Avrupa Seyahati Anılarımız

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Bünyamin Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 48
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 17,809
Ynt: Avrupa Seyahati Anılarımız

Semanur Hanım; son yazdıklarınıza yanıt verecekken araya bir şeyler girdi ve unuttum. Sonra 1 haftalık bir Berlin seyahati, dönüşte başka meşgaleler araya girince sizi yanıtsız bırakmış oldum... Sakın bıktığımı sanmayın. Bu arada yurt dışında da baktım navigatörlerin fiyatı epeyce düşmüş... Bu arada, gezi yazılarıma ara vermiştim... İş-güç ve biraz tembellik,biraz da yeterli tepki almayınca okunmadığını düşündüm ve yazmayı bıraktım. Ancak, Antalya'da yaşayan ve geçen yaz çekme karavanıyla Avrupa turuna çıkan arkadayım Fatih Özdöl ile ayak üstü sohbetitimizde beni yeniden yazmaya yüreklendirdi. Umarım yeniden yazmaya başlayacağım. Çünkü araya girince unutulanlar oluyor.Ailenize selamlar Hoşçakalın!

Etiketler

Selam Bünyamin Bey,
Önce hoşgeldiniz diyeyim memlekete. Valla size imreniyorum ne güzel geziyorsunuz dünyayı. En büyük hayalim benim de görebildiğim kadar çok yer görmek. Zor geliyo bizlere galiba. Ama bu yaz şeytanın bacağını kırıp başlıyoruz umarım. Hazırlıklar yavaş yavaş ilerliyor.(Annem bi hastalık geçirdi bu arada onunla uğraştık. Bizi hayli üzdü bu durum bizi. O zaman insanın gözü hiç birşey görmüyor.Hazırlıklar yavaşladı ama durmadı. Çünkü annem de en az bizim kadar istiyo bu geziyi. Biraz da onun için daha bi çok istiyoruz artık) Bu ayın sonunda pasaportların süresi uzayacak, sonra da vize işlemleri var. En çok endişelendirenlerden biri de bu vize işi. Bi de yunanistan sınırından geçiş. Sanki sınırdan geçince herşey hallolacakmış gibi geliyor. Çok saçma ama öyle... Verdiğiniz bilgiler ve yanıtlar için çok teşekkürler. Gezi yazınızın devamını da bekliyoruz dörtgözle. Ben de eşim de çok şey öğreniyoruz sizden. Sağlıcakla kalın.....

Henüz 27 yaşındayım ve kısa bir zaman içerisinde eşimle yurtdışı seyahati yapmayı planlıyorum.ilk yurdışı deneyimim 1 yıl önce isviçreye olmuştu.kafamda uçakla isviçreye gidip araç kiralayarak ülkeyi dolaşmak var ancak otel fiyatları oldukça yüksek.bunu biraz erteleyecek gibiyim.ya da bu yaz için araçla yunanistan turu olabilir.ancak türkiyeden çok da bir farkı olmadığı için değmez gibime geliyor.tüm gezginlere ve beni uykusuz bırakan bu foruma teşekkürlerimle.

Bünyamin Bey,
Güzel fotoğraflarla süslediğiniz gezi anılarınızı keyifle okurken yazılarınız işlerinizin yoğunluğu sebebiyle kesintiye uğramıştı. Fakat tekrar yazmaya başlayacağınızı belirttiğiniz yazınız üzerine sevinerek beklemeye başlamıştık. Hala bekliyoruz haydi biraz hareket lütfen Bizi o güzel fotoğraflarla süslediğiniz gezi yazılarınızdan daha fazla mahrum etmeyin.
Selamlar
Fatih ÖZDEL

Öncelikle Taze bir gezenbilir.com üyesi olarak herkese merhaba :smiley:
Bizde eşimle birlikte 4 Haziranda kendi aracımızla bir avrupa seyahatine çıkacağız inşallah...İlk hedefimiz Yunanistanın Igoumenitsa şehri, oradan da Feribotla İtalya-Bari...
Daha önce çok kez yurtdışına çıkmış olmama rağmen bu gezi için sabırsızlanıyorum.
İnternette gezerken de gezenbilir.com sitesini buldum ve ben de tatil anılarımı sadece kendime saklamamaya karar verdim:smiley:

Merhaba srdpnr
Biz de kendi aracımızla 20 mayısta çıkıyoruz. ama feribotsuz. doğu avrupa turu gibi olucak. son durak italya. size de başarılar. 4 haziran gibi dönmüş yada yolda olucaz umarım. iyi yolculuklar

Merhaba Bünyamin Bey;
Sonunda hazırlıklarımızın sonuna geldik. Umarım bi aksilik çıkmazsa 20 mayısta yola çıkıyoruz. Sizden Ferhunde hanımın telefon numarasını rica ediyorum. Sanırım lazım olacak. Bana da anılarımı anlatma fırsatı bigün doğar umarım. Teşekkürler.

2 sene önce Roma'ya gittiğimde araç kiralamıştım. Üzerinden 2 yıl geçtiktan sonra 2 adet trafik cezası geldi adresime...Bu cezaları ödemelimiyim sizce...Ödemezsem bir dahaki İtalya veya herhangi bir AB ülkesi girişimde sıkıntı yaşarmıyım acaba? Bu konuda tecrübesi olan var mı yardımcı olabilirseniz sevinirim.

srdpnr' Alıntı:
2 sene önce Roma'ya gittiğimde araç kiralamıştım. Üzerinden 2 yıl geçtiktan sonra 2 adet trafik cezası geldi adresime...Bu cezaları ödemelimiyim sizce...Ödemezsem bir dahaki İtalya veya herhangi bir AB ülkesi girişimde sıkıntı yaşarmıyım acaba? Bu konuda tecrübesi olan var mı yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Sayın srdpnr,
Eski kara düzen dönemleri olsa, ya da Avrupa'ya bir daha gitmeyecek olsanız bu sorunuza ödemeyin şeklinde bir cevap belki verilebilinir. Ancak günümüzdeki bilgisayar teknolojisi ve AB ülkelerinin bilgileri ortak kullanım uygulamaları çerçevesinde ödemediğiniz bu cezalar hiç ummadığınız bir anda karşınıza çıkarak size ciddi sıkıntılar yaratabilir. En basitinden iki sene önce işlediğiniz bir suçun cezasının iki sene sonra sizi bulması bile bence bu cezaları ödemeniz için yeterli bir sebeptir.

02.06.2010 günü eşim, biri üç diğeribir yaşında çocuklarım, teyzem ve eniştem ile birlikte kara yolu ile kendi aracımız ile Bulgaristan üzerinden Avrupaya açılıp Belarus Vitebsk e uzanan ve oradan da başka bir rota çizerek Bulgaristandan Türkiye ye dönen 15 günlük bir gezi planladık. 02.06.2010 günü Ankara Bulgaristan Elçiliginden alacagımız Transit vizenin hemen ardından yola çıkıyoruz. Dönüşümde fotograf ve görüşlerimi paylaşmayı düşünüyorum. Bünyamin bey e paylaşım için teşekkür ediyorum.

4Haziranda çıktığımız Avrupa turumuzdan 22 Haziran sabahı döndük...Avrupa'da 6150km başlığıyla açtığım bölümde blog linkimi verdim...İlgilenenlere:smiley:

Gitmek dönmekten çok daha kolaydı...4 Saat Yunan tarafında bekledik, tam kurtulduk derken bu seferde Türk tarafında sıkıntı yaşadık..Bizim çıkışımız yokmuş bize giriş veremezlermiş..Kaldık mı arada...
4 Haziran sabahı giderken herkes işini düzgün yapmış olsaydı biz de o çileyi çekmezdik. Ne memur yerinde duruyor, ne de polis, ondan sonra dyorlarki siz neden çıkış bastırmadınız. Sen oraya adam koymayıp kapıları yol geçen hanına çevirirsen herkes elini kolunu sallayarak çıkarsa sonra geri geldiğinde sorarsın tabi, siz nasıl ne zaman çıktınız diye...Allahtan aracımızın çıkış işlemlerini yaptırmıştıkta( o da biraz zorla memur arayıp bularak oldu) kaçak muamelesi görmedik...Sonuçta kaçak olsam aracımı da kayıt ettirmem.
Herneyse, sonuç olarak biraz zor da olsa döndük...:smiley:

Arkadaşlar, 2009'da otomobille çıktığımız Avrupa seyahatinin gezi anılarından sonra bu kez de, karavanımızla yaptığımız Yunanistan seyahatinin gezi notları ve fotoğraflarını http://avrupaseyahati.blogspot.com/adresinde yayınladım. Gezi notları epey ayrıntılı ve uzunca. Sabırla okuyacağınıza inanıyorum. www.avrupaseyahati.blogspot.com

http://avrupaseyahati.blogspot.com/

Arkadaşlar, 2009'da otomobille çıktığımız Avrupa seyahatinin gezi anılarından sonra bu kez de, karavanımızla yaptığımız Yunanistan seyahatinin gezi notları ve fotoğraflarını http://avrupaseyahati.blogspot.com/adresinde yayınladım. Gezi notları epey ayrıntılı ve uzunca. Sabırla okuyacağınıza inanıyorum. www.avrupaseyahati.blogspot.com

http://avrupaseyahati.blogspot.com/

22-PATRAS KARAVAN-KOPRU.jpg

13-PARLAMENTO ASKER.jpg

37-PARGA SOKAKLARI.JPG

85-METEORA.JPG

YENİ MUDANYA-KAHVALTI.jpg

Henüz tamamını okuyamadım ama paylaşım için teşekkürler. Aracınızı gündelik kullanıma da uygun olarak gördüğüm için beğendim. içini Türkiye'de mi yapıyorlar?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,012
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR