Arkadaşım Discovery 1

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ayt07 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 64
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,616
Ynt: Arkadaşım Discovery 1

Engin Bey teşekkürler birde sorduğum geri vites te gümleme sorunu sizce ne olabilir teşekkürler

Etiketler

O konuda bir bilgim yok maalesef. Otomatik şanzıman üzerine tecrübem zayıftır. diğer arkadaşlar bilgi verecektir.

Hayırlı uğurlu olsun inşallah yeni aracınız beklentilerinize fazlasıyla cevap verebilir.

Ustayla bugün şanzımana baktık, sanırım Disco1 ler sürekli 4 ceker değilsede bana öyle geldi. Söylediğine göre sorun arazi şanzımanındaymış. Geri vitese attığımızda öndeki şaft dönerek şanzımanın içinden o sesin gelmesine neden oluyor bir hayli boşluk var. Aracı liftte geri vites, ileri vites olarak denedik anlamak için. Aktarma organlarına şafta istavrozlara ve özellikle Engin Bey belirttiğiniz U demire bakmasını incelemesini söyledim her hangi bir sıkıntı olmadığını sorunun arazi şannzımanı kaynaklı olduğunu söyledi.
Reçetesini sordum açıp bakmak ve çıkan duruma göre bişey söylemek lazım dedi. Sizce ne olur bunun reçetesi, sorun nasıl giderilir önerisi olan varmı yada ne yapmak lazım? :-\murat

ayt07' Alıntı:
Ustayla bugün şanzımana baktık, sanırım Disco1 ler sürekli 4 ceker değilsede bana öyle geldi. Söylediğine göre sorun arazi şanzımanındaymış. Geri vitese attığımızda öndeki şaft dönerek şanzımanın içinden o sesin gelmesine neden oluyor bir hayli boşluk var. Aracı liftte geri vites, ileri vites olarak denedik anlamak için. Aktarma organlarına şafta istavrozlara ve özellikle Engin Bey belirttiğiniz U demire bakmasını incelemesini söyledim her hangi bir sıkıntı olmadığını sorunun arazi şannzımanı kaynaklı olduğunu söyledi.
Reçetesini sordum açıp bakmak ve çıkan duruma göre bişey söylemek lazım dedi. Sizce ne olur bunun reçetesi, sorun nasıl giderilir önerisi olan varmı yada ne yapmak lazım? :-\murat

aracınızı iyi günlerde kullanın,arazi şanzımanını işi iyi bilen birisine yaptırın,mümkünü varsa yaptırabiliyorsanız komple yenileyin bence tabi sıkıntınız arazi şanzımanında ise ,istanbuldaysanız anıl oto 'ya gösterin derim tamirata başlamadan,şimdiden kolay gelsin.

ayt07' Alıntı:

Hangi ustaya gidiyorsunuz? Arazi şanzımanında genelde viskozlar aşınır ve yenilenmesi gerekir.

Engin Bey günaydın
Antalyada ikamet ettiğimden araçta yeni olunca acemiyim tabi :smiley: burada tanıdık bir usta var idi şanzımancı ona gittim fakat henüz tamir ettirmeye başlamadım. LR ustası yada şanzımancısı değil zaten , biraz da bundan dolayı herhangi birşey yapmasını istemedim. Antalyada bildiğiniz yada önerebileceğiniz bir usta varmıdır. saygılar murat

Alanya'da Hasan Bey var. erişim detaylarını offroad başlığında servisler bölümünde bulabilirsiniz.

Forumda bir çok Antalyalı LR kullanıcısı var. Hatta bazıları şu aşamada araçlarını toplatıyor... Garaj bölümünü bir inceleyin. Onlardan da değişik fikirler alabilirsiniz.

Kolay gelsin.

Engin Bey
Teşekkürler, tavsiyelerinize göre durumu değerlendireceğim. Kolay gelsin murat

Aydıncığım çok saol, e artık bir de kardeşi olsun mahallede 2 tanesi daha güzel yakışır ;D

ayt07' Alıntı:
Özgür Bey, Ender Bey bir ara ben series ararken çok yardımcı olmuştunuz ayrıca teşekkür ederim. murat

Rica ederim abi, maşallah arabanız çok güzel iyi günlerde binin, keşke series alsaymışım diyeceğinizi hiç sanmıyorum :smiley: :smiley:

Selamlar

Bora Bey teşekkürler. İnşallah bir halledelim ufaktan sizin gibi gezi fotoları da eklerim artık. murat

ayt07' Alıntı:

Aracınızı mutlu günlerde kullanmanızı dilerim. Aynı model ve donanımda bir Disco1 V8 sahibiyim. Öncelikle Discoların sürekli 4 çeker olduğunu söylemeliyim. Geri vitese geçirirken çıkan ses ve sallanma benim aracımda da var. Discoyu almadan önce gösterdiğim şanzıman ustası bunu problem görmedi. Sanıyorum yapısal bir durum. Konuyla ilgili çok daha tecrübeli arkadaşlar eminim detaylı bilgiler vereceklerdir.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,949
Kayıtlı Üye Sayımız
166,952
Kaydolan Son Üyemiz
cigdemkazanlı

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR