Arkadaşlar İlk Çalışmalarım Yorumları Bekliyorum

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan huzzik Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 15
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,309

huzzik

Kamp III
Yer
aydın merkez
arkadaşlar yeni makinem geldi forumda yazmıştım hafta sonu az bi vakit bulabildim ve birkaç deneme yaptım ama tam olarak fazla bişey bilmediğim için tam istediklerimi yapabilmiş sayılmam yinede yorumlarınızı bekliyorum inşallah makro çekimleride öğrenince güzel bişiler gelecek
;Dbide tarihi kaldırsam iyi olacak sanırım

evet arkadaşlar yorum ve tavsiyeleri bekliyorum acımasız davranırsanız sevinirim eleştiriye açığım çünki kendimi geliştirmek istiyorum.

Etiketler

Ynt: Arkadaşlar İlk Çalışmalarım Yorumları Bekliyorum

Ne tür bir makina kullandığınızı merak ettim doğrusu..Onu yazarsanız ona görede bir şeyler söylenebilir düşüncesindeyim..

Aslında hani fotoğraf eleştirisi anlamında pek bir şey söylemeyeceğim ama ilk fotoğraflarınızda netlik kaybı hayli fazla fakat sonraki fotoğraflarınıza baktığımda daha net olduklarını gördüm..Bu demek oluyor ki çeke çeke çok daha iyi sonuçlar alabilirsiniz...Lütfen asla bırakmayın..İnanın sıkı bir fotoğraf sever olarak söyleyebilirim ki zamanla çektiğiniz fotoğrafın iyi olup olmamasına değil size yaşattığı duyguya bakacaksınız...Buda sizi daha iyi çekim yapmaya teşvik edecektir...Farklı şekillerde görmeye dahada önemlisi bakmak ile görmek arasındaki farkı hayatınızın her evresinde uygulamaya başlayacaksınız..İnanın o keyif,o dinleniş,o kendini bulmuşluk başka bir şeyde yok.. Her ne kadar dağlar kızı olmak benim için ilk sırada olsada fotoabla olmakta benzer bir keyfi yaşamama neden oluyor.

Özetle dağlar kızı/fotoabla der ki; ''Işığınız bol olsun''
Bir de fotoğraf makinanızı yanınızdan ayırmamanızı önerebilirim..İnanın çok katkısı oluyor..

Oh nihayet açıldı. Biraz uzun sürüyor fotoların açılması.
Fotoğraf karenize yabancı cisimlerin girmesine izin vermeyin derim. Bir fotoğrafınızda sağdaki Reno clio, diğerinde bir elektrik direği ve sağ köşede bir araba. Bunlara dikkat etmelisiniz.
Makro çekimlerde makinenizi titretmemek için bir fasülye torbası kullanın. Bir bez torbanın içine fasülye doldurun, ancak tıkabasa doldurmayın ki fasulyeler içinde rahatça oynayabilsin. Makro çekim yapacağınız böcek, çiçek vs. nin önüne torbayı koyun, üzerine makineninizi hafif gömülecek şekilde yerleştirin. Makro çekim için kullanılan küçük tripodlardan daha çok işe yarıyor emin olun.

Fotoğraflarınıza bakarken aklıma Ara Güler'le yapılan bir röportaj geldi, tv'de izlemiştim. Ara Güler'i görenler soruyorlarmış : "Daha iyi fotoğraf çekmek için ne önerirsiniz?" Ara Güler diyordu ki : "Ne önereyim. Gidin bol bol fotoğraf çekin işte"

Bence de makinenizi yanınızda ayırmayın, bol bol fotoğraf çekin. :smiley: Kolay gelsin...

makinem kodak z812 ıs tam profesyonel bi makine değil bende daha yeni yeni alışıyorum ıso vb. özellikleri kullanmak için biraz fazlaca çalışmak gerekiyor kendimi geliştirmek istiyorum ama sizin dediğiniz gibi bol bol fotoğraf çekerek makinemin izin verdiği en yüksek düzeyde ve kalitede fotoğraflarla olacak bu yorumlara teşekkürler.çektiğim fotolardan göndermeye devam edecem

Bazı fotoğraflarınızda ISO'nun yüksek olduğu farkediliyor, bence mümkün olduğunca düşük ISO 'da çekim yapın. ISO, ışık hassasiyetini artırıyor ama gren (dijitalde noise) denilen kirliliği de artırır... ISO, diyafram ve enstantane kullanımı hakkında faydalı bir uygulamayı aşağıdaki adreste deneyebilirsiniz.

http://dryreading.com/camera/index.html

Bunun dışında fotoğrafçılıkla ilgili her türlü sorunuzu Fotoğrafçılık kategorisinde "Teknik ve Ekipman" bölümünde sorabilirsiniz.

http://www.gezenbilir.com/index.php/board,14.0.html

Işığınız bol olsun :smiley:

focus' Alıntı:
Fotoğraf karenize yabancı cisimlerin girmesine izin vermeyin derim. Bir fotoğrafınızda sağdaki Reno clio, diğerinde bir elektrik direği ve sağ köşede bir araba. Bunlara dikkat etmelisiniz.

Katılıyorum. Reno clio yerine sağ tarafta bir ya da iki figür çok iyi olacaktı...
Çekim yaparken titremeyi engellemek için makinayı sol avcunuzun içinde objektifi kavrayarak tutun, dirseğinizi de göğsünüze dayayın. Sağ eliniz özgür kalsın, bütün yük destekli olan sol elinizde olsun. Nefes alın, nefesinizi tutun ve çekimi yapın...
Nefesinizi ;) bırakmayı unutmayın! En azından bizim zamanımızda böyle idi, herhalde dijitallerde de aynıdır.

Tebrikler... Bol bol fotoğraf sanatçılarını izleyip çekimlere devam...

resimler çok güzel sade ama tarihi gerçekten kaldırsan iyi olacakmış neyse senden devamını bekliyoruz.....

biraz reklam olacak ama yakın çekim örneği olarak kendi yeğenimi koyayım

buda bir asker uğurlamasından, asker annesinin duygulu anı

tabi bide bunların devamını görmek lazım tarihte kalksa iyi olur :smiley:

fotoların devamı

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=9551.msg87004#msg87004

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,066
Kayıtlı Üye Sayımız
166,965
Kaydolan Son Üyemiz
adilomim

Çevrimiçi üyeler