KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
bu saatte arkadaşı arayamam. yarın ancak arayabilirim. yarın beni 05326763373 nolu telefondan ararmısınız? Link felan yok ama fotolarını çekip atarım size.
ikinci el ticari bir aracı alırken aldığınız kişi fatura kesemiyorsa yani sizden önceki sahibi hususi kullanılmışsa aracın noter satışındaki kasko değerinden kdv hesaplanıp şirketin kdv sinden düşülebiliyor araç şirkete kaydı yapılabiliyor yani faturaya gerek yok noter satışındaki beyanat yeterli... diye biliyorum saygılar...
ikinci el ticari bir aracı alırken aldığınız kişi fatura kesemiyorsa yani sizden önceki sahibi hususi kullanılmışsa aracın noter satışındaki kasko değerinden kdv hesaplanıp şirketin kdv sinden düşülebiliyor araç şirkete kaydı yapılabiliyor yani faturaya gerek yok noter satışındaki beyanat yeterli... diye biliyorum saygılar...
2006 yılında aldığımız aracı bu şekilde işyerim adına işlettirdim noter satışı üzerindende %18 kdv sinide düşürdük... saygılar...
mevzuat değiştimi bilmiyorum en son aldığım aracı faturalı aldığım için şuan durum nedir ne değildir pek bilmiyorum fakat bağlı bulunduğunuz maliye müdürlüğüne sorarsanız en net cevabı alırsınız saygılar...
2006 yılında aldığımız aracı bu şekilde işyerim adına işlettirdim noter satışı üzerindende %18 kdv sinide düşürdük... saygılar...
mevzuat değiştimi bilmiyorum en son aldığım aracı faturalı aldığım için şuan durum nedir ne değildir pek bilmiyorum fakat bağlı bulunduğunuz maliye müdürlüğüne sorarsanız en net cevabı alırsınız saygılar...
Faturasız aracı şirket üzerine işleyebiliyoruz onda sıkıntı yok ancak fatura olmadığı sürece satış bedeli üzerinden kdv düşmek gibi birşey yok benim bildiğim kadarıyla.Çünkü ortada faturayı kesen vatandaş olmadığı için dolaylı olarak devlet KDV'yi faturayı kesen vatandaştan alamadığı için olmayan bir KDV'yi de alıcıya vermiyor.Yani normalde devlet elini cebine atmıyor ancak sizin dediğiniz durumda düşülen kdv yoktan varediliyor.