Ayı Saldırısı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan scoutfatih Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 89
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 39,803
Ynt: Ayı Saldırısı

Cevdet Bey,üzgünüm ama dikkatli olun,insandan kaçmayan bir mahlukat var,akrep!sizin oralarda çok mudur bilmem ama Akdeniz'de çok olur ve inadına gelir,çok ikramcı sanırım ki zehrini tadmamızı sağlar.çok da sinsidirler,düz duvarda yürürler,tavanda gördüm birkaç kere.Ben ne çektim onlardan.Bir keresinde perdede,bir keresinde de kardeşimin üzerinde görmüştüm çocukluğumda.Yaşlı bir harnup ağacı nasıl olduysa alev almış komşumuuzun bahçesinde.Kardeşim de izlemeye gitmişti söndürmeye çalışanları.Can havliyle kaçan yavrulardan biri onun üzerine tırmanmış :smiley: o gece gözüme uyku zor girmişti :smiley:.Günlük ayakkabılar,terlikler kapıda yani dışarda kalır bizim Akdeniz'de.Bir akşam kedilerden birinin getirdiği yaklaşık 60-70 cm'lik bir yılan terliklerimiz arasına çöreklenmiş,kedi başında bekliyor :smiley: bizden aferin almak içindi sanırım ya da yavrularına göstermek için.Işığı yakmadan çıksak ya da temkinli olmayıp bakmasak ;D ben de bu tür hikayeler daha çoooookkk ;D

Etiketler

Bakın akrepleri uzak tutran bir sürü ilaç var. Ama şunu unutmayın. Hiç bir hayvan insanı sırf psikopatlık olsun diye insana zarar vermez. Bu malesef biz insanlara özgüdür.

Bakın sizin akreplere karşı gelitirdiğiniz davranışta bir tür savunma mekarizması sonuta. Akreplerin kide sizin ki gibi bir savunma mekarizması.

Üstelik bende Akdenizde oturuyorum dediğiniz gibi bir çok akreple birlikte yaşıyor ve çalışıyoruz. S

Bir yaz günü botumla gökovada ıssız bir koya gittim botu saile çektim hasırımıda bir ağaç altına yaydım (dikkat yeri kontrol et !) yattık .... arada bir sol baldırm yanıyo epey de acıyo bakıyom bişey yok ( dikkat iyi kontrol et !) 2-3 defa bu yangılar tekrarladı tam toparlandık gidice z hasırı kaldırdık baktık bir akrep beni hasırın yarıklarında n geçirebildiği kadarıyla şişlemiş ;D ;D ;D Bizim burlarda kırsalda yazın her taşın altındadır kendileri :D :D

evet her taşın altındadır :smiley: hadi bu tamam da bir arkadaşım yazın kılıf yolluğunu,döşeğini evin önündeki betona atar oturmak için.Oturur bikaç saat,kalkar,yolluğu toplar.Bir de bakar,altından rahmetli olmuş bir yılancağız ;D ;D

Aman aman ne andık kendilerini bu gece :smiley: büyüklerimiz adını anmayın gelir derler ;D ve öldürülürlerse üzerine bir de un serperler ,karşımıza bi daha çıkmasın diye :smiley:

Murat Bey,bloğunuzu gördüm.Fotoğraflar karadenizden,ben de 2 yıl Rize'de yaşadım,görmek istediğim oralarda 2 yıl yaşamak nasip oldu,bir başkadır oralar özellikle Trabzon'un doğusu...Yalnız Akdeniz'deyim demiştiniz,profilde Trabzon yazıyor ???

Merhaba Lizz hanım:smiley: Doğma ve büyüme Karadenizde Trabzon. Üniversiteye kadar oradaydım. Sonra yürü ya kulum hesabı oldu biraz. Şu anda Adana ve Mersin arası mekik dokuyorum. Adanada yaşıyorum işim gereği.
Evet bloktaki resimler karadenizden ve orada ki yazıların tümü de kuzenimle birlikte günlüğümüze yazdığımız küçük kamp nükteleri :smiley:
Bu arada Uğur Dündarın programına çıkmıştı bir adam okuyup üfleyip akrepleri ve yılanalrı ikna ediyordu sokmamaları için izlemişmiydiniz arkadaşlar ??

bu arada kin gütmüyorum sadece korkuyorum.sinek öldürmekten bile kaçınırım,yani öldürmekten kaçınırım.mesela bir örümceği,faraş ya da bir örtü,peçete ile dışarıya atarım...öldürmek nefret ettiğim bir eylemdir...ama bazen gerçekleştirmek zorunda kalabiliyorum ki o anlar benim çok büyük rahatsızlık duyduğum anlardır....

Merhaba :smiley: ben öyle birşeyi hayal meyal hatırlıyorum ama sonu ne oldu bilmiyorum,ya zap yapmışımdır ya da başka bir engel çıkmıştır :smiley:

meseregan' Alıntı:
Artı ısırsalar bile çok ciddi problemlere yol açmazlar. Ülkemiz için konuşuyorum.

mardinde iseniz akrep ısırması için bu geçerli olmayabilir
urfada da kara yılan denince eskinden olduğu gibi zehirsiz yılan akla gelmemeli orada da artık mısır kobrası görüldüğü hep akılda tutulmalı
diğer bölgelerde de üçgen kafalı yavaş hareket eden insanlardan pek korkmayan yılanlardan (engerek olabilme ihtimaline karşı) uzak durmalı

Türkiye geneli için pek bir tehlike yok ama dediğiniz gibi özellikle güney doğu biraz daha tehlikeli. Dizarbakır Nizip'te Mardin Kızıltepe'deki arkeolojik kazılarda çalışmışlığım var iyi bilirim neler yapabildiklerini :smiley::smiley:):

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,032
Kayıtlı Üye Sayımız
166,772
Kaydolan Son Üyemiz
feryboatcom

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR