arazide ipad kullanımı?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ercanuyar Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,516

ercanuyar

Ana Kamp
ipad veya bazı tabletlerde bulunan gps modülü arazide işe yarar mı?
şehir içinde sağladığımız topografik görüntü gibi arazi üzerindede yerimizi bulabilirmiyiz? selamalar..

Etiketler
Ynt: arazide ipad kullanımı?

asus transformer tabletim var, alpine quest adlı yazılım ile arazide konumumu görebiliyorum, hareketlerimi izleyebiliyorum, hatta iz kaydı yapabiliyorum. ayrıca alpine quest internet bağlantısı olan bir yerde açtığınız tüm harita görüntülerini tabletin hafızasına kaydediyor, böylece arazide internet bağlantısı olmadan da haritaları görebiliyorsanız.. ilgili bölgeye gitmeden önce evde o bölgeyi harita üzerinde biraz incelemeniz yeterli oluyor..

onun dışında iphone veya ipad'ler için yazılmış olan GPSKit adlı bir program var; o çok daha yetenekli, Garmin Oregon 450 GPS'imin yaptığı birçok şeyi yapabiliyor, tabi ki eksileri var ama artıları da var. iphone ve GPSKit ile tanıştıktan sonra hem Garmin'i hem de tableti ikinci plana attım. http://gpskit.garafa.com/GPS_Kit/User_Guide_files/GPSKit_iPhoneiPad_UserGuide_5_2.pdf adresinde ingilizce kullanım manuelini görebilirsiniz, umarım işnize yarar.

daha detaylı bilgiye ihtiyacınız olursa sorabilirsiniz..

Harika bilgi
Teşekkürler

Samsung note için bu tarz yazılımlar biliyormusunuz .
Note haftaya elimde olacak şimdideb toparlıyorum programları.

bildiğim kadarıyla samsung note android işletim sistemli, "alpine quest"i bir deneyin derim :smiley: bedava versiyonu iş görüyor, iz kaydı da yapmak isterseniz full sürümü 3,99Euro..

aşağıdaki sayfalarda detaylı bilgiyi bulabilirsiniz..

https://market.android.com/details?id=psyberia.alpinequest.free

http://alpinequest.psyberia.net/english/index

Merhaba,

Ben 1 aydir kullaniyorum galaxy note'u cok harika bir alet. Navigasyon olarak da Aura kullaniyorum, nereden indirdigimi hatirlamiyorum ancak baya iyi calisiyor. Igo-ndrive-copilot gibi programlari galaxy s de sorunsuz kullaniyordum ancak bu telefonda ekrani kaplamama sorunu ile karsilastim. Aura ise tam uydu, demek ki ekrana gore kendini fitleyebiliyor. Ayrica ozelliklerini de kurcaladikca sevmeye basladim. Tavsiye ederim. Eger bulamazsaniz simdi yardimci olmam zor ancak Turkiye ye gelince hizli bir internet ile bir yere upload aderim, oradan indirebilirsiniz. (336 mb lik bir program)

Arkadaşlar İpad için onlarca iz kaydı rota, nokta kaydı uygulamaları mevcuttur ,artık Garmin yerine İpad kullanıyorum :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,012
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR