Arazi Taşıtı Almak İstiyorum

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ali05 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 38
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,491

Etiketler
Ynt: Arazi Taşıtı Almak İstiyorum

Ali bey bir teklif sunmuştum fakat ilgilenmediniz herhalde .İlginize şimdiden teşekkür ediyorum.
kedicik' Alıntı:
Sayın ali05 avatarda görülen (resim yükleyemedim)suzuki orjinal Japon 98 model boyası değişeni olmayan 5 yıldır kullandığımız servis bakımlı aracımızı değiştirmek istediğimiz için satmak istiyoruz.Araç Karaman'da.Bakmak isterseniz yol paranızı karşılayabilirim.Herhangi bir sitede ilanı yoktur.

kedicik' Alıntı:
Ali bey bir teklif sunmuştum fakat ilgilenmediniz herhalde .İlginize şimdiden teşekkür ediyorum.

Kusura bakmayın biraz geç farkettim. Aslında ben daha öncede yazdığım gibi model olarak 2000-2001 civarı almayı düşünüyorum. Ama yinede aracınızın özelliklerini yazabilirseniz sevinirim.(Yakıt türü, vites durumu v.s.)

Arkadaşlar, 2005 model Suzuki Grand Vitara A/T 4*4 buldum da bir yerde. Kullananlar veya bilgisi olanlar varsa bilgilendirilerse sevinirim. Bu seriler nasıl? Tavisyeleriniz ve önerileriniz için şimdiden teşekkürler.

ali bey söylediğiniz arabanın bende 2004 modeli var çok memmnunum hem arazide hem asfaltta çok harika yanlız insan 4*4 e binince biraz güç arıyor bunda ogüçten fazla miktarda yok birde yakıt konusunda cimri değiller. gerçi 4*4 bir araca göre fazlada sayılmaz benim arabam otomatik vites benzinde ş.içi 40kr lpg de 28kr yakıyor.Birde2005 model arabanın altı aylık mtv si 750 tl nin üzerinde 2004 ün ise 407 tl bunuda bilmenizde fayda var gerçi alırsanız farklı olarak bir taksit ödüyeceksiniz 2011 de 400lü tl düşecek araç temiz ve kazasızsa tavsiye ederim şimdiden hayırlı olsun heee ben subat başı 26000tl ye aldım avatarda görünen bilgin olsun

ali05' Alıntı:
Nivayı tercih nedelerini yazabilir misin?

Araçlar başlığı altında " suzuki niva" diyerek arattığınızda, karşınıza bir çok bölüm çıkıyor . Kısaca bende şöyle bahsedeyim.

vitara daha konforludur, şehirde ve stabilizede iyidir.
niva ile devirmeyeceğinizi düşündüğünüz her türlü parkura gönül rahatlığı ile dala bilirsiniz. nivayı biraz yükseltip güzel bir lastik taktıktan sonra gitmeyeceğim demez.
parçası neredeyse bedava. http://www.yedekparca.com/ara.php?action=search&keyword=niva
Arazi için üretilmiş 4x4 lük bir araba ;)

impeesa' Alıntı:
Araçlar başlığı altında " suzuki niva" diyerek arattığınızda, karşınıza bir çok bölüm çıkıyor . Kısaca bende şöyle bahsedeyim.

vitara daha konforludur, şehirde ve stabilizede iyidir.
niva ile devirmeyeceğinizi düşündüğünüz her türlü parkura gönül rahatlığı ile dala bilirsiniz. nivayı biraz yükseltip güzel bir lastik taktıktan sonra gitmeyeceğim demez.
parçası neredeyse bedava. http://www.yedekparca.com/ara.php?action=search&keyword=niva
Arazi için üretilmiş 4x4 lük bir araba ;)

:eek: bu kadar ucuz mu yani, hani parçası ucuz diyorlardı da ne kadar olabilir diyordum...

slm arazi aracı seçiminde herkezin fikri farklıdır sizin beklentiniz önemli. işin açıkcası ben bi pajero kullanıcısı olarak(birazda önyargılı olarak sanırım:smiley: ) kesinlikle pajeroyu tavsiye ederim
suzukide arazide başarılı yakıdı düşük fakat biraz parçası pahalı pajeronun yapısı fabrikasyon suzukiye nazaran daha araziye uygun ayrıca çook saglam bi araç ben şu ana kadar arazide aracımın ayagını taşdan sakınmadım hiç bi agır arızası olmadı yürüyen aksaamı taş gibi(maaşallah:smiley: . eger hard off road düşünüyorsanız benim fiklrim..1-pajero 2-suzuki 3-cj(arazide %100 çok başarılı fakat biraz konfor yoksunu ve eski araç oldugu için kırılganlıgı fazla) eger siz hem arazi hem asfalt diyosanız cj kesinlikle olmaz ama keyfe keder hafta sonu binerim arıza oldugunda moralim bozulmaz yaptırırm diyosanız tavsiyem cj herkezin beklentisine baglı...

alii38' Alıntı:
Selam arazi aracı seçiminde herkezin fikri farklıdır sizin beklentiniz önemli. işin açıkcası ben bi pajero kullanıcısı olarak(birazda önyargılı olarak sanırım:smiley: ) kesinlikle pajeroyu tavsiye ederim
suzukide arazide başarılı yakıdı düşük fakat biraz parçası pahalı pajeronun yapısı fabrikasyon suzukiye nazaran daha araziye uygun ayrıca çook saglam bi araç ben şu ana kadar arazide aracımın ayagını taşdan sakınmadım hiç bi agır arızası olmadı yürüyen aksaamı taş gibi(maaşallah:smiley: . eger hard off road düşünüyorsanız benim fiklrim..1-pajero 2-suzuki 3-cj(arazide %100 çok başarılı fakat biraz konfor yoksunu ve eski araç oldugu için kırılganlıgı fazla) eger siz hem arazi hem asfalt diyosanız cj kesinlikle olmaz ama keyfe keder hafta sonu binerim arıza oldugunda moralim bozulmaz yaptırırm diyosanız tavsiyem cj herkezin beklentisine baglı...
Merhaba adaş, benim arazi aracı alırken ki beklentim off road değil. Karda kıyamette diğer araçların çıkamadığı yerlerde beni yolda bırakmasın, rahatça yaz kış demeden köye ve yaylalara gidebileyim. Asfaltta ise bir taksi gibi uzun yolda kullanabileyim. Şu an için benim alacağım arazi taşıtından beklentim bu. Tabi bunun da ötesinde bir de bu araçlara olan merakım. Diğer araçlar bana hiç zevk vermiyor açıkcası. Şu an hala internet sitelerinde araştırma yapmaktayım. Buradaki arkadaşlar da çevrelerinde satlık araçlardan haberdar ederlerse sevinirim.

4x4 ler i kısaca 2 ye ayırabılırız ,awd ,4wd diye.. awd de herzaman 4 cekerdir ,4 wd de arazi şanzımanı olur normalde arka iki ceker ,vitese takılırsa 4 cekerdir diyebiliriz ..genelde ...

4 cekere taklmış bir 4x4 aracın önden 1 + arkadan 1 teker olmak üzre 2 çekerle arazide hareket eder buda her zaman kar ve çamurda gidemezsiniz demektir.

arkaya kilitli defransiyel takmanız halinde arac 3 ceker olur ,3 ceker yeterlidir öne lsd türü bir kilit daha takılırsa 4 ceker olur dahada iyi olur .

pajeroda ki kilit orjinal ekipman olarak sunulmuş istenildiginde dügmesine tıklandıginda devreye giriyor ,, vitara bu olay yok mesela !

kilt olursa arkalar hep 2 çeker dir .

standart ,asvalt lastikli , kilitsiz bir 4x4 sizi karda ve çamurda yolda bırakır .tek başınıza gitmemeniz gerekir en azından ..mt dedigimiz çamurlastigi takarsanız olay degişir fakat asvaltta sürati unutmanız gerekir o zamanda .!

arac fiyatları internet ortamında herzaman %20 civarı yüksektir .buldugunuz fiyatın kasko deger listesinden düşük olmasına dikkat ediniz ..

istanbulda eski özel suzuki servisleri var bunlara ugrayıp bir cay içip muhabbet edin aradıgınızı yakarsınız .aksiyon ,grand oto ,yen ,özyen vs bir çok var bir deneyin uygun ve temiz arac bulursunuz en azından . ;)

Oğuz bey verdiğiniz değerli bilgiler için teşekkürler...

ali05' Alıntı:
Merhaba adaş, benim arazi aracı alırken ki beklentim off road değil. Karda kıyamette diğer araçların çıkamadığı yerlerde beni yolda bırakmasın, rahatça yaz kış demeden köye ve yaylalara gidebileyim. Asfaltta ise bir taksi gibi uzun yolda kullanabileyim. Şu an için benim alacağım arazi taşıtından beklentim bu. Tabi bunun da ötesinde bir de bu araçlara olan merakım. Diğer araçlar bana hiç zevk vermiyor açıkcası. Şu an hala internet sitelerinde araştırma yapmaktayım. Buradaki arkadaşlar da çevrelerinde satlık araçlardan haberdar ederlerse sevinirim.

o zaman sana 4 kapı suzuki 2.0 1. sırada .... pajeroda 2.6 2. sırada mantıklı arabalar . ama aklında bulunsun pajeronun 3000 v6 sının parçası pahalıdır herkez anlamaz motoru karışıktır ve servis dışında bakımı çok zordur 2.6 karbrotörlü hem bakımı kolay heryerde yapılır hemde masrafı az çıkar buda dipnot ;))

4x4 almadan evvel fazlaca araştırmış tım pajero da takılıp kalmış geniş araştırmalar yapmıştım 2,6 - 2,8 dizeller 5 kapıya yetersiz geliyor fazla yakıyor 2,6 * 3,0 benzinli olanlarda eskimodel ,,96-99 model gibi 3,5 v6 benzinli olanların dışındakiler pek tutulmuyor kendi servisleri kamyon kamyonet üzerine otomobil ve 4x4 de zayıf olduklarını bir cok forumda okudum .
kartalda ilyas ustanın dışındkiler yalan deniyor..
pajeroyu kırmak parca ihtiyacı duymak imkansız gibi bir şey ..
kazara bunu başarabilirsenizde ne akıl ne de para yetiyor diye bilirim . ;D

Bu forum vasıtası ile edindiğim bilgilere göre 2004-2005 model Suzuki Grand Vitara almaya karar verdim ve araştırmamı bu yönde yapıyorum. Gerek vergi gerekse yakıt olarak en uygunu da bu araçlar. Ayrıca sanırım yedek parçaları da uygun fiyatlarda. Şu an için kararsız kaldığım tek nokta otomatik vites mi veya düz vitesmi olacağı konusunda. Benim gibi profesyonel sürücü olmayan biri için otomatik daha kolay ve rahat geliyor. Daha öncede kullandığım için rahatlığına alıştım sanırım.

1998-2004 grand......... tektük 2005 var

2005-2010 yeni grand olması lazım

arazide aşırı zorlanmayacaksa otomatik olabilir +kullanım keyfide ayrıcalıktır. ;) pajero ve cheroke gibi lüx sınıf araclarda manuel cok zor bulunur .geneli otomatiktir .

otomatik her arac manuel olanına oranla % 20-30 fazla yakar asvaltta ,,arazide + olarak her arazi aracı hesap tutmaz hepsi fazla yakar .otomatik olursa ekonomik olmaz sanırım . :smiley:

nerede nasıl ne şekil kullanıcagınza göre karar vermek size düşer . ;)

lüx ve güçlü arac isterseniz cheroke 4.0 xj ..,pajero 3.5 v6 .. olabilir .

ekonomik olsun dersenizde manuel vitara derim. :smiley:

oguz1134' Alıntı:
1998-2004 grand......... tektük 2005 var

2005-2010 yeni grand olması lazım

arazide aşırı zorlanmayacaksa otomatik olabilir +kullanım keyfide ayrıcalıktır. ;) pajero ve cheroke gibi lüx sınıf araclarda manuel cok zor bulunur .geneli otomatiktir .

otomatik her arac manuel olanına oranla % 20-30 fazla yakar asvaltta ,,arazide + olarak her arazi aracı hesap tutmaz hepsi fazla yakar .otomatik olursa ekonomik olmaz sanırım . :smiley:

nerede nasıl ne şekil kullanıcagınza göre karar vermek size düşer . ;)

lüx ve güçlü arac isterseniz cheroke 4.0 xj ..,pajero 3.5 v6 .. olabilir .

ekonomik olsun dersenizde manuel vitara derim. :smiley:

aynen katılıyorum söylediklerinizin dışında + olarak otomatik vitesde sanki hakimiyet arabada oluyo devrini fln kendi ayarlıyo manuelde istediginiz gibi oynayabiliyosunuz :smiley:))

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,927
Kayıtlı Üye Sayımız
166,950
Kaydolan Son Üyemiz
blizzard22

Çevrimiçi üyeler

Geri