Arazi Vitesinden gelen ses

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan turkergen Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 12
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,683

turkergen

Kamp II
Yer
İzmir
Web
www.4tmuhendislik.com
Telsiz Çağrı Kodu
TB3BTG
Merhaba arkadaşlar..Arazi vitesinden sürekli bir dişli sesi gibi bir ses geliyor.(arazi devrede değilken).Bende bel çantamı oraya sıkıştırıp sesi kesiyordum. ;D Bunun sebebi ne olabilir.Araç 93 jlx 3kapı.Gerçi bir süre sonra o sese insanın kulağı alışıyor ama..yine de merak ettim.Sanki içinde çıkır çıkır çarklar sürekli dönüyor :D Cevap verenlere şimdiden Teşekkürler..

Etiketler

Ynt: Arazi Vitesinden gelen ses

sekromeçlerde bir arıza olabilir. Arazi dişlisine girmeye çalışır gibi sanırım. Bilen bir ustanın kontrol etmesi iyi olabilir...

Merhaba Koray Bey..Öncelikle uzun zamandır cevap bekleyen konuya yazdığınız için teşekkürler..Bel çantamı arazi vitesi ile koltuk arasına koyduğumda ses kesiliyor.Çantamın yeri orası oldu artık :smiley: :D

Türker Bey, yeni aracınız hayırlı olsun.

Arazi vites kolu başlığının vidasının gevşek olup olmadığını bi kontrol edin. Arazi vites kolu hafiften titrer, eğer vidası gevşek yada başlıkta boşluk varsa , bu titremeyle ses yapabiliyor.

Mustafa bey şimdi sizin yazdığınız cevap benimde aklıma geldi. Bende vitaramı ilk aldığımda yaptığım ilk işlem vites topuzunun vidasını sıkmaktı...

Mustafa Bey Teşekkürler..Benim de hiç aklıma gelmedi bunu yapmak..sabah bir kontrol edeyim.Bu arada telsiz işi ne durumda..benim montaj resimleri inceleyiniz isterseniz. Kendimce bir şeyler yapmaya çalıştım. :D http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=54888.0

turkergen' Alıntı:
Mustafa Bey Teşekkürler..Benim de hiç aklıma gelmedi bunu yapmak..sabah bir kontrol edeyim.Bu arada telsiz işi ne durumda..benim montaj resimleri inceleyiniz isterseniz. Kendimce bir şeyler yapmaya çalıştım. :D http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=54888.0

Topuz vidası arka tarafta, sürekli titreşimden gevşeyebiliyor.

Telsiz çalışıyor, sıkıntı yok. Sizin yaptıklarınızı gördüm, güzel olmuş. Hele stepne süper. :D

yuzen_adam' Alıntı:
Mustafa bey şimdi sizin yazdığınız cevap benimde aklıma geldi. Bende vitaramı ilk aldığımda yaptığım ilk işlem vites topuzunun vidasını sıkmaktı...

Aynen bende , ;D yanında pet şise vardı, o titreşimle nasıl ses çıkarıyordu anlatamam, hemen yıldız tornavida ile olaya el attım.

MUstafa Bey..Stepne olayını ayrıca bir bölüme ekledim zaten. :D Her baktığımda daha çok gülüyorum kendime:smiley:)))))))).Şu anda zincirin bir tanesi aşağıya doğru kaymış.Üşendim düzeltmeye bu şekilde kullanıyorum:smiley:.İş yerinden bir arkadaş ''keşke zinciride şirketin binasına bağlasaydın daha iyi olurdu,onu çalamayan arabayı çalar dedi:smiley:))))) :D :D :D ;D
Topuz işini hafta sonuna bıraktım.Yazlıkta bol bol tamir ederim diye düşünüyorum.İlginizden ötürü hepinize çok teşekkür ederim..

Ses olayi cozuldumu benim gv da hafifbir ugultu var ama pek sikinti yaratmiyor 2004 model de arazi vitesi aynimi vitaralarla bilen varmi saygilarimla

Mustafa Bey ve Koray Bey yardımınız için Teşekkürler..Vidayı sıkıştırdım ve ses kesildi. :D Hiç aklıma gelmemişti.Şimdi çantayı koyacak başka bir yer arıyorum :D Bu arada önceden vida var mı diye bakmıştım ama görememiştim.Vites plastiği dönmüş ve vidanın olduğu yer görünmüyormuş.Biraz çevirince vidayı gördüm ve hemen sıkıştırıp deneme yaptım.Sonuç sıfır ses.yardımlarınız için tekrar teşekkürler.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,066
Kayıtlı Üye Sayımız
166,967
Kaydolan Son Üyemiz
çakır55

Çevrimiçi üyeler