Ayaklarda Kramp Sebebi Ne Olabilir?

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan İsoruzgar Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 9
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 52,480

İsoruzgar

Kamp I
Mesajlar
120
Tepkime Puanı
0
Yer
Bursa
Web
sogutgedigi.com
Selam Arkadaşlar.

Günlük yapmış olduğum Uzun mesafeli (15-20 km) yürüyüşler sonrası akşam yatınca ayak parmaklarından başlayıp diz kapaklarıma kadar olan bölgeye kramp giriyor. Bunun sebebi ne olabilir. Antraman eksikliği veya beslenme sorunu olabilirmi. Saygılar...
 

Etiketler
Ynt: Ayaklarda Kramp Sebebi Ne Olabilir?

Kramplar için sözünü ettiğiniz iki olasılıkta önemli, antrenman ve trekking öncesi ısınma hareketlerinin  eksikliği kaslarda oluşan laktik asitin birikmesine  neden oluyor, bu da kramplara neden olabiliyor...Beslenme bozukluğu da bazı vitaminlerin ve minerallerin eksik alımı sonucu  kramplar için etkili oluyor, kas kramplarında mineraller önemli yer teşkil eder, magnezyum, potasyum ve kalsiyum eksiklikleri kramplara zemin hazırlar.
 

Ynt: Ayaklarda Kramp Sebebi Ne Olabilir?

Bol bol maden suyu içmenizi tavsiye ederim. ;)
 

Ynt: Ayaklarda Kramp Sebebi Ne Olabilir?

Kramp Nedir? Kaslarda, şiddetli bir ağrı ile beraber istek dışı meydana gelen ani kasılmalara Kramp denir.

Kramp Nedenleri - Kramp neden girer? Fazla egzersizler, aşırı yüklenme, adale zorlanması, aynı pozisyonda uzun süre kalmak, aşırı yorgunluk ve su kaybı kramp oluşmasının başlıca nedenleridir. Ayrıca, şeker, böbrek ve kalp damar rahatsızlıklarında kramp meydana gelebilir. Magnezyum, potasyum ve kalsiyum gibi minerallerin eksikliği de krampların oluşmasına zemin hazırlar. Atardamar hastalıklarından kaynaklanan kramplarda mutlaka bir doktora başvurmak gerekir.

Kramp Tedavisi: Kramp durumunda, kramp giren bölge aşırı hassas olacağından sakin ve nazik hareket ederek hastayı rahatlatmak ve kramptan etkilenen bölgeyi germek adaleyi rahatlatır. Masaj ve sıcak su banyosu da yararlıdır. Kramp giren adale sabırlı bir şekilde yavaşça hareket ettirilerek gevşemesi sağlanır. yeterli miktarda su ve mineral alındığından emin olunmalıdır.

Kramptan Korunmak için kasları aşırı zorlamamaya özen göstermek gerekir. Ayrıca, mineral eksikliğine karşı yeterli ve dengeli beslenmek ve yeterli miktarda su tüketmek kramp tutulması ihtimalini azaltacaktır. Kramp riskini arttırdığı için alkolden de uzak durulmalıdır.
 




Ynt: Ayaklarda Kramp Sebebi Ne Olabilir?

sebebi büyük ihtimal magnezyum eksikliğidir.eczanelerden sorup edinebilrsiniz.nyz
 

Ynt: Ayaklarda Kramp Sebebi Ne Olabilir?

nyz' Alıntı:
sebebi büyük ihtimal magnezyum eksikliğidir.eczanelerden sorup edinebilrsiniz.nyz

Bir dönem benim de başıma gelmişti.
Magnesium Diasporal kullanmıştım.
Doktorunuza danışıp bilgi edinebilirsiniz.
 

Ynt: Ayaklarda Kramp Sebebi Ne Olabilir?

ceranus' Alıntı:
Kramplar için sözünü ettiğiniz iki olasılıkta önemli, antrenman ve trekking öncesi ısınma hareketlerinin eksikliği kaslarda oluşan laktik asitin birikmesine neden oluyor, bu da kramplara neden olabiliyor...Beslenme bozukluğu da bazı vitaminlerin ve minerallerin eksik alımı sonucu kramplar için etkili oluyor, kas kramplarında mineraller önemli yer teşkil eder, magnezyum, potasyum ve kalsiyum eksiklikleri kramplara zemin hazırlar.
bilgilendim teşekkür ederim. gece uykumda giriyordu .bende b vitaminine yükleniyorum geçiyor.kalın sağlıcakla.
 





Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,475
Mesajlar
1,518,493
Kayıtlı Üye Sayımız
172,126
Kaydolan Son Üyemiz
Mev

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.

SON KONULAR



Geri
Üst