Atatürk’ün Sigarası Silinsin mi?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan AYDURAN Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 7
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,982

AYDURAN

Zirve
Yer
İstanbul / Maltepe
Sartre’dan Che Guevara’ya kadar pek çok ünlü sigara yasağından nasibini aldı. Fotoğraflar değiştirildi, sigaralar silindi. Türkiye’de ise bu konuda Atatürk tartışması başladı.

Atatürk'ün çok bilinen fotoğraflarından biri... parmaklarının arasındaki sigara, Kültür Bakanlığı'nın albümüne bilgisayar teknikleriyle silinmiş olarak yansıdı.

Sizlere soruyoruz:

1. GÖRÜŞ: DÜNYADA ÜNLÜLER VE DEVLET ADAMLARINA AİT SİGARALI FOTOĞRAFLARDAN, SİGARA SİLİNİYOR. CHARLES DE GAULLE, CHE GUEVARA, RED KIT ÖRNEKLERDEN BİRKAÇI. SİZCE TÜRKİYE'DE DE SİLİNMELİ Mİ?

2. GÖRÜŞ: BU TARİHE BİR MÜDAHALEDİR, ATA'YA SAYGISIZLIKTIR.

BU FOTOĞRAFTA ATATÜRK'ÜN ELİNDE SİGARA VAR...
ata1.jpg

KÜLTÜR BAKANLIĞI'NIN KULLANDIĞI BU AFİŞTE İSE SİGARA YOK...SİLİNMİŞ.
ata2.jpg

Anket: http://www.hurriyet.com.tr/gundem/8003347.asp
Atatürk'ün sigarası afişten silinsin mi?

Evet silinmeli

Bu olay saygısızlıktır

Hayır silinmemeli

www.hurriyet.com.tr

tempo.jpg

Etiketler

Ynt: Atatürk’ün Sigarası Silinsin mi?

Sigara kullanımı bundan bir 5-10 yıl sonra insanoğlu'nun dönüp ne kadar ilkel ve anlamsız bulduğu ama geçmiş kuşakların yapmış olduğu davranışlar arasında yerini alacaktır. İnsan Kurban etmek, insan eti yemek filan gibi geçmişin normlarına göre olağan ancak şimdi anlaşılmaz derecede uygun olmayan bir davranış şeklinde düşünülecek.

Bu durumda ünlü veya başarılı kişilerin geçmişte sigara içtiğini görmek gelecek kuşaklar için ders niteliğinde olacaktır diye düşünüyorum. Bu sayede ileride sigara içmek ne kadar kolaylıkla pençesine düşülecek bir kötü alışkanlık ki Atatürk bile kolayca bu kötü davranışı edinmiş diyecektir.

Silinmesin, ancak Atatürk şahsiyeti ile değil o dönemde ortaya koyduğu vizyon ve bu vizyona ulaşmak için gösterdiği kararlılık ile hatırlansın. Bu konumda olan insanların kişiliklerini, günlük yaşamda ne yaptıklarını öne çıkarmak doğru olmamakla birlikte onların 4-4'lük insanlar olmaları gerektiği gibi bir beklentiyi de ortaya koymak doğru değildir. Sıradan bir insanın gösterdiği bir gayret ile vatanının milletinin kaderini belirleyebiliyor olması ve bu mesajın verilmesi en doğru olandır. Çocuklarımız ve bizler süpermenlerin arayışında olmamalı sıradan olan hepimizin aslında böyle bir potansiyelin taşıyıcısı olabileceğimize inanmalıyız diye düşünüyorum.

Sigara içiyorum benden birşey olmaz, başarılı değilim beni kimse takmaz, param yok öyleyse kenara çekileyim.... düşünceleri gelecek kuşaklarımızı yiyip bitiriyor malesef....

Sigarayla ve tüketenle edilen mücadelenin binde biri kadarı sigara üreticileriyle edilse, hem daha az masraflı olacak hem de daha samimi bir mücadeleyle birlikte başarı oranı da yükselecektir...

Atatürk ün elindeki sigara bir kişiyi bile sigaraya özendirecekse o sigara silinmelidir.

Ayrıca Atatürk bugün yaşasa ve o fotoğraf tekrar çekilebilse, elinde sigara ile poz vermeyeceğini düşünüyorum.

Şimdi duman Avcıları Bütün Sorunları Hallettıler Bir Atatürk'ün elindeki sigaramı Kaldıı. Allahım Ne Günlere Kaldık

Kesinlikle karşıyım kardeşim.Bırakın tarihi , kültürü bir yana , çıkarılan sigaranın yerine ne koyacaksınız , karanfilmi? Atamızın böyle onlarca resmi var.Teknik olarak sigara silinebilir ama , resimlerin tamamı silinemeyeciğine göre , Yüce Kurucumuzun boşta kalan el ve parmaklarını çok garip bir pozisyonda göstermeye de kimsenin hakkı yok diye düşünüyorum.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,839
Kayıtlı Üye Sayımız
166,940
Kaydolan Son Üyemiz
acelyakaratas

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR