Arka Lastikleri Çiftlemek

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan onat Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 4
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,595

onat

Toyota Land Cruiser FJ60
Yer
Bursa
Selam herkese yeni bir proje var kafamda ama cesaret edemedim bir türlü..130 veya ambulans kasa defender ın arka lastiklerini çiftleme düşüncesi geldi aklıma..hani şu amerikan kamyonetlerde olur güçlü motorlu mercedes sprinter iveco gibi ticari araçlarda olur..o tarz bir düşünce..ama yapan oldu mu gerek görsel gerek performans açısından ne gibi artı eksileri var bunu düşünüyorum..motor 3.5 v8 olacak ön lastiği 315 75 16 kullanıcam arkalarada 205 / 205 çift takayım diyorum..bunu takmak için normalinden daha uzun saplama yeterli olur mu yoksa daha başka modifikasyonlara gerek var mı? fikirlerinizi bekliyorum

Etiketler

Ynt: Arka Lastikleri Çiftlemek

merhaba,
Defender arazide merkezi kilide geçiyor ve iki aksıda eşit çeviriyor bu nedenle ağır olan arka aks kırılmassa eğer şanzıman viskozlarına zarar verir diye düşünüyorum...

burak mehmet' Alıntı:
merhaba,
Defender arazide merkezi kilide geçiyor ve iki aksıda eşit çeviriyor bu nedenle ağır olan arka aks kırılmassa eğer şanzıman viskozlarına zarar verir diye düşünüyorum...
Defenderda, viskoz yoktur.

Onat, arazi aracında arka çift teker lüzumsuz bir iş olur,yüzey alanı genişlediğinde yüzme fazlalaşacaktır.
Yol kullanımında araç ciddi şekilde konfor kaybına uğrayacaktır. Bizzat silverado çift kabin kamyonetimi dual wheel'e çevirdim ve yıllarca kullandım. Edindiğim tecrübe budur. Ağır yük taşıyorsanvs. farklı tabi.

Merhabalar. Bence de arkaya biraz garip olur çünkü defender önü daha ağır olan bir araç. Genelde de önden batma yaşadığım için (kar+çamur) sadece arkaya takmak pek bişey ifade etmez diye düşünüyorum. Onun yerine 4 tekere uygulanabilirse süper olur. Yoksa sadece kalın lastik ile idare etmek lazım bence. Offsetli jant üzerine kalın lastikler.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,840
Kayıtlı Üye Sayımız
166,943
Kaydolan Son Üyemiz
senol52

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR