Arkadaşım Discovery 1

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ayt07 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 64
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,560
Ynt: Arkadaşım Discovery 1

Kaan Bey teşekkürler , haklısınız o ses bir miktar varmış landlarda klasik bir ses olduğunu söylediler fakat benim arazi vitesleri de cok zor geçiyor yine de bir baktırıcam. Düzelecek bir sey varsa diye. Bu arada sizinde aracınız hayırlı olsun güle güle kullanın. murat

Etiketler

ayt07' Alıntı:
Kaan Bey teşekkürler , haklısınız o ses bir miktar varmış landlarda klasik bir ses olduğunu söylediler fakat benim arazi vitesleri de cok zor geçiyor yine de bir baktırıcam. Düzelecek bir sey varsa diye. Bu arada sizinde aracınız hayırlı olsun güle güle kullanın. murat
Murat bey aracınızı güle güle kullanın. Aynı aractan ben de sizinle aynı günlerde aldım; benimkinde de geri vitese taktığımda çok kuvvetli olmasa da tak diye bir ses geliyor ve hafifçe sallanıyor, benim usta da önemli bulmadı; yalnız benim arazi vitesleri inanılmaz rahat geciyor, bu da beni şaşırttı çünkü range roverda classicde hiç böyle değildi cherokee xjde de belli belirsiz bir zorlanma oluyordu. Ben 245x70x16 lastik taktım aracta yükseltme var (herhalde 2'' ) benim sorunum da saatte 100 km. hızı geçince arac aşırı şekilde geziyor, alt takımına ön düzenine rot-balansına titizlikle baktırdım hiç bir sorun gözükmüyor, bir de flanş alıp deneyeceğim. Umarım siz de sorunlarınızı en kısa sürede ve basitçe halledip arabanıza keyifle binersiniz.

Sabri bey merhaba,
İlginize telşekkür ederim, arazi vitesleri ustamın söylediğine göre kullandıkça kolay geçmeye başlarmış git gide daha da kolay geçmeye başladı.
Normal düzeydeki bir tak sesi için benim usta da aynısını söyledi. Yapılan işlemlerle şu an ses bir hayli azaldı ,usta alt takım ve ön düzeni komple elden geçirip yeniledi diyebilirim. Burçlar, fişekler, arızalı olan sağ dış aks komple değişti gresleme ve yağlama yapıldı. Şu an çiçek gibi oldu. Sorun halloldu gibi kafamdan da çıktı, artık daha başka işlemler yapabilirim aracıma.
Sizinde en kısa sürede bahsettiğiniz sorunu halletmenizi dilerim. Aracınız hayırlı olsun iyii günlerde kullanın. murat

Bu arada Sabri Bey kaan Bey,
Sizlerin aracınız da LPG var mı var ise markası ile beraber memnuniyet durumunuzuda rica edebilirmiyim. Atiker ve Lavato arasında kararsız kaldım da. murat

benimkinde zavolli marka var, benden önceki sahibi taktırmış, şimdilik bir sıkıntım yok; yakıt sarfiyatım da 100km.de 18-20 lt. civarında...

Benim aracımda Landi Renzo var. Benden önceki sahibi taktırmış. Sabrinin discosuyla ile aşağı yukarı aynı tüketim değerleri var. Dağda bu rakamlar zorlanmaya bağlı olarak ciddi şekilde artabiliyor. Selamlar.

sabri77' Alıntı:
benimkinde zavolli marka var, benden önceki sahibi taktırmış, şimdilik bir sıkıntım yok; yakıt sarfiyatım da 100km.de 18-20 lt. civarında...

Benim Disco 100 km de 27 lt yakiyor. Uzerinde biraz fazla yuk var :smiley:
Ama yinede sizin verdiginiz degerlere bakinca cok cok fazla yakiyormusum gibi geldi.
Siz bu degerleri otoban kullanimindami olctunuz?

arazi vitesine zor geçişin sebebi arazi müşürünüz olabilir. çok sıkınca aynı sorunu bende yaşadım.ufak ufak sıkarak lambayı yakacak seviyeye getirip kontrosunu sıkmayı deneyin. sorun devam ederse kollarınızın ayarına bakın. yine de devam ederse ustanıza danışma zamanı gelmiş gibidir....

bu 18-20 litre yaktırmanın bir sırrı var mı?
bende D2 V8 var daha 24 lt altına düşemedim

aracınız da hayırlı olsun bu arada :smiley:

ilkakdeniz' Alıntı:
bu 18-20 litre yaktırmanın bir sırrı var mı?
bende D2 V8 var daha 24 lt altına düşemedim

aracınız da hayırlı olsun bu arada :smiley:

İbrahim bey teşekkür ederim. LPG takınca tüketimi bende paylaşırım inşallah :smiley:

altuncu57' Alıntı:
arazi vitesine zor geçişin sebebi arazi müşürünüz olabilir. çok sıkınca aynı sorunu bende yaşadım.ufak ufak sıkarak lambayı yakacak seviyeye getirip kontrosunu sıkmayı deneyin. sorun devam ederse kollarınızın ayarına bakın. yine de devam ederse ustanıza danışma zamanı gelmiş gibidir....

Azmi Bey selamlar,

Müşür hakkında yapılabilecek işlemleri ben kendim yapabilir miyim ? Aracın bakımlarını yapan ustamız LR ustası bu konuyu aynen paylaştım zor geçişleri söyledim. O da kullanıma bağlı olarak biraz yumuşama olacağını söyledi. Lamba derken diff-lock lambasımı eğer O ise lambada yanmıyor. Kusura bakmayın ya acemiyim yada bizim aracın işi biraz zor geliyor gibi yapanlara... :-\ Murat

diff lock tarafına aldığınızda lambanın yanması lazım. müşürünüz bozuk olabilir.müşürün ucunda ufacık bir noktada müşürü harekete geçiren oynar bir nokta var. müşür fazla sıkınca hem devreye geçmiyor hemde arazi kolunun difflock'a geçişini zorlaştırıyor.yani ince bir ayar var. benim gibi yeni aldığınız bir müşürün lambayı yakmaması gibi bir takıntınız yok ise müşürü az bişey yukarı gevşetip araziyi tekrar deneyin. bunu yaparken dibinde kontro somunu nu sıkın azda olsa yağ kaçırmasın. aracınızın altından bu dediğim işlem yapılabilir ama biraz zahmetli.

Biraz geç oldu ama bende bu aracı takip etmiştim baya şimdi başka bir 95 v8 satın aldım hayırlı uğurlu olsun ;D

bsayil' Alıntı:
Biraz geç oldu ama bende bu aracı takip etmiştim baya şimdi başka bir 95 v8 satın aldım hayırlı uğurlu olsun ;D
Teşekkür ederim Barbaros Bey sizede hayırlı olsun güle güle binin.
Ben almadan evvel Gezenbilir yöneticilerinden biri gelmişti araca bakmıştı dedi sahibi. O kişi siz misiniz? murat

ayt07' Alıntı:
Teşekkür ederim Barbaros Bey sizede hayırlı olsun güle güle binin.
Ben almadan evvel Gezenbilir yöneticilerinden biri gelmişti araca bakmıştı dedi sahibi. O kişi siz misiniz? murat
Yok ben bakmaya gitsem alır gelirdim zaten zaman yaratamamıştım
bende bugün aracım geldi Ahmetustanın orda başladık çalışmalara

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,917
Kayıtlı Üye Sayımız
166,945
Kaydolan Son Üyemiz
mehmetmet

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR