Ynt: Avrupa Seyahati Anılarımız
Semanur Hanım tekrar selam;
Tatil süresini uzatamıyorsanız, mecburen konaklama yerlerini azaltacaksınız. Split'i bilmiyorum. Ama, ne olursa olsun Adriyatik kıyılarını görmeden, bu yaptığınız gezi yavanlaşacaktır. Adriyatik kıyıları mutlaka görülmesi gereken yerlerden. Size önerim. Split'te değil ama mutlaka Dubrovnik'te konaklayınız. Dubrovnik, tarihi ve turistik, şirin bir şehir. Dubrovnik'e gitmeden önce booking.com'tan rezervasyon yaptırmanıza gerek yok. Split'ten Dubrovnik'e girer girmez, ana yol üzerinde, masmavi koy ve tarihi kale manzaralı küçük 2 katlı evlerin birer-ikişer odası turistlere kiraya veriliyor. Bu evlerin kapısında ''SOBE'' veya ''APARTMAN'' yazısı göreceksiniz. Bu (Boş oda, yatak var) anlamındadır. Biz (iki çocuğumuzla birlikte 4 kişi, birbirine geçme 2 odası, bir açık mutfağı olan, Dubrovnik Koyu ve tarihi kent manzaralı bir ev pansiyonunda 3 gece için toplam 120 Avro ödedik. Yani günlüğü 40 Avro. Bu manzarayı da 5 yıldızlı otellerde bulabilir miydik bilemiyorum. Eğer yol kenarında ''SOBE'' yazılı evlerde boş yer bulamazsanız, yat limanına doğru inin, daha otomobilinizi park ederken yanınıza yaşlı amca teyzeler (Belki de gençler) ellerinde ''SOBE'' yazılı kağıtla gelip, boş oda, pansiyonları bulunduğunu söyleyeceklerdir. Makedonya Ohrid veya Struga'da da aynı yöntemle oda bulabilirsiniz. Ama Struga'da boşuna aranmayın. Türk asıllı Ferhunde Ayderçe Hanım'ın ev pansiyonunda konaklayabilirsiniz. (Lüks düşkünü olmayacağınızı hesap ederek bunu söylüyorum. Temiz bir oda, temiz bir yatak-çarşaf ve banyo için sıcak su yeter diyorsanız bu ev pansiyonlar yeterli) . Ayrıca Adriyatik kıyılarında çok sayıda oto kamping de gördüm. Daha vakit var, her şey yoluna girer. Bu geziyi kafaya koyduysanız, mutlaka bir şekilde gerçekleşecektir. Ufak tefek sorunlar da aşılır. Hiç merak etmeyin. Selam ve saygılarımla.