Ayna mahruti dişlisi oranı 4.88 den 5.89 çikartmak istiyorum

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan damast Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 62
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,551

Etiketler
Ynt: Ayna mahruti dişlisi oranı 4.88 den 5.89 çikartmak istiyorum

yavuz-çelikel' Alıntı:
Biraz önce ist.'dan tar oto Tarkan beyle görüştüm. Dana ve jeep grubunda ön diferansiyel yok. İsuzu 'nun kendi imalatı olabileceğini söyledi. Holden, rodeo, opel biliyorsunuz kardeşler.Benimde aklıma şu geldi, ön difi değiştirin danayla, aynı boyda bir diferansiyelle olsun bitsin.:smiley:

Araştırmalarınız ve bilgileriniz çok teşekkür ederim.

İnternette su bilgilere ulaştım

Hi guys!!
I need your help..
I've been searching far and not find what I want.
My Frontera used a stock 4,56 and I want a 5,13 or 5,38 gears.
Ideally is a 5,13 from front 10Bolt because in Spain the Frontera 2.0i (opel engine) have a 5,13 in a stock D44

I question to Matt Indy4x but no answer me..

Tell me you please

Greetings

Ok long story..

I found out Opel used different axles through the years and different gears..

The Frontera A axle gearing:
2.0 4.88:1 or 5.13:1
2.3 4.30:1 or 4.56:1
2.4 4.56:1 or 4.88:1
2.2 4.88:1
2.5 4.30:1
2.8 4.56:1

On the early models the lower gears where in the wide tire package (255/75 R15)

Some axle info:
Opel used GKN axles instead of Isuzu/Dana axles in the A Frontera's.
Thats why there are different gears and no lockers available

On all models Opel used a "GKN 12HU" frontaxle and "GKN 16HA" rearaxle.
except the 2.0's those used the weaker "GKN 9HU" front axle

The GKN 16HA is a very beefy axle with 32 spline 35mm thick shafts, gearing up to 5.13:1 but there's only a Limited slip available
The GKN 12HU is comparable to a Isuzu 10 bolt, but some say it's weaker. Those axles have a gearing up to 4.88:1
The GKN 9HU is a very weak axle with only 25mm thick shaft and the gearing goes up to 5.13:1.

So your rear end is not a standard D44, in the Frontera B they started using D44's!

Thatswhy I bought my Monterey
stock Isuzu 10 bolt frontaxle, stock Isuzu 12 bolt rearaxle.
Lockers available and gearing up to 5.38:1 if you want to spend some money

Link
PLANETISUZU
http://forum.planetisuzoo.com/viewtopic.php?t=36842

The GKN 16HA is a very beefy axle with 32 spline 35mm thick shafts, gearing up to 5.13:1 but there's only a Limited slip available

bu seri noluyu buldunuzmu 5.13 oluyor sanırım.

yavuz-çelikel' Alıntı:

bu seri noluyu buldunuzmu 5.13 oluyor sanırım.

Merhaba
2.0l kısa kasa Fronteralara daha bakmadım, fakat düşüncem 4.88 den 5.13 çıkartmak değer mi? Sadece % 5.2 artmış olacak.
orjinal lastik 29.5'' şu anda üstunde olan lastik 33'' var ,yaklaşık lastik % 11.86 daha büyük

yavuz-çelikel' Alıntı:
selam bence çok şey farkeder.İyi olur.

Merhaba Yavuz bey

Sizece arada hissedilir bir değişme olurmu? Masrafa değer mi? 33'' lastikleri rahat çevirsin yeter aslında

Selamlar

damast' Alıntı:
Merhaba Yavuz bey

Sizece arada hissedilir bir değişme olurmu? Masrafa değer mi? 33'' lastikleri rahat çevirsin yeter aslında

Selamlar

Murat bey, benim aracın orjinal oranı 3.42 kastik ölçüsü 31 inch.
Üzerinde 35 lastik var şu an.Arazide sıkıntı yok düşük devirden dolayı ancak normal kullanımda özellikle yokuş vs. çok keyifsiz.Yürüyor ama v8 in gücüyle gidiyor.
Sizin motor hacmi küçük, sürüş zevki ve aktarma organları vs. ömrü için bence gerekli.Kesinlikle değer.Bence önü komple alıp dana yapın, arkayada ayna mahruti değişimi yapın. İstediğiniz yerede istediğin kilidi rahatlıkla takabilirsin böylece.Bütçe varsa bu işe bence değer.

yavuz-çelikel' Alıntı:
Murat bey, benim aracın orjinal oranı 3.42 kastik ölçüsü 31 inch.
Üzerinde 35 lastik var şu an.Arazide sıkıntı yok düşük devirden dolayı ancak normal kullanımda özellikle yokuş vs. çok keyifsiz.Yürüyor ama v8 in gücüyle gidiyor.
Sizin motor hacmi küçük, sürüş zevki ve aktarma organları vs. ömrü için bence gerekli.Kesinlikle değer.Bence önü komple alıp dana yapın, arkayada ayna mahruti değişimi yapın. İstediğiniz yerede istediğin kilidi rahatlıkla takabilirsin böylece.Bütçe varsa bu işe bence değer.

Yavuz bey
Evet dediğiniz gibi araç yokuş yukarı bayağı keyifsiz oluyor. Ama oran 5.89 olursa süper olur o zaman 35'' bile vız gelir.Bu değişim konusunda bana hangi usta veya servisi önerbilirsiniz?

Şimdi konuştum, arkadaşlar neyin uyacağı konusunda araştırma yapacak bana bilgi verecekler.

yavuz-çelikel' Alıntı:
Şimdi konuştum, arkadaşlar neyin uyacağı konusunda araştırma yapacak bana bilgi verecekler.

Yavuz bey

Bilgi ve ilginiz için çok teşekkür ederim

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,066
Kayıtlı Üye Sayımız
166,968
Kaydolan Son Üyemiz
Ramazan Turan

Çevrimiçi üyeler