emre_ozk' Alıntı:Yazın yaylada bahçe işleri ile uğraşıyorum geçen yıl fasulye dikmiştim. Ayıcık fasulyelerin yapraklarını yiyip bana fasulyelerini bırakmıştı![]()
Vay fındıktamı yiyor. Bende yayladaki fındıklar niye vermiyor diyordum .. ;Dalican4153' Alıntı:sizin ayıcık insaflıymış,bizimki fındıkları yiyo bize kabuklarını bırakıyo![]()
emre_ozk' Alıntı:Vay fındıktamı yiyor. Bende yayladaki fındıklar niye vermiyor diyordum .. ;D
Domuzlar ayrı bir dert. Bu yıl bir kaçtane vuracam.alican4153' Alıntı:çok hain yiyo hemdebahçenin bir tarafını domuzlar yiyo diğer tarafı ayı yiyo valla
![]()
emre_ozk' Alıntı:Domuzlar ayrı bir dert. Bu yıl bir kaçtane vuracam.![]()
freegraf' Alıntı:sn Ömer bey bizim orda da( Elazığ Bingöl arası ) buna benzer bir deyim vardır.neredyse aynı gibi.Ayının 40 türküsü var 40 da ağac dallarının üstüneymiş gibi oluyor.yada şöye bir şey var (sewa çe.
para a Hurce)( sewa ce= iyi elma.)( para hurce.= Ayının payı.)manasın da bir.deyim var.tahminimce siz orta anadolu yöresindensiniz.iyi paylaşımlar.ve selamlar.
freegraf' Alıntı:Bi nebze öyle ama Gakkoş u kişilsel olarak kullanmıyorum .ama literatürde o halde görünüyor.iyi muhabetler.