Arazide Ön Çekerler Çalışmıyor.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan efe_chevy Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 31
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,690
Ynt: Arazide Ön Çekerler Çalışmıyor.

bence sadece tahmini olarak şunu sorayım seri derken arazinin hızlı d evrindenmi bahsediyosun yoksa arazinin hızlısındanmı bahsediyosun ve en önemlisi eğer 4 ceker hızlı gidiyosa 4 ağırdada gitmesi lazım bence ya viteleri oturtamıyosun yada tam anlatamıyosun 4 ceker hılzı gidiyosa ağırda gider

bu arada aracının şanzımanı doğru değil muhtemelen eski cj5 şanzımanı takmışlar aracına 3 ieri olarak senin aracında cıkması gereken şanzıman SR4 oması lazım

Etiketler

4H'ye takarken iyice sıkı bir şekilde arazi vitesini çektiğnize emin olun...

yakıtla ilgili bir sorun olmadığını düşünüyorum. benim aracımda yaklaşık o civarda yakıyor..

Herkese iyi akşamlar. Öncelikle CJ'lerde takviye olmaz ;D takviye "gibi " demiştim yanlış anlaşılmasın. yani aracın hızı normal hızından düşük olur tork artar.
Birde Torlak_t arkadaşın dediği gibi iyice bi bakın arazi vitesine tam geçtiğine emin olun bazen aracı yükseltme esnasında şanzuman ile döşeme arasındaki mesafe açılır ve vites kolu döşemeye dayanır siz vitese geçtiğini sanırsınız. ama bence vitese geçmese o zaman araç boşta kalır çünkü 4L'nin bir üstü N. yani şanzuman boşta kalır. Bence gene de mantık ölçüleri çerçevesinde emin olmamakla beraber dişli arızası diyebiliriz.
Saygılar...

Yakıtta bence normal benim aracım "uzun yolda" Km'ye 40 Krş yakıyo. şehir içi tabi oran artacaktır.

slmlar paylaşınız ve bilgileriniz için teşekkürler
ben anlatamadım herhalde arazi vitesi geçmese N konumunda olsa araç haraket etmez
2H da iken normal
4H da normal çekerler çalışıyor
sadece 4L konumda ön çeker çalışmıyor
yokuş aşağı giderken araçta kasıntı var oda balatarı yeni değiştirdim ondan olsa gerek
TEKRAR TEŞEKKÜRLER

İyi akşamlar bende onu diyorum Efe Bey N'de kalsa hareket etmez. Büyük ihtimal şanzuman içi dişli problemi şanzumanı söktürmeniz gerek...

slm bu araçlar hakkında pek bilgim yok bunun masrafı aşağı yukarı nedir ileride şanzımanı değiştirmek istesen bana hangi modeli tavsiye edersiniz bu dişli fayatı aşağı yukarı ne kadardır birde izmirde bulamazsam nerden bulurum teşekkürler :smiley:

kocakarı ilacı gibi olacak ama bi deneyin: aracı düzgün bi yerde , ön tekerler dümdüz karşıya bakacak şekilde 10-15 metre ileri geri yapıp yeniden deneyin. aynı problemse faydasını göreceksiniz.

Parçası pahalı değildir. Bence içinde önemli bişe çıkmaz. İş ustada biter el emeği ne alır bilnmez. Ama tahmini toplam 200 TL ye biter diyeyim. Parçası da İzmir gibi bi yerde bulunur büyük ihtimal...
Bu CJ leri yeni servislere götürmeyin; yaşlı, inat, kara düzen çalışan ustalara götürün. Servisler yapamaz ;D Yaşlı ustaların akranı oluyo CJ'ler ;D o yüzden daha bi özen gösteriyolar ;D

SLM Bİ DENEYELİM NE KAYBEDERİM Kİ :smiley:
10 15 M İLERİ GERİ GİDİCEM FAKAT VİTESİ TAKIP ÇIKARICAZ MI YOKSA VİTESE TAKIP HİÇ ÇIKARMADAN MI DENİCEZ KORUMA GİBİ BİŞEYEMİ GEÇİYOR YARIN DENİCEM BELKİDE BU AKŞAM TÜM BİLGİLERE
TEŞEKKÜRLER :smiley:

2 çekerde gidip gelip deneyin, sonuç alamazsanız 4 çekerde gidip gelin ve ağır devire takmayı deneyin. dediğiniz gibi kaybedecek bişey yok.

slm dediğinizi denedim fakat değişmedi
araç şuanda garajda duruyor fırsat bulutta bi ustaya götüremedim fakat içinde 1 dişli olduğu söyleniyor en yakın zamanda götürüp göstericem size bilgi aktarırım
birde siteye nasıl resim ekleniyor yardımcı lursanız resim göndermek istiyorum
TEŞEKKÜRLER

arkadaşlar konunun üstünden yıllar geçmiş ama çok ilginç tir aynı sorunu arazide yaşadık.1982 model 4 ileri vitesli cj m ile tam tırmanış esnasında kaldık.zeminde biraz kaygandı rampayı çamurdan dolayı çıkamıyoruz sanıp araçtan indim birde baktımki önler dönmüyor.vincimizin yardımıyla çektik çıktık ve döndük.seri 4 çekerde sıkıntım yok ağır 4 çekerde önler çalışmadı +önlerde hulp yok benim araçta.ilk defa başıma geldi bir araştırayım diye bakınca konuyu gördüm demekki oluyormuş....birde altaki şanzumanı yukarı tutan muhafazadaki civatalar kırıldı.,şanzuman boşta kalmıştı.onlarıda düzledim .civataları yeniledim taktım .ama ginede ağır 4 çekere geçmedi.hatta o anın kamera çekimleri var bakim yükleye bilirsem yükleyeyim.sıkıntım yok yaptıracağım .sadece böle bişi olacağı aklıma gelmemişti de ondan yazdım.saygılarımla

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,839
Kayıtlı Üye Sayımız
166,940
Kaydolan Son Üyemiz
acelyakaratas

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR