Aranıyor - M/T Lastik

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Gürbüz25 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 25
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,424
Ynt: Aranıyor - M/T Lastik

Arkadaşlar ilginize çok teşekkür ederim. Bir kaç arkadaşım yardımcı oldu ve elimde şimdi dört seçeneğim var. A/T M/T tartışmasının dışına çıkıp başka bir konuda yardımınızı isteyeceğim. Benim araç yaklaşık 3 ton ağırlığında tabanı dar lastikmi yoksa geniş lastikmi arazide iş yapar. örneğin 225/80/16 mı veya 265/75/16 mı?

Kar üzerinde dar lastik tavsiye ediliyor ama çamur değişik olabilir. Muhtemelen tabandan ziyade geniş dişli çamur boşaltabilen bir lastik önemlidir.

Etiketler

Pek bu işlerle uğraşmamak lazım aracın standartını bozuyorsanız yakıtı düşünmemeniz gerek.Az yaksın diye beklentiniz varsa yakıt artmasın derseniz hiç bulaşmayın orijinal lastikler ile kalsın araç.Yok ben aracı hafif araziye sokucam diyorsanız competus tarzı lastikler alın yeterli gelecektir

Pek bu işlerle uğraşmamak lazım aracın standartını bozuyorsanız yakıtı düşünmemeniz gerek.Az yaksın diye beklentiniz varsa yakıt artmasın derseniz hiç bulaşmayın orijinal lastikler ile kalsın araç.Yok ben aracı hafif araziye sokucam diyorsanız competus tarzı lastikler alın yeterli gelecektir

Hafif arazi derken sizin az önce gönderdiğiniz resme yer yer benzeyen bir yoldaydım geçen baharda ankara ışık dağında. Lastikler de bridgestone dmz3 (kış lastiği) idi. Asfalt lastiği ama bunlar da competus kadar desenli sayılır. Yetersiz kaldılarsa daha ciddi birşeyler lazım gibi..

Sırt deseni için link:
http://www.lastik24.com/default.asp?gb=urun&kat=Lastik&uk=2308
http://www.lastik24.com/default.asp?gb=urun&kat=Lastik&uk=1420

Yıllarca ışık dağını geçerek soğanlı çayına tatlı su kefali avlamaya gittim belki 500 gidişimden yarısı normal binek araçla olmuştur yoğun yağmurdada kardada yolculuk yaptım ve sıkıntısız olarak avlağa ulaştım o yüzden o taraflarda özellikle bahar ayında sorun olmayacağını sanıyorum.Ama yok illa alıcam derseniz tek bir seçenek var BFG A/T asfallta çok başarılı kaymıyor ses yapmıyor karda gayet güzel geçen sene istanbula kar yagıp trakyada yollar kapandığında yeni takmıştım BF leri İpsalaya ördek avına gittim hiç sorunsuz yollar kar ve buz ile kaplıyken.Çamurda ise sizin beklentinize fazlasıyla cevap verecektir o yüzden tek seçim BFG derim

Yıllarca ışık dağını geçerek soğanlı çayına tatlı su kefali avlamaya gittim belki 500 gidişimden yarısı normal binek araçla olmuştur yoğun yağmurdada kardada yolculuk yaptım ve sıkıntısız olarak avlağa ulaştım o yüzden o taraflarda özellikle bahar ayında sorun olmayacağını sanıyorum.Ama yok illa alıcam derseniz tek bir seçenek var BFG A/T asfallta çok başarılı kaymıyor ses yapmıyor karda gayet güzel geçen sene istanbula kar yagıp trakyada yollar kapandığında yeni takmıştım BF leri İpsalaya ördek avına gittim hiç sorunsuz yollar kar ve buz ile kaplıyken.Çamurda ise sizin beklentinize fazlasıyla cevap verecektir o yüzden tek seçim BFG derim

Muhtemelen aynı yoldan gitmedik. Ben yolu bilmediğimden kızılcahamamdan çankırıya doğru giderken gözüme kestirdiğim bi stablize yola daldım, artık nereye gidiyordu bilmiyorum çünkü gidemedim ama ışık dağının zirvesi uzaktan gözüküyordu. Sonradan yağcı hüseyin köyünün oralardan karagöle gittik, orda hiçbir problem yoktu sadece biraz bozuk.
BFG AT iyi bi seçenek gibi...

İnternette birkaç tane lastik sitesi var, bunlardan biri:

http://www.lastik24.com/default.asp?gb=urun&uk=2621&kat=Lastik

Sizin aracın ebatı arayınca MT çıkmıyor ama benzer sitelerde olabilir.

Ynt: Aranıyor - M/t Lastik

elimde 3 takım lastik var bir takımı extra fazla;boşta duracağına işinizi görsün
235/70/16 lassa competus takım..15 bin kondisyonda
225/75/16 Marshall m/t 838 bir takım.çok iyi durumda .ben asvaltçı olduğumdan yılda bin-binbeşyüz km ancak kullanırım.garantisi şubatta bitti lastiklerin.çamurda kaymak istemiyorsanız bu lastikler çok iyidir

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,632
Kayıtlı Üye Sayımız
166,926
Kaydolan Son Üyemiz
ONUR AYGÜN

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.