Arazide kullanılacak araç YaRdIm!!!

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ASMİNNN Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 15
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,187

ASMİNNN

GİTMEK GEREK
Merhabalar dostlar,
Av, doğa, kamp vs. gezilerimde ve şehir içinde de kullanmak amacıyla biraz da şu an lapa lapa yağan kar yüzünden sinirlerim bozulduğundan yüksek, bir çok yere rahat girebileceğim 4*4 bir araç arayışındayım. Düşündüm taşındım
''lada niva'' olur mu acaba aşamasındayım. (maddi durumlar?? ) . Araştırmalarım sonucu ulaştığım olumsuz yönleri bagaj problemi olduğu, çürümeye yatkın olduğu, şasesinin kaportası olduğu(bunu tam anlamadım) .
Şunları merak ediyorum;
1) Tavan sepeti bagaj problemini ne kadar çözer?
2) Uygun fiyata alınmış bir nivaya sanayide gerekli işlemleri(çürük giderme-çürümeye karşı sağlamlaştırma vs. ) yaptırmak kaça patlar ve gerçekten orta vadede bu gibi sorunları aşmış olur muyum?
3) Çok abartılı bir kaza yapmadığım sürece araç içinde ne kadar güvendeyim??
4) Bu araçlar lpg li düşünecek olursak ne kadar yakıyorlar??
5) Aldığım aracı biraz yükseltmek istiyorum. Bu işlem birkaç ayrı şekilde mi yapılıyor ? Tahmini maliyetleri ne olur sizce?
6) Sürekli 4*4 araçlar istendiğinde 4*2 ye düşürülebiliyor mu? Yani bu aracı icap edince 4*2 icap edince 4*4 kullanma şansım var mı??

Şimdiden teşekkürler, saygılar.....

Etiketler
Ynt: Arazide kullanılacak araç YaRdIm!!!

Konuya çok hakim olmadığımdan sorum saçma bile olmuş olabilir. ???
Umarım henüz cevaplanmamış olmasının sebebi bu değildir. Sorum hala benim için günceldir. :smiley:

4.000 tl ye aldığın nivaya 4.000 tl masraf edersin. bu işlemlerin bitmesi için 6 ay binemezsin. 1 yıl sonra 6.000 tl ye satsamda kurtulsam diye bakarsın..

çokmu kotumser oldum ne??? Gerçekler üzücü ama malesef boyle..

ASMİNNN' Alıntı:
Merhabalar dostlar,
Av, doğa, kamp vs. gezilerimde ve şehir içinde de kullanmak amacıyla biraz da şu an lapa lapa yağan kar yüzünden sinirlerim bozulduğundan yüksek, bir çok yere rahat girebileceğim 4*4 bir araç arayışındayım. Düşündüm taşındım
''lada niva'' olur mu acaba aşamasındayım. (maddi durumlar?? ) . Araştırmalarım sonucu ulaştığım olumsuz yönleri bagaj problemi olduğu, çürümeye yatkın olduğu, şasesinin kaportası olduğu(bunu tam anlamadım) .
Şunları merak ediyorum;
1) Tavan sepeti bagaj problemini ne kadar çözer?
2) Uygun fiyata alınmış bir nivaya sanayide gerekli işlemleri(çürük giderme-çürümeye karşı sağlamlaştırma vs. ) yaptırmak kaça patlar ve gerçekten orta vadede bu gibi sorunları aşmış olur muyum?
3) Çok abartılı bir kaza yapmadığım sürece araç içinde ne kadar güvendeyim??
4) Bu araçlar lpg li düşünecek olursak ne kadar yakıyorlar??
5) Aldığım aracı biraz yükseltmek istiyorum. Bu işlem birkaç ayrı şekilde mi yapılıyor ? Tahmini maliyetleri ne olur sizce?
6) Sürekli 4*4 araçlar istendiğinde 4*2 ye düşürülebiliyor mu? Yani bu aracı icap edince 4*2 icap edince 4*4 kullanma şansım var mı??

Şimdiden teşekkürler, saygılar.....

1.Bagaj küçük doğru hele LPG takarsanız iyice küçülüyor.Tavan sepeti bu problemi tam olarak çözmez.Ancak tüm 3 kapılı arazi araçlarında durum böyle.Kısa şase arazide avantajlı ama bagajda dezavantaj.
2.Sanayide günlerce uğraşıp bir dünya para harcayacağınıza biraz modelli ve iyi durumda bir niva tercih edin bence.
3.Diğer araçlarda ne kadar güvendeyseniz niva da da o kadar derim.Allah kaza vermesin.
4.Benimki LPG ile 50 kuruş yakıyor, bir problem var ama servise gidemedim benzinle biniyorum.
5.Bilgim yok ben yükseltme uygulamadım.
6.Niva daima 4 çeker.
Onarım maliyeti olarak en düşük arazi aracıdır.Karar sizin...

Bence biraz daha bütçeyi arttırıp Suzuki Vitara JLX alın. Nivayı toplamak için yapacağınız ekstra masrafları da düşününce fazla bir şey farketmez.Soruları vitaraya göre cevaplayayım.
1- Çözer
2-Vitarada çürüme sorunu olmaz
3-Araç tam şaselidir. Kazada nivadan güvenlidir.
4- Lpg de şehir içi 11, şehir dışı 7.5 lt/100 km tüketir sakin sürüşle. Otomatik olanlar +%10, eski model karbüratörlü olanlar da +%10-15 daha fazla tüketir.
5- Yükseltme hazır kit 900 euro, get denilen takoz ile daha basit yükseltme parçaları 300-350 tl, her ikisinde de + ortalama 300 civarı da işçilik
6- Vitara normalde 2 çeker istenirse seri ve ağır dört çeker kullanılabilir.

Herkese teşekkürler. Suzukiyi bir değerlendireyim bakalım :smiley:

suzuki ve nissan araçlara bir bakın (bütçeye uyarsa) gayet kullanışlı ve sizin sorlarınıza yanıt verecek modelleri var.Fiyatları da bence diğer araçlara göre ideal. :smiley:

o fiyat aralığında suzuki düşünülmesi gereken bir araç kesinlikle.

Aslında 4 kapı vitaralar da güzel görünüyorlar. Kafam karrıştı :smiley:

ASMİNNN' Alıntı:
Aslında 4 kapı vitaralar da güzel görünüyorlar. Kafam karrıştı :smiley:
Doğru yoldasınız emre bey vitara jlx,3 kapı pajero,3 kapı toyota ideal olur bu araçların bazılarının arka oturakları toplanabiliyor bağaj daha geniş oluyorAnkarada yaşadığınıza göre ikinci el alıp rahatça kullanabilirsiniz alacağınız aracı mutlaka tamircinize göstererek alın selamlar

12 yildir kirgizistanda yasiyorum.niva`nin harman oldugu yer burasi.vataninda dahi niva`ya ragbet yok.
kesinlikle japon`a bakin.baska bir seye bakmaya gerek yok.suzuki iyi bir secim.
japon dediysemde toyota rav4,honda crv kesinlikle bakmayin onlar arazi araci degildir...

biracayipadam' Alıntı:
12 yildir kirgizistanda yasiyorum.niva`nin harman oldugu yer burasi.vataninda dahi niva`ya ragbet yok.
kesinlikle japon`a bakin.baska bir seye bakmaya gerek yok.suzuki iyi bir secim.
japon dediysemde toyota rav4,honda crv kesinlikle bakmayin onlar arazi araci degildir...

İfadeniz genellenebilir.Vatanında hiçbirşeye rağbet edilmez zaten.Kural budur...

yalnız bir de şunu merak ettim 1,6 motor jlx ler için az mı kalıyor. çünkü jlx satanların hemen hepsi motor büyütmek için satıyorum demişler

Emre merhaba;
Discovery diyerek kafanı iyice karıştırayım :smiley: :smiley: :smiley:
İngliz bakmadan karar verme

Selamlar Burak

Burak Bey tavsiyeniz için çok teşekkürler ama kararımı verdim. Biraz da sabit fikirliyşmdir kolay kolay karar değiştiremem.

JLX 1,6 alacağım ancak otomatik, benzinli(tüp takılmamış), 5 kapı alınabilir durumda birşey bulamıyorum.
Genç olsun, az kullanılmış olsun, güzel olsun deyince bulmak daha da zorlaşıyor. :smiley:

Bir de diyelim ki; gün oldu böyle birşey buldum, Ankara'da ekspertiz için önerebileceğiniz biryer var mı?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,012
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR