Aranıyor - Faturalı 4X4 Pick- up

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan talkie77 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 13
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,618

talkie77

Tolga Keskin
Vitaramı sattım.Çok yaşlı olmamak kaydıyla 4X4 pick-up arıyorum.Ancak %18 KDV'li fatura kesilmesi gerekiyor.Şirket/işyeri üzerinden bu şekilde faturalı çıkış yapabilecekler varsa görüşelim lütfen.Ayırdığım bütçe maksimum 35.000 liradır.

Etiketler

Ynt: Aranıyor - Faturalı 4X4 Pick- up

Bir arkadaşımda isuzu d max pick up vardı. uyar mı size. 2008 model olması lazım.

Ticari olarak %18 KDV'li fatura kesebilecekse aracın linki v.b. varsa olabilir.

bu saatte arkadaşı arayamam. yarın ancak arayabilirim. yarın beni 05326763373 nolu telefondan ararmısınız? Link felan yok ama fotolarını çekip atarım size.

ikinci el ticari bir aracı alırken aldığınız kişi fatura kesemiyorsa yani sizden önceki sahibi hususi kullanılmışsa aracın noter satışındaki kasko değerinden kdv hesaplanıp şirketin kdv sinden düşülebiliyor araç şirkete kaydı yapılabiliyor yani faturaya gerek yok noter satışındaki beyanat yeterli... diye biliyorum saygılar... ;)

murat067' Alıntı:
ikinci el ticari bir aracı alırken aldığınız kişi fatura kesemiyorsa yani sizden önceki sahibi hususi kullanılmışsa aracın noter satışındaki kasko değerinden kdv hesaplanıp şirketin kdv sinden düşülebiliyor araç şirkete kaydı yapılabiliyor yani faturaya gerek yok noter satışındaki beyanat yeterli... diye biliyorum saygılar... ;)

Bu kesin bir bilgi mi ?

murat067' Alıntı:

Bu mesaj için noterler ve/veya muhasebeciniz ile görüşmenizi tavsiye ederim.
Mevzuat sürekli değişiyor.

Mali müşavirimle görüştüm.Faturalı alınmadığı taktirde KDV'den düşme söz konusu değil.Noter satış bedeli üzerinden amortisman ayrılıyor.

talkie77' Alıntı:
Vitaramı sattım.Çok yaşlı olmamak kaydıyla 4X4 pick-up arıyorum.Ancak %18 KDV'li fatura kesilmesi gerekiyor.Şirket/işyeri üzerinden bu şekilde faturalı çıkış yapabilecekler varsa görüşelim lütfen.Ayırdığım bütçe maksimum 35.000 liradır.

05423602670 adım Hakan

TezzMertek' Alıntı:
Bu mesaj için noterler ve/veya muhasebeciniz ile görüşmenizi tavsiye ederim.
Mevzuat sürekli değişiyor.

2006 yılında aldığımız aracı bu şekilde işyerim adına işlettirdim noter satışı üzerindende %18 kdv sinide düşürdük... saygılar...

mevzuat değiştimi bilmiyorum en son aldığım aracı faturalı aldığım için şuan durum nedir ne değildir pek bilmiyorum fakat bağlı bulunduğunuz maliye müdürlüğüne sorarsanız en net cevabı alırsınız saygılar...
;)

murat067' Alıntı:
2006 yılında aldığımız aracı bu şekilde işyerim adına işlettirdim noter satışı üzerindende %18 kdv sinide düşürdük... saygılar...

mevzuat değiştimi bilmiyorum en son aldığım aracı faturalı aldığım için şuan durum nedir ne değildir pek bilmiyorum fakat bağlı bulunduğunuz maliye müdürlüğüne sorarsanız en net cevabı alırsınız saygılar...
;)

Faturasız aracı şirket üzerine işleyebiliyoruz onda sıkıntı yok ancak fatura olmadığı sürece satış bedeli üzerinden kdv düşmek gibi birşey yok benim bildiğim kadarıyla.Çünkü ortada faturayı kesen vatandaş olmadığı için dolaylı olarak devlet KDV'yi faturayı kesen vatandaştan alamadığı için olmayan bir KDV'yi de alıcıya vermiyor.Yani normalde devlet elini cebine atmıyor ancak sizin dediğiniz durumda düşülen kdv yoktan varediliyor.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,092
Kayıtlı Üye Sayımız
166,831
Kaydolan Son Üyemiz
RoseSpreader

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR