Asagıda Bahsedılen 3 Farklı Özelliği Birarada Olan Jip Sahipleri Cevap Yazarsa Sevınırım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan GRANDCHEROKEE Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 17
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,766

GRANDCHEROKEE

Ana Kamp
Yer
GAZİEMİR İZMİR
1,5 yıldır 2002 model 2,7 dızel otomatık vıtes grandcherokee kullanıyorum. bu aracta hosuma gıden şeyler : 1) sürat de yapabılıyor olmanız (otobanda 200 le gıderken ıyı ve guclu segmenttekı araclarla rahatlıkla kapısabılıyorsunuz) , 2) aracın içi gayet lüks ve konforlu , 3) arazıde de rahatlıkla kullanabılıyorsunuz. benım aracım standart model. modıfıye yaptırmadım. ama özel olarak zorlu hale getırılmıs offroad parkurlarında değil ama dogada herhangı bır dag yoluna vurdugunuzda rahatlıkla gıdebılıyor. yani tek bir araçla ; hem bozuk yollarda rahatlıkla gıdebılıyorsunuz, hem konforlu bır araca bınebılıyorsunuz, hem de yüksek süratte araç kullanımı yapabılıyorsunuz. jip modellerının içinde yukarda saydıgım 3 farklı özellıgı bır arada gordugum yegane jip modelının bu oldugunu dusunuyorum. bu saydıgım 3 farklı ozellıgı aracında bızzat yasayan ve memnun olan arkadaslar yazarsa sevınırım. farklı jip modellerınde goruslerımı ve bılgılerımı arttırmıs olurum.

Ynt: Asagıda Bahsedılen 3 Farklı Özelliği Birarada Olan Jip Sahipleri Cevap Yazarsa Sevınırım

bunları yapabileceğin başka araç varsa ondan alacaksın lastikleride A/T yaptınmı gerisi ister dağda ister asfaltta

Ynt: Asagıda Bahsedılen 3 Farklı Özelliği Birarada Olan Jip Sahipleri Cevap Yazarsa Sevınırım

aracımın lastıklerı lassa competus A/T Ergun bey. uludag a -11 derecede kar ve buzda hiç zincire gerek kalmadan çıktım bu lastıklerle. sızın de yazdıgınız gıbı ıster dagda ıster asfaltta her türlü hava koşulunda performans süper :smiley:

merhaba ,
suv gurubunda jeep cj5 cj6 cherokeelere bindim.
SU an dodge durango 5.9 slt modeline binmekteyim.
cok keyifli ve konforlu
gecen tampon seviyesinde kar da siz karda gittiginizi hissediyorsunuz arabanın haberi yok gibi yeniden yol actım.
demek istedigim gücünü anlatmaya zaten gerek yok ufak arazi araclarına göre dez avantajı bence boyunun uzun olması offroadda uygun olmayacagıdırki bende zaten bu aracı offroadda kullanmıyorum haliyle araziye girmek istediginizde sizi uzmeyecek gücünün hakkını verecek uzun yoldada cok rahat yormayacak bir arac büyük keyf alıyorum
cherokeeden sonra hem yakıt yönünden hem saglamlık yönünden bütün herkese dodge u tavsiye ederim.
selamlar.

merhaba ; 5,9 lt motor tam bır güç kaynağı. internette bıraz ınceledım aracınızın markasını. gercekten de saygı duyulacak güçlü,saglam bır araç olarak gözüküyor. kazasız belasız iyi günlerde kullanmanızı dilerim. bilgi haneme bu aracı kaydedıyorum

Tesekkur ederim,
sanzumanın ayrılıyor olabilmesi + avantaj saglıyor yakıtta hareket halınde iken baglıyabiliyorsunuz .
ön arka klima ve 7 koltuk , yoldaki yol tutuşu cherokee ile kıyaslanamaz cok oturaklı bir arac,gaz pedalına dokunurken ıkı kere düsünmek lazım, bazen arka tekerler öndekinin yanına gelmek ister gibi olmakta cok hesaplı hareket etmeniz gerekiyor cunku anında yan veriyor,atılıyor direksiyonunuz iyi degilse kontrol etmek zor.O gücü hissetmeniz lazım anlatmakla olmuyor kayseirye yolunuz düserse beklerim
saygılar.

yolum düşerse ugrarım tabıı kı. sizin de izmir e yolunuz düşerse beklerım. iyi günler diliyorum

Toyota land crusier Proda 2004 v6 4.0 benzinli (250hp) ;
Aynen sizinde belirtiğiniz gibi uzun yol dağ araba oturmadıktan sonra problem yok;
arıza yok;

merhaba Cem bey. yanıtınız için teşekkür ederim. burada bana yanıt veren arkadaşların içtenlikle yazdıgına ınanıyorum. dün kayserı den bır beyefendi yanıt vermişti. bugün de siz yanıt verdiniz. sizin bahsetmiş oldugunuz aracı da internetten ınceledım. 3 farklı özelliği birarada taşıdıgına inandığım toplamda 2 farklı model oldu şu an. dodge durango ve toyota land cruıser prado. bu arada land cruıser prado 4,5d v8 modeli de cok güçlü ve saglam gozukuyor.

Ben teşekkür ederim;
haklısınız 4.5d v8 mükemmel bir araç ama türkiye şartlarında bu fiyatlarla bu aracı dağda kullanmak imkansız (en azından benim için);aracımı değiştireceğim zaman 150kasa 4.0 prado alırım 200 kasaya göre daha kısa daha hafif
120kasadan üstünlükleri var;
Ama benim kendi tecrübem toyota sağlam bir araç,herhangi bir lamba yansa bile yolda kaldığını duymadım yaşamadım,bakımları pahalı değil (yetkili servislerden uzak kalmak şart),yedek parçası çok zor bulunuyor ve pahallı ama yedek parçaya ihtiyaç duymadığından prb yok ;D
Dağcılık ilgi alanım,istanbula en yakın dağ 250km asvalt son 50km si köy yolu sonra genellikle traktörle gidilen dağ yolları,bu araçtan sonra traktörün bile gidemediği çok kamp alanına gittik.
Kurban bayramında gürcistan metsia ushba'ya gittik (karadeniz başlığı altında gezimi paylaştım)istanbuldan 2000km orda buzulların olduğu yere off orad kadar gittik sonra dön istanbula toplam 4500km,sonraki haftalarda yenice ormanı keltepe,karda abant dağdan seben gölcük,menkeşe yaylası,sevise ihtiyacım olmadı daha;
Kusura bakmayın başınızı ağırtmak istemem ama bilgilerimi tecrübelerimi paylaşmak istedim;
Saygılarımla

hayır basımı agrıtmadınız , tam aksine yazdıklarınızı okumak çok hoşuma gitti cem bey .

imkan ve fırsat buldugunda insanların gezmesi , görmesi, gördüklerini ve öğrendiklerini arkadaşlarıyla paylaşmaları hoşuma gidiyor. tecrubelerinizi paylastıkca ; karşınızdaki kişiye de faydalı oluyorsunuz. :smiley:

Selamlar.benim arac 2001 WJ 4.7 6 yildir kullaniyorum cok sukur sorunsuz kullaniyorum cok konfrlu ve saglam...

yazdıgınıza yurekten ınanıyorum . gördüğüm kadarıyla gercekten cok konforlu ve saglam araclar bızımkıler. tek kötü tarafı tamir gerektirirse pahalıya patlıyor ama çok çok önemli ve büyük bir problem olmadıkca insanı yolda bırakmıyorlar.

hem bozuk yollarda rahatlıkla gıdebılıyorsunuz, hem konforlu bır araca bınebılıyorsunuz, hem de yüksek süratte araç kullanımı yapabılıyorsunuz.

Sürat kavramını 200km/s ten 150 civarına çekerseniz bunları 2.0 lt motorlu olan suv'ların hemen hepsi yapabiliyor.

merhaba. gordugum kadarıyla 2.0 lt motorlu suvlar jiple otomobıl arasında olan modeller gıbı gözüküyor. yüksek sürat yapabılıyor olabılırler ama hem yuksek surat yapıp, hem konforlu bır iç mekana sahıp olup hem de arazıde ve bozuk yollarda saglam alttakımlara sahıp olarak gidebilme konusunda şüpheliyim. suv tarzı araçların alt yapı ve alttakım saglamlıgı acısından arazıde hassas olduklarını düşünüyorum. bu tabıı kı benım düşüncem.. bu aracları (suv tarzı , 2.0 lt motorlular gıbı ) bızzat kullanan ve bahsetmıs oldugum her 3 konuda memnunıyetı olan arkadaslar varsa burda yazarlarsa bızım de bılgımız olur.

hem de arazıde ve bozuk yollarda saglam alttakımlara sahıp

Yani arazi derken olay bozuk yollardan ibaret, yoksa yüksek dereceli eğimleri çıkmak, belediyenin zerre kadar ilgilenmediği yerlere kar yağınca gitmek vs sözkonusu değil, çünkü herşeyden önce aracın yerden yüksekliği yetmiyor, zaten pek çoğunda da arazi şanzımanı yok, ama ona gelene kadar zaten başka engellere takılıyorsunuz, aracın altı kara oturuyor mesela. Gerçi yükseltme kiti takılmamış cheroke'lerin de oturuyordur muhtemelen.

Yani 2.0 motorlu olan suv'lar asfaltta performans sıkıntısı çekmeden normal otomobil gibi kullanılabiliyorlar, arazide de offroad amaçlı olmayan makul yerlere gidebiliyorlar. Görebildiğim kadarıyla 2.0'ın altı asfaltta sürat yaparken biraz sıkıntı çıkartabiliyor, motor gürültülü oluyor en azından. Geçen bi terios denedim bir heves (2008 model yeni kasa olanlardan), 1.3 motorluydu, motor 0-100 km/s arasında bile gürültülüydü biraz, onun üstü ise sıkıntılı. 1.5, 1.6 vs nasıl olur bilmiyorum ama benim 2.0 motorlu rav4'ün (98 model) performansının ancak bir otomobil kadar olduğu düşünülürse muhtemelen çok rahat olmaz.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,091
Kayıtlı Üye Sayımız
166,831
Kaydolan Son Üyemiz
RoseSpreader

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR