Aracımı Yükseltmek İstiyorum!

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan sword7 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 53
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,530

sword7

Zirve
Yer
Akçay
Defender'ımı yükseltmek istiyorum. Fikirlerinizi almadan bu işe girişmek istemedim, gerçi birazdaha zamanım var bu iş için ama olsun. 235 85 16 BF Goodrich Lastik var aracın üzerinde, ön tekerler artikülasyonda birazcık sürtme yapıyor. Birde Port bagaj, önde ki vinç tamponu ve vinç, arkadaki vinç tamponu ve vinç aracın yükünü arttırdığı için araç biraz daha basık duruyor. 2" (5.8 cm yapıyormuş öyle hesapladım :D ) yükseltme kiti oldukça fazla gibi geldi bana...
Sorularıma gelince;
1) Üzerindeki lastikler bu yükseltme sonucu küçük kalır mı?
2) Araç yükseleceği için yol tutuşunda ne gibi değişiklikler/sıkıntılar olur?
3) Yanal eğimler daha sıkıntılı hale mi gelir?
4) Bu yükseltmeye en uygun lastik ebadı ne olur?
5) Yükseltmeyle birlikte fren hortumlarının da uzaması gerekir mi?

Teşekkürler, saygılar...

Ynt: Aracımı Yükseltmek İstiyorum!

sorularınızın cevabını 25 yıldan beri bu işin içinde olan hatta Türkiyedeki Camel Trophy arabalarını hazırlayan Nesimi usta yardımcı olabilir arayın sorun0535 971 85 82 size cevap verecektir...

Mehmet_Can' Alıntı:
sorularınızın cevabını 25 yıldan beri bu işin içinde olan hatta Türkiyedeki Camel Trophy arabalarını hazırlayan Nesimi usta yardımcı olabilir arayın sorun0535 971 85 82 size cevap verecektir...

Teşekkür ederim ilginiz için, benim için önemli olan kullanan arkadaşlardan fikir alamak. Hem forumdan çok daha fazla kişi yarlanmış olur ve ustaların zamanını çalmamış oluruz. Saygılar...

sword7' Alıntı:
Teşekkür ederim ilginiz için, benim için önemli olan kullanan arkadaşlardan fikir alamak. Hem forumdan çok daha fazla kişi yarlanmış olur ve ustaların zamanını çalmamış oluruz. Saygılar...

hayır kesinlikle onun için bu zaman çalmak değil kendisininde eskiden bikaç tane defenderi vardı : ) şimdii jeep var o yüzden en objektif sonucu o verecektir.

Ben kendi aracımda britparttın super gaz diye bir seti var onu kullanıyorum kollar burclar komple set olarak satılıyor. araca taktırdıktan sonra cok rahatladım altan tek bir ses dahi gelmiyor.lastik ebatı olarak 265 75 16 kullanıyorum onlar bile ufak kaldı. tek sorun inip binerken alışmak gerekiyor.

ertug' Alıntı:
Ben kendi aracımda britparttın super gaz diye bir seti var onu kullanıyorum kollar burclar komple set olarak satılıyor. araca taktırdıktan sonra cok rahatladım altan tek bir ses dahi gelmiyor.lastik ebatı olarak 265 75 16 kullanıyorum onlar bile ufak kaldı. tek sorun inip binerken alışmak gerekiyor.

2" mi yükseldi aracınız, bearmach'ın 4 yay 4 amortisör fiyatına göre daha yüksektir sanırım. Oldukça güzel gözüküyor fotoğraflarda bu komple set... İyi günlerde kullanın...

Ben 2 inch diye aldım ama sanki daha yüksek oldu . Herhalde eski yayların bittiginden dolayı. Ama cok memnunum aracın arazi performansını ciddi şekilde değiştiriyor.

ertug' Alıntı:
Ben 2 inch diye aldım ama sanki daha yüksek oldu . Herhalde eski yayların bittiginden dolayı. Ama cok memnunum aracın arazi performansını ciddi şekilde değiştiriyor.

Güle güle kullanın, darısı bana inşallah :smiley:

Mehmet_Can' Alıntı:

Nesimi usta disco II içinde işin ehlimi acaba. birde nerde ikamet eder diye sıoracam size. teşekkürler...

Sevgili Umut,
Arkadaşlar sana 2" yükseltmenin yöntemlerini anlatacaklardır, benim eklemek istediğim bir öneri var. Araç 2" yükselince otomatik olarak yükseklik/genişlik oranı yükseliyor, bu da yanal eğimlerde dezavantaj yaratacaktır.
Bunu önlemek için tekerlere 1" genişlikte wheel spacer (poryaya takılan flsnş) takarsan bozulan denge yerine gelecektir.
sevgiyle,
Erdal

erdalyaman' Alıntı:
Sevgili Umut,
Arkadaşlar sana 2" yükseltmenin yöntemlerini anlatacaklardır, benim eklemek istediğim bir öneri var. Araç 2" yükselince otomatik olarak yükseklik/genişlik oranı yükseliyor, bu da yanal eğimlerde dezavantaj yaratacaktır.
Bunu önlemek için tekerlere 1" genişlikte wheel spacer (poryaya takılan flsnş) takarsan bozulan denge yerine gelecektir.
sevgiyle,
Erdal

Erdal abi teşekkürler açıklamaların için, araçta zaten flanş var ama kaç inchlik bilmiyorum...

Umut benim sana tavsiyem git hazır +2" kit al taktır derim ve sendeki spacerler en fazla 3cm dir bu sadece aliminyum jant takabilmek için mecburen takılmıştır
2" yükseltme kit yayları birazdaha sert olduğundan aracın 2"den daha fazla yükselecektir (üzerindeki yayların eskimesinide sayarsak )
2" kit alırsak artilasyon artacağından arka viraj demirini çıkartman gerekebilir yada sen çıkarmadan zate kırılacaktır
araç çok yükseleceğinden 5cm spacer taktırmak zorundasın gibi bişey :smiley:

spacerin birkaç faydası vardır
lastikler içeriye sürtmesini önler keskin virajları daha rahat alırsın
yol tutuşu daha iyi olur
Allah göstermesin yarın birgün aracı yanlayınca tekerler dışta kaldığı için aracı korur
dez avantajı (eğer ona uygun dodikleri bulamasan ) aracı camurlamaktan kurtaramassın

1" = 25,4mm dir :smiley:

yunus bager' Alıntı:
Umut benim sana tavsiyem git hazır +2" kit al taktır derim ve sendeki spacerler en fazla 3cm dir bu sadece aliminyum jant takabilmek için mecburen takılmıştır
2" yükseltme kit yayları birazdaha sert olduğundan aracın 2"den daha fazla yükselecektir (üzerindeki yayların eskimesinide sayarsak )
2" kit alırsak artilasyon artacağından arka viraj demirini çıkartman gerekebilir yada sen çıkarmadan zate kırılacaktır
araç çok yükseleceğinden 5cm spacer taktırmak zorundasın gibi bişey :smiley:

spacerin birkaç faydası vardır
lastikler içeriye sürtmesini önler keskin virajları daha rahat alırsın
yol tutuşu daha iyi olur
Allah göstermesin yarın birgün aracı yanlayınca tekerler dışta kaldığı için aracı korur
dez avantajı (eğer ona uygun dodikleri bulamasan ) aracı camurlamaktan kurtaramassın

1" = 25,4mm dir :smiley:

Ohooo uzun işmiş abi ya vazgeçmek üzereyim o zaman :eek:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,839
Kayıtlı Üye Sayımız
166,940
Kaydolan Son Üyemiz
acelyakaratas

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR