fabrikasyon değerlerinin artık reddedildiği .. yeni EK beklentilerle birlikte orijinal performansının bir bölümününde FEDA edildiği bir uygulama olarak görmek gerekir.
Standart bir Defenderı Off Road parkurları dahil kullandıktan 2,5 yıl sonra sonuçta yakın bir tarihte 2 inch yükseltmiş ve sonuçlarınıda kısmen görmüş birisi olarak sizinle bu deneyimimi paylaşıyorum.
-Helezonları bu işe uygun yurtdışı kaynaklı 2 firmadan birisinin yaptığı özel tiplerle değiştirmek gerekir ( yani ek plastik parçalarla değil )
-Amörtisörler yine yükseltme mesafesi kadar daha uzun olan şok emici tiplerle değiştirilmeli.
-fren hortumlarını daha uzun ve çelik kılıflı olan tiplerle değiştirmeniz daha güvenli olacaktır.
-arka dingilde viraj denge çubuklarınız var ise ( ki .. aracın off road yeteneğini kısmen azalttığı doğru olsada bence gerekli ) yükseltme miktarında araya parça konularak dengelenmeli.
-şanzuman kasa ile birlikte yükseleceği için özellikle ön diferansiyelin pozisyonu ,dolayısıyla aksların açılarının uygulamadan sonraki durumuna göre düzeltici burç kitleri ve-veya ara parçalar gerekebilir ( bazan çok ciddi kasıntılar ..haliylede sesler gelebiliyor ) benim araçtada bazan sesler gelsede.. henüz zarar verdiğini görmedim.
Aracı yükselttiğinizde özellikle yanal dengesinin olsada tırmanma eğimindeki fabrikasyon değerlerinin azalacağını unutmayın..
Defenderı 4 inch yükseltmeyi ise hiç önermiyorum...
kolaylıklar dilerim..

Ertuğrul Açıkgöz' Alıntı:
merhaba
Defenderı yükseltmeye karar verdiyseniz, bu uygulamayı bence mutlaka daha önce birden fazla kere yapmış bir usta ve atölyede yaptırmalısınız.
Kimi arkadaşlar sizin düşündüğünüz gibi 2 inch daha yüksek helezon fiyatını bile fazla bulup ,maalesef orjinal helezonların altına tornacıda yaptırdığı plastik türevi bir malzemeden ek parça ile bu işi yapıyor ve olayın bittiğini düşünüyor.
Yükseltme olayını ,zaten aracın birçok konuda fabrikasyon değerlerinin artık reddedildiği .. yeni EK beklentilerle birlikte orijinal performansının bir bölümününde FEDA edildiği bir uygulama olarak görmek gerekir.
Standart bir Defenderı Off Road parkurları dahil kullandıktan 2,5 yıl sonra sonuçta yakın bir tarihte 2 inch yükseltmiş ve sonuçlarınıda kısmen görmüş birisi olarak sizinle bu deneyimimi paylaşıyorum.
-Helezonları bu işe uygun yurtdışı kaynaklı 2 firmadan birisinin yaptığı özel tiplerle değiştirmek gerekir ( yani ek plastik parçalarla değil )
-Amörtisörler yine yükseltme mesafesi kadar daha uzun olan şok emici tiplerle değiştirilmeli.
-fren hortumlarını daha uzun ve çelik kılıflı olan tiplerle değiştirmeniz daha güvenli olacaktır.
-arka dingilde viraj denge çubuklarınız var ise ( ki .. aracın off road yeteneğini kısmen azalttığı doğru olsada bence gerekli ) yükseltme miktarında araya parça konularak dengelenmeli.
-şanzuman kasa ile birlikte yükseleceği için özellikle ön diferansiyelin pozisyonu ,dolayısıyla aksların açılarının uygulamadan sonraki durumuna göre düzeltici burç kitleri ve-veya ara parçalar gerekebilir ( bazan çok ciddi kasıntılar ..haliylede sesler gelebiliyor ) benim araçtada bazan sesler gelsede.. henüz zarar verdiğini görmedim.
Aracı yükselttiğinizde özellikle yanal dengesinin olsada tırmanma eğimindeki fabrikasyon değerlerinin azalacağını unutmayın..
Defenderı 4 inch yükseltmeyi ise hiç önermiyorum...
kolaylıklar dilerim..

verdıgınız bılgıler ıcın cok tesekkur ederım benım demek ıstedıgım uzerınde bulunan helezonların altına parca takmak degıl mevcut olan helezonların yerıne +2 lık yenı helezonlar takmak tabı bu arada aracın uzerındekı amortısorlerı kullanıp kullanamama konusuydu bahsettıgım helezonların lınkı asagıda

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-yedek-parca-aksesuar-oto-arazi-araci-defender-icin-2-on-helezon-takimi-ba-2251-29357146/detay

4 ınc yukseltmek gıbı bır dusuncem yok acıkcası 2 ınc yeter dıye dusunuyorum

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,062
Kayıtlı Üye Sayımız
166,963
Kaydolan Son Üyemiz
davidavov

Çevrimiçi üyeler