Arazi İçin En Uygun Jeep Modeli ?..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan hakanuzun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 55
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 16,028
Ynt: Arazi İçin En Uygun Jeep Modeli ?..

country 2000 modele lpg uygulandığında ortalama yakıt tüketimi ne olr bilgisi olan arkadaşlar yazarlarsa sevinirim

Etiketler

Country mi? sport mu? konusunu bence tartışmamak gerek. Evet insan almadan önce bir sürü kriter belirliyor. Ama gel gelelim aradığımız araç 2. el!
Bu sebeple ana kriter temizlik. Araç ne kadar temiz? Benimde renk takıntım vardır mesela. Ama aradığım renkte temizini bulamadım. Ve gittim hiç aklımda olmayan bir renk aldım. Neden? Çünkü kaçırılmayacak kadar temiz bir ZJ idi..
Biz kararımızı modelde verelim. Ne arıyoruz? XJ mi? O zaman temiz bir XJ nin peşine düşelim. Ama sport çıkar ama country. Neticede bunlar donanım farklılıkları.
Saygılarımla...

hakanuzun' Alıntı:
country 2000 modele lpg uygulandığında ortalama yakıt tüketimi ne olr bilgisi olan arkadaşlar yazarlarsa sevinirim

Hocam bu tartışılan bir konudur. Hatta kavga çıkarır ;D Çünkü kimimizde ayar iyi tutar kimimizde tutmaz kimimiz çok hassas hesap yaparız kimimiz yanlış hesap yapar. Sonuçta herkes bir rakam yazar farklı farklı.
Ama fikir olsun derseniz. Kilometre başına şehir içi 4000 cc bir XJ ortolama 300-320 yakar.. Aşağısını söyleyene saygı duyarım tartışmam. Ama yukarısını söyleyene servise gitmesini öneririm. :smiley:

Kullanılan lastiğe, kullanılan şehire göre ve şehir içi ya da dışı kullanıma göre, sakin kullanılacağı varsayılırsa 13-25 lt arasında tüketimi olur.

Gerçekten arazi içinse CJ derim yok tamponum eğildi çamurluğum ezildi derdi yok vur kır parçala araziye dayanbildiği kadar ki zaten kaç seneler geçmiş arazinin favorisi CJ....

dejovu nasıl bir şey diye hep merak ederdim artık biliyorum ;D ;D

ömrümü yediler ömrümü şaka bir yana bende merak ediyorum arazi için en uygun jeep modelini... AMA arazinin konumu nasıl... arazi kimin arazisi. ki bu çok önemli.. arazide kalınacak saat ve zaman nekadar .camell tropy mi yapılacak yoksa lastikler çamurlanıp çılkılıcakmı.. şaka.. bir yana ........... at sahibine göre kişner derler kişi aracı alacak beğenecek ve kendi kullanımı için ayarlayıp restore edecek ......en güzel ve uygun jeep budur ben çok araba değiştiren biriyim hiç sormam herkes fikir verir ... mercedes aldım otomatik oooo bunlar arıza yapar parçası pahalı dediler ... amerikada 100.. de 90 araç otomotik vites onu boşver ömründe kaç kere mercedes aldında biliyon be adam ...alfa aldım uuuu bunun amlemi haç dediler bide bunlar çok motor arıza yapıyomuş kim dedi duydum ben vls vs ömrümü yediler ömrümü he bide şu var klasik satıncada ya çok güzeldi senin araba klasik uzatmayalım çok bile yazdım aracı sen alıp ne içinse uyarlıycan bence budur..... konuyuda sahibinden çok takip eden birisiyim bu arada sanmayın gözüm kapalı ::smiley: ;D ömrümü yediler ömrümü

Ben biliyorum zaten senin konuyu çok iyi takip ettiğini ondan takılıp duruyorum :smiley:

Milletin ne dediğinin hiç bir önemi yok aslında(olumsuz insanları kastediyorum) Ben ZJ yi aldığımda neler neler dediler. Ama binincede inmiyorlar arabadan. :smiley:
İşin içine girmeyen anlayamaz. Bana bunla servise girersen çıkamazsın diyorlar en klasiği. E nerden biliyon girdin mi JEEP servisine. yok!

Bende çok araç alır satarım. 2 yılda dün itibariyle 5 araç sattım. En kolay çıktığım servis JEEP servisi valla.. Toyota ve pejo servisinden çıkamıyordum asıl.
Toyata az sorun çıkarırdı ama servis kaç yılda bir geliyorsun kitlemeden bırakmayız diyorlardı :smiley:
Pejo desen aman aman hiç bahsetmeyeyim. Söyleyeceklerim mahkemeye gider :smiley:

Hocam hayırlısı ile alsın JEEP'inide modifiye işini araziye ayırabildiği vakite göre zaten şekiillendirecektir. Daha önce zaten Land grubu kullanıp tecrübe etmiş.
Ne yapması gerektiğini gayet iyi biliyor...

budur 8)
[attachment=1]TAKTAK
Taktak köyümüzün en gözde araçlarından birisi. Köylünün isteği üzerine Akşehir oto sanayiisinde sipariş üzerine yapılıyor. Motoru pancar sulama motorundan yürüyen aksamları da kamyonet minibüs vs.. araçlarından çıkma parçalarla yapılmaktadır. Köyümüzün arazi
sulamasından yük çekmesine kadar bütün işlerin de kullanılır.

taktak__.jpg

yahu arkadaş bu pancar motorlarının nedir bu köylülerden çektiği. Hangi köye gitsem enterasan bir taşıt görüyorum nedir? bu diyorum pır pır diyorlar, başka bir köyde bu ne? diyorum tak tak! diyorlar. Ama kasalar farklı motorlar aynı ''pancar motoru'' :smiley:
Yakında korkuyorum bir köyde tepemden tek kişilik bir uçak geçecek ses aynı ses pırrr pırrr ne bu? diyeceğim. Diyecekler pancar motoru! ??? :eek: ::smiley: :eek: ;D

bu gün tek güldüğüm bu lafın oldu.... .................. korkuyorum bir köyde tepemden tek kişilik bir uçak geçecek ses aynı ses pırrr pırrr ne bu? diyeceğim. Diyecekler pancar motoru! allh razı olsun sendennn

ayhanbursa' Alıntı:
bu gün tek güldüğüm bu lafın oldu.... .................. korkuyorum bir köyde tepemden tek kişilik bir uçak geçecek ses aynı ses pırrr pırrr ne bu? diyeceğim. Diyecekler pancar motoru! allh razı olsun sendennn

Abi derdere dayının köyünde göreceğime inanıyorum ben.. Ama adına denizaltı koymuş olurlar kesin. ;) anladın sen onu ;D

doğrusunu isterseniz arkadaşım lpg uygulamasının aracın gücünü 5bg düşürdüğünü falan söylüyor ama bana çok çok iyimser bir durum geldi diğer arkadaşlar ne derler bu konuda acaba?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,069
Kayıtlı Üye Sayımız
166,815
Kaydolan Son Üyemiz
muzi_ko

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR