<div class="bbWrapper">Normalde 750 kg altı karavanlar için ruhsat istenmiyor<br />
Vergi, muayene,ayrı bir ruhsat ve plaka gerekmiyor<br />
Sigorta yaptırmak gerekmiyor<br />
Ancak yeni çıkan yönetmelik gereği O1 belgesi isteniyor<br />
O1 belgesi bu karavanın 750 kg altı olduğunu gösteriyor<br />
Ancak bir boşluk var şu anki durumda<br />
Normalde yasa ve yönetmelik çıkarırken bu yönetmelik öncesinde üretilen ürünler ile ilgili bir açıklama ve çözüm belirtilmesi gerekir<br />
Örneğin bu yönetmeligin çıktığı tarihten önce üretilen karavanlar için bu belgenin gerekmediği belirtilmeli<br />
Ya da bu eski karavanlar tartılarak şu şekilde belgelendirilecek denmesi gerekir<br />
Ancak sanki bu tarihten önce üretilen karavanlar sanki yokmuş gibi davranılmış<br />
Bu durumda nasıl bir denetim yapılacak bunu kimse bilmiyor<br />
Trafik polisleri de bilmiyor<br />
Hukuki bir durum da mahkeme ne karar verir bu da bilinmiyor<br />
Çünkü örneği yok<br />
O1 belgesi olmadığı için ceza yiyen de yok<br />
Burada bazı arkadaşlarımız aşırı obsesif bir hal takınıp,hatta kendini kanun koyucu veya uygulayıcı noktasında görerek 'aman ha sakın almayın,bunlara yakında ceza yazılmaya başlayacak,bir kaza olursa halin ne olur' tarzında bir yaklaşım içindeler<br />
Tabi ki tamamen iyi niyetli bir şekilde yani karavanseverleri korumak ve zarar görmesinler diye bu şekilde bir uyarı yapıyorlar<br />
Bu durumda karar tabi ki alıcının<br />
Bana sorarsanız ben bu tür içime sinen ikinci el bir karavanı uygun bir fiyata bulursam tartım sonucu da uygunsa noterden işlem yaptırarak alırım<br />
Hukuki olarak bir kanunda veya yönetmelikde bu konuda yeterli bir sınırlama yapılmamışsa bu benim aleyhime işleyemez<br />
Bir diğer tartışmalı konu 750 kg nin sınırı ne<br />
İçindeki özel eşyalar,akü,güneş paneli vb çıkarılınca mı tartılacak<br />
Yoksa yolda bulduğun gibi mi tartılacak<br />
tartım konusunda %10 bir yanılma payı gö önünde bulundurulacak mı?<br />
Mahkemeler örneğin hız konusunda % 10 yanlış ölçüm veya kalibrasyon eksiklikleri nedeniyle bunu göz önünde bulunduruyor ve bu bir emsaldir<br />
Dolayısıyla 800 kg de olsa alırdım<br />
Yani <br />
Ben bu konularda diğer arkadaşlar kadar sabit fikirli değilim<br />
Tabi ki her koyun kendi bacağından asılır<br />
Ve kimse bana sende benim kadar obsesif olacaksın diyemez<br />
<br />
<br />
<br />
CPH1941 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi</div>