Aytepe Keşif Gezisi (9 Mart 2008)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Felice Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 25
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,369

Felice

''bal her ağıza tatlılık verir'' Mevlana
Tarih : 09 Mart 2008
Buluşma saati : 07:00
Buluşma noktası : Outlet (İzmit)
Katılımcılar : Çalışma arkadaşlarım, (aralarında sizlerinde tanıdığı Geviş abimizde var.)

İlk önce katılımcı arkadaşları beklerken İzmit te güneşin doğuşu, saat 06:35,

Herkes planlanan zamanda buluşma noktasına geldi ve saat 07:00 de Outlet (İzmit) önünden Bahçecik sapağında bulunan (Karadeniz) Asrın kardeşler fırınınına doğru yola koyulduk,

fırın dememe bakmayın, burada sadece ekmek değil, her türlü yemeği, pideyi, çorbayı bulabilir/tadabilirsiniz. Bizde kahvaltı için burayı seçtik,

Biraz kumanya takviyesinden sonra, tekrar yola koyulduk,

Bahçecik geçildikten sonra Servetiyekarşı ya tırmanarak ulaştık, bu noktadan kartepe ve yuvacık barajı manzaraları,

Bundan sonra Servetiyecami ye ulaşmak için Yuvacık barajının başladığı noktaya indik,

sırasıyla Servetiyecami, Kazandare, Kirazpınar geçildikten sonra Aytepe ye ulaştık, yol boyunca bu sefer karşı yakadan Yuvacık barajını seyretme imkanı bulduk,

Resimdeki, benim efendim,

Etiketler
Ynt: Aytepe keşif gezisi (9 Mart 2008)

Gezimiz, araç ile yolculuk, yürüyüş ve piknik olmak üzere üç kısımdan oluştu.
Aytepe ye ulaştıktan sonra Menekşe yaylasına doğru sıkı bir yürüyüş gerçekleştirdik. Bu arada Aytepe den İzmit körfezi manzarası görülmeye değerdi.

Yürüyüş sonrası tekrar araçlara binerek gelirken dikkatimizi çeken ~3km gerideki Dostlar Mekanını (Muhtarın yerini) ziyaret ettik, çayımızı içerken az önceki yürüyüş hakkında muhebbetimizi ettik, mekan hoş, manzarası süperdi,

Dostlar mekanının hemen yanıbaşında eğimi güzel bir tepede vardı,

Bundan sonra yönümüzü tekrar Aytepe ye doğru çevirip, oradanda Yuvacık barajına su veren ana damar diye bildiğim Beşkayalar kanyonuna doğru inişe geçtik, bundan sonraki resimler iniş ve su deposu diye adlandırılan alanda araçların bırakılarak kanyon bölgesine doğru yürüyüşü sonrasında da tekrar Aytepe ye çıkışı göstermektedir. Su deposu denilen alandaki mekanı ve kanyon bölgesini görmenizi çok isterim,

Bahsettiğim mekan içindeki şömine mi diyeyim ocakmı diyeyim bilemedim, ayrıca İstanbul lu dostlar bizden önce keşfetmişler burayı,

Çıkarken kocaoğlana ayrıca bir görev daha düştü, ;D

Bu kadar yorgunluğun üzerine artık yaktık bizde ateşimizi, bi tarafta İzmit körfezi, bi tarafta Kartepe manzara gerçekten görülmeye değer,

Mangalın başındaki Kanber abimiz, onsuz olmuyor,

Dönüş saati geldiğinde güzel bir günün, birlikteliğin daha sonuna geldiğimizin hüznü kaplıyor içimizi, yada yarın pazartesi ya ondan böyle hissettim, neyse, dönüşümüz Servetiyecami nin bitimi yani Yuvacık barajının başladığı alana kadar aynı güzergahta devam etti, Bu noktadan itibaren Yuvacık barajının kenarından ilk önce Yuvacık a ulaştık, sonrasında İzmit Outlet te gezimize son verdik.

Değerli Gezenbilir ailesini buralarda görbilmek ümidiyle , gezi güzergahımızı gösterir harita,

resimler harika.paylaşım için teşekkürler.

Ynt: Aytepe Keşif Gezisi (9 Mart 2008)

Bu güzel etkinliğin paylaşımı için çok tşkler ediyorum .

Aslında bir tşk daha etmem gerekiyor o da gezinin hem offroad amaçlı hem de tabanway-offroad amaçlı olması böyle harika yerlerde araçların üzerinden inip yürüyerek keşiflerin yapılmasının da çok keyif verdiğini gösterdiniz , arkadaşlar yürüyemem diyenlere duyurulur , görün bakın nasıl tabanway-offroad da yapılıyormuş ;D

fotolar da çok güzel ellerinize sağlık ...

Mesut bey harika kareler...ne kadar da güzel gezi yapmışsınız..Bizim buralarda kuraklık başladı bile..Hala kar foğrafı görmek çok heyecan verici...

mesut bey merhaba ben meriç yuvacıklıyım pazargünü biz sizi dostlar mekanında dururken gördük ama durmadık 2 adet land rover defender biri beyaz diğeri de kırmızı renkti ben bilseydim forum üyesi olduğunuzu dururdum tanışırdık. başkazamana kaldı o zaman görüşme üzere

sticker olmalı tüm üye araçlarda arkadaşlar,sticker....

biz de sizi farkettik hizla geçtiniz yanımızdan, birdahaki sefere tanışmak ümidiyle

Mesut Bey,Günay Bey ne güzel gezmişsiniz,fotolarınız da çok güzel...
İki kez oralara kadar geldim,sizinki gibi güzel geziler yapamadık ama aklımızda yardımsewerliğiniz,arkadaşlığınız we müthiş manzaralar kaldı.Umarım yakın zamanda sizin oralara tekrar gelmek kısmet olur...