Artvin - Tiflis - Vladikavkaz - Krasnodar - Rostov - Donetsk

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan uyku_hapi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 24
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,090
Ynt: Artvin - Tiflis - Vladikavkaz - Krasnodar - Rostov - Donetsk

Paylaşım için çok teşekkürler. :smiley:

Rusya vize istemiyor ama bildiğim kadarıyla Ukrayna istiyor olmalı. Gitmeden mi hallettiniz yoksa sınırda verdiler mi?
Anladığım kadarıyla, yol boyu zorunlu sigorta da gerekmedi. :smiley:

Etiketler

Merhabalar..

Rusya ve Ukrayna için vize gerekmiyor. sadece pasaport ile geçiş mümkün. Gürcistan için pasaportta gerekmiyor nüfus cüzdanı kafi...

Zorunlu zorunsuz hiç bir türlü sigorta gerekmedi..

Saygılarımla

uyku hapı

güzel gezi olmuş.

Dil sorunu nu nasıl çözdünüz_?

dil konusunda,rusça genel kelimeleri öğrensek,planlasak işimizi görür mü ? yardımcı olacağını düşünüyorum

İyi günler
Bilgive fotograflar için teşekkür ederim.
Bakü tiflis yolunun çok kötü olduğunu duymuştum,sizin görüşleriniz nasıldır.(2011 de yolun kötü olduğunu söyledikleri için Batum dan geri dönmüştüm)
Bakü ,Tiflis (Kaldığınız oteli belitmişsiniz)ve kaldığınız diğer şehirlerdeki otel ve lokantalar hakında bilgi verebilirmisiniz.
Saygılar

marksmann' Alıntı:
dil konusunda,rusça genel kelimeleri öğrensek,planlasak işimizi görür mü ? yardımcı olacağını düşünüyorum

KESINLIKLE İŞİNİ GÖRMEZ...

KELİME BİLSEN DE BİLMESEN DE YİNE DERDİNİ ANLATIRSIN AMA REZİL OLDUĞUN YANINA KAR KALIR.

KİMSE İNGİLİZCE BİLMİYOR...

YİNE DE YANINDA CEP RUSÇA SÖZLÜK GÖTÜR O BİRAZ İŞE YARIYOR GİBİ AMA DEDİĞİM GİBİ SÖZLÜK BİLE İŞE YARAMAZ.

Arkadaşlar merhaba , ben ve arkadaşım geçen temmuz sonunda arabaya atlayıp gürcistandaki lars sınır kapısından çıkarak volgograd samara ufa. oradanda moskovaya doğru yönelip kiewe oradanda chernobile yönelerek gezdik geldik. Orta derecede ingilizce biliyoruz. İnsanlara nasıl yanaşırsanız onlarda size öyle davranır. Herkes güleryüzlüydü. ingilizce bilen 200 kişi ile konuştuysak 4 5 tane çıktı. Bilmiyoruz diyip kaçmıyorlar anlamaya çalışıyorlar.Gümrükteki görevlilerde dahil. Ben en kötü muameleyi Türkiyeye girerken sarp sınır kapısında gördüm. Artist polisin teki hop nereye bu arabanın hali ne nereye gidiyonuz diye üstümüze fırladı. Bende pasaportu gösterip beni 1 günlük girip çıkanlardan mı zannettin üslubunu düzelt dedim bastım gittim. Sonuç olarak boşverin hiç birşey olmaz. 6 kere radara girdim 90lık yolda 170 dahil verdim 100 ruble biraz muhabbet ettim geçtim gittim yani. Şubatta tekrar gidelim diyoruzda bu vladikavkaz taki dağlar şu an aşılabilir mi bilmiyorum orası kar kış nedeni ile 3 ay açık kalıyormuş sanırım tırcılar öyle demişti. Zaten ağustosta bile dağ tepesinde kar vardı.

DSC04522.JPG

KIŞIN KAZBEĞİ DAĞI SORUN OLMUYOR.
BAZEN YOL KAPANIYOR BİR KAÇ GÜN.
SONRA AÇIYORLAR.
ZİNCİR OLDUĞU SÜRECE SORUN OLMAZ.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.