Araçta Nasıl Isınılır ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan SERKANEFE Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 26
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 19,141
Ynt: Araçta Nasıl Isınılır ?

alpino' Alıntı:
Esasında araçta ısınmanın en kolay ve ucuz yolu araçta bir mum yakmak ve çamınızı çok az açık bırakmak inanamıyacağınız kadar çabuk ve güzel ısınacaksınız ama kesinlikle camınızı açmanız gerekli aksi takdirde başınıza kötü bir sey gelebilir(gelme ihtimali çok yüksektir) ve birdaha ısınmayı düşünmek zorunda kalmayabilirsiniz mazallah ;)

Mum mu :D ne mumu ya koca araç -10 derece bir mumla mı ısınıcak :D

Etiketler

SERKANEFE' Alıntı:
Mum mu :D ne mumu ya koca araç -10 derece bir mumla mı ısınıcak :D

Evet bir mumla isinabilursiniz kampci arkadaslarinda iyi bilecegi gibi bir mumla bulundugunuz ortamdaki havayi cok rahat isitabilirsiniz garip gelsede gercek ve uygulamasi bedava

Merhaba

mum tarafımdan denenmiştir

sarı ve titrek ışık verir uykuya geçmeniz kolaylaşır

havalandırma için muhakkak tedbir alınmalıdır

sabitleme için muhakkak tedbir alınmalıdır (en pratik olanı konserve kutusu kullanmaktır)

ortam sıcaklığını 3-4 derece yükseltebilirsiniz

1,5 - 2 saatte bir uyanıp uykuyu mahvetmek zorunda kalmazsınız

araç içi birşey yanması tehlikeli olur diye düşünüyorum ama zorda kalırsam mumu cam fener içinde yakmayı deneyebilirim.şu çin malı içinde mum yanan fenerler nasıl fikir acaba?

Isinmayi cozseniz de aracta uyumak cok konforsuz bisey. Minibus panelvan tarzi bisey olsa belki de... normal binek tarzi bir aracta uyumayi dusunemiyorum.

aracına göre değişir,bazı araçların arka koltukları da ön koltukları da çok rahat oluyor.

ısınma işinin araba ile de ilgisi var aslında,aracın yalıtımının iyi olması gerekir ki senin nefesinle ısıttığın hava incecik camlardan vs gibi sebeblerle etkisiz kalmasın.

ben arka koltukları yatırınca, altıma kalın bir yorgan atınca çok çok rahat oluyor, hatta iki kişi bile kalabiliyorum :smiley: aracta bu arada aracım dacia duster, büyük yani orda bi sıkıntım yok,
dacia-duster-gegen-skoda-yeti-im-vergleich-14-15695619__MBQF.jpg

benim araç 4x4 oldugu icin icte stepne varkoltuk arkasında ki cukur(resimde görülen), koltukları yatırınca bende öyle cukur olarak kalmıyor tam esitleniyor düz bir zemin oluyor yani boyum 180 rahat rahat yatabiliyorum.

arabalar çok hızlı ısınıp soğuyan ortamlardır. bir kere ısıtayım sabaha kadar idare ederim mantığı olmaz. sürekli ısı kaynağına ihtiyaç vardır. bence çadır yada araba , kapalı ortamda yanan bir ısı kaynağı hayati tehlikeye yol açabilir bu nedenle ateşsiz bir çözüm en iyisi. bizim çözümümüz ,kaliteli 5 mevsimlik çadır, - 15 lik uyku tulumu. ateşte ısıtılmış su dolu pet şişelerle ısıtılmış uyku tulumu.

aslında sulu çalışan ek ısıtıcılar bence güzel ama en ekonomik olanı bulmak lazım. ben sulu sistem ek ısıtıcı düşünüyorum. webasto dedikleri aslında marka ama bu sistemin tanınmış ismi. araç dışına kaput altnda yedek akü kısmına monte edilip depodan aldığı mazotla radyatörü ve motoru ısıtıp kaloriferden sıcak hava sağlayacak bir sistem. yakıt sarfiyatı motor çalışmadığından daha az.
yalnız sistem ülkemizde pahalı geldi bana ben yurtdışından temin etmeyi düşünüyorum.

rechargeable' Alıntı:
aslında sulu çalışan ek ısıtıcılar bence güzel ama en ekonomik olanı bulmak lazım. ben sulu sistem ek ısıtıcı düşünüyorum. webasto dedikleri aslında marka ama bu sistemin tanınmış ismi. araç dışına kaput altnda yedek akü kısmına monte edilip depodan aldığı mazotla radyatörü ve motoru ısıtıp kaloriferden sıcak hava sağlayacak bir sistem. yakıt sarfiyatı motor çalışmadığından daha az.
yalnız sistem ülkemizde pahalı geldi bana ben yurtdışından temin etmeyi düşünüyorum.

Buda güzel bir sistemmiş doğrusu, akıllıca.. Akü kısmı haricinde bu sistemi çalıştıracak başka bir sistemde olması gerekiyor, aküyü, yedek akü kısmına koyduk diyelim(ki aracımda böyle bir yer varmı hiç bilmiyorum ) diğer mekanizmayı nereye koyucaz peki ?

SERKANEFE' Alıntı:
Buda güzel bir sistemmiş doğrusu, akıllıca.. Akü kısmı haricinde bu sistemi çalıştıracak başka bir sistemde olması gerekiyor, aküyü, yedek akü kısmına koyduk diyelim(ki aracımda böyle bir yer varmı hiç bilmiyorum ) diğer mekanizmayı nereye koyucaz peki ?

benim duyduğum sistemin yedek akü gerektirmeyeni de var. yani ilk çalışma sonrası enerjisini kendi üreten tip.ama henüz araştırmadım.

ama aracın aküsünü kullanan tipte, yedek tam dolu bir akü daha bulundurmak faydalı olur.akü biterse kablo takviyesi ile aracı çalıştırmak mümkün olur. .uğraşmak istenmezse iki akünün de araçta aynı anda sarj olması sağlanabilir diye düşünüyorum. ben pek sistemi araç içine koymak istemiyorum. her ne kadar gaz tahliyesini dışarıya veriyor olsa da araç içine ısıtıcıyı değil aküyü koymayı tercih ederim.

kuru tipleri de var. yani araç içine sıcak hava üfleyen tip. ama motoru ve radyatör suyunu ısıtmıyor daha ucuz.

sistem sadece kamp için değil , soğukta siz araca gitmeden önce proglamdığı saatte çalışmaya başlayıp motoru ve araç içini ısıtması, aracın üzerindeki kar buzu eritmesi ve motor aşınmasını önlemesi gibi konforları da var.

bir arkadaşımla araçlarımıza bu sistemleri takmayı planladık. ancak uygun fiyatlı bulamadık. eğer uygun fiyata bulursak gezenbilire adres bildireceğim. herkes faydalansın.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,985
Kayıtlı Üye Sayımız
166,732
Kaydolan Son Üyemiz
abdvize

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR