Aranıyor - M/T Lastik

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Gürbüz25 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 25
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,423

Etiketler

Ynt: Aranıyor - M/T Lastik

Bu ölçüye en yakın bulabileceğiniz mt lastik 245/75/ R 16 olarak Cooper STT ve Hercules marka lastikler var...

Mt değil ama düşünürseniz BFG A/T var bende 225 70 16

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-jant-ve-lastik-lastik-bf-goodrich-a-t-225x70x16/detay

Mt değil ama düşünürseniz BFG A/T var bende 225 70 16

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-jant-ve-lastik-lastik-bf-goodrich-a-t-225x70x16/detay

Bu AT lastiklerin çamura pes etmesi ne kadar sürüyor? Ben de bir ara düşünüyorum, MT rav4'e gitmez gerekçesi ile AT'den yanayım ama asfalt lastiğinden çok ta farklı değilse anlamsız bir masraf olur.

Ynt: M/T LASTİK ARIYORUM..

RAV 4,ün arazi kabiliyeti nedir tartışılır,bence en uygun lastik at gurubudur, bf, kumho, yada lassa kompetus. ;)

DSC00634.jpg

DSC01442.jpg

DSC00599.jpg

RAV 4,ün arazi kabiliyeti nedir tartışılır,bence en uygun lastik at gurubudur, bf, kumho, yada lassa kompetus. Wink

Engebelerle ve derin çukurlarla debelenme kabiliyeti biraz zayıf ama çamurla arası iyi, asfalt lastikleri ile batmadan çamura girip çıkabiliyor ama lastikler yüzünden direksiyon hakimiyeti kayboluyor. (Bu yorum orta diferansiyel klidi olan 1. nesil için, sonradan onu kaldırmışlar galiba, ben de yeni öğrendim, eğer doğruysa büyük terbiyesizlik :-\ )

Öndeki araçta federal M/T arkadaki araçta BFG A/T var ikiside kaldı burada sabit nokta ile kurtarıldı araçlar.Bu kadar zorlu parkura girilmez ise A/T özellikle BFG yeterli gelir.Şartlar ağırlaştıkça M/T kaçınılmaz olur..[attachment=1]

P1140563.jpg

cenkcc' Alıntı:
Öndeki araçta federal M/T arkadaki araçta BFG A/T var ikiside kaldı burada sabit nokta ile kurtarıldı araçlar.Bu kadar zorlu parkura girilmez ise A/T özellikle BFG yeterli gelir.Şartlar ağırlaştıkça M/T kaçınılmaz olur..[attachment=1]
Geçen sene yapılan Beykoz gezisinde aracın ve lastiklerin yaptıkları takdire layıktı....

Ben off road yapmadığım için bu kadar kötü biryerden geçeceğimi zannetmiyorum ama bazen yağmurlu bahar aylarında lastiklere dolanan yumuşak toprak/çamur vs bir süre sonra direksiyon hakimiyeti kaybına sebep oluyor bu şartlar altında asfalt lastikleri ile batmasanız da istediğiniz yere gidemiyorsunuz. Geçen bahar ankara ışık dağında başıma gelmişti.

Hard tabir ettiğimiz offroad yapmayacaksanız, kar, yağmur, ve orta halli çamurda, bu önerdiğim lastikler gayet başarılı lastiklerdir.

Seninki farklımıydı sanki....Baksana yardıra yardıra geçtin sende M/T vardı ama....

11042010481.jpg

Peki bu AT lastiklerin yakıt tüketimine etkisi nasıl olur? Uzun yolda asfalt lastikleri ile 11lt/100km lpg yakan araca AT lastik takılsa sonuç ne olur?

Arkadaşlar ilginize çok teşekkür ederim. Bir kaç arkadaşım yardımcı oldu ve elimde şimdi dört seçeneğim var. A/T M/T tartışmasının dışına çıkıp başka bir konuda yardımınızı isteyeceğim. Benim araç yaklaşık 3 ton ağırlığında tabanı dar lastikmi yoksa geniş lastikmi arazide iş yapar. örneğin 225/80/16 mı veya 265/75/16 mı?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,632
Kayıtlı Üye Sayımız
166,926
Kaydolan Son Üyemiz
ONUR AYGÜN

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR