Aytepe Keşif Gezisi (9 Mart 2008)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Felice Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 25
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,365

Felice

''bal her ağıza tatlılık verir'' Mevlana
Tarih : 09 Mart 2008
Buluşma saati : 07:00
Buluşma noktası : Outlet (İzmit)
Katılımcılar : Çalışma arkadaşlarım, (aralarında sizlerinde tanıdığı Geviş abimizde var.)

İlk önce katılımcı arkadaşları beklerken İzmit te güneşin doğuşu, saat 06:35,

CIMG5835.jpg

Herkes planlanan zamanda buluşma noktasına geldi ve saat 07:00 de Outlet (İzmit) önünden Bahçecik sapağında bulunan (Karadeniz) Asrın kardeşler fırınınına doğru yola koyulduk,

CIMG5837.jpg

fırın dememe bakmayın, burada sadece ekmek değil, her türlü yemeği, pideyi, çorbayı bulabilir/tadabilirsiniz. Bizde kahvaltı için burayı seçtik,

CIMG5843.jpg

CIMG5841.jpg

Biraz kumanya takviyesinden sonra, tekrar yola koyulduk,

CIMG5846.jpg

Bahçecik geçildikten sonra Servetiyekarşı ya tırmanarak ulaştık, bu noktadan kartepe ve yuvacık barajı manzaraları,

CIMG5848.jpg

CIMG5851.jpg

Bundan sonra Servetiyecami ye ulaşmak için Yuvacık barajının başladığı noktaya indik,

CIMG5859.jpg

CIMG5862.jpg

CIMG5860.jpg

sırasıyla Servetiyecami, Kazandare, Kirazpınar geçildikten sonra Aytepe ye ulaştık, yol boyunca bu sefer karşı yakadan Yuvacık barajını seyretme imkanı bulduk,

CIMG5865.jpg

CIMG5866.jpg

CIMG5869.jpg

CIMG5875.jpg

CIMG5878.jpg

CIMG5879.jpg

CIMG5880.jpg

CIMG5881.jpg

Resimdeki, benim efendim,

IMG_8463.jpg

IMG_8467.jpg

Etiketler
Ynt: Aytepe keşif gezisi (9 Mart 2008)

Gezimiz, araç ile yolculuk, yürüyüş ve piknik olmak üzere üç kısımdan oluştu.
Aytepe ye ulaştıktan sonra Menekşe yaylasına doğru sıkı bir yürüyüş gerçekleştirdik. Bu arada Aytepe den İzmit körfezi manzarası görülmeye değerdi.

IMG_8487.jpg

KUZULUK08103.jpg

IMG_8469.jpg

IMG_8472.jpg

IMG_8478.jpg

KUZULUK08102.jpg

IMG_8484.jpg

CIMG5897.jpg

IMG_8488.jpg

KUZULUK08101.jpg

IMG_8464.jpg

Yürüyüş sonrası tekrar araçlara binerek gelirken dikkatimizi çeken ~3km gerideki Dostlar Mekanını (Muhtarın yerini) ziyaret ettik, çayımızı içerken az önceki yürüyüş hakkında muhebbetimizi ettik, mekan hoş, manzarası süperdi,

CIMG5916.jpg

KUZULUK08111.jpg

CIMG5924.jpg

CIMG5913.jpg

KUZULUK08106.jpg

KUZULUK08108.jpg

CIMG5926.jpg

Dostlar mekanının hemen yanıbaşında eğimi güzel bir tepede vardı,

CIMG5933.jpg

IMG_8491.jpg

KUZULUK08113.jpg

IMG_8493.jpg

CIMG5938.jpg

Bundan sonra yönümüzü tekrar Aytepe ye doğru çevirip, oradanda Yuvacık barajına su veren ana damar diye bildiğim Beşkayalar kanyonuna doğru inişe geçtik, bundan sonraki resimler iniş ve su deposu diye adlandırılan alanda araçların bırakılarak kanyon bölgesine doğru yürüyüşü sonrasında da tekrar Aytepe ye çıkışı göstermektedir. Su deposu denilen alandaki mekanı ve kanyon bölgesini görmenizi çok isterim,

IMG_8499.jpg

IMG_8501.jpg

CIMG5946.jpg

CIMG5947.jpg

CIMG5948.jpg

CIMG5967.jpg

CIMG5963.jpg

CIMG5971.jpg

IMG_8524.jpg

IMG_8511.jpg

IMG_8513.jpg

IMG_8523.jpg

IMG_8529.jpg

Bahsettiğim mekan içindeki şömine mi diyeyim ocakmı diyeyim bilemedim, ayrıca İstanbul lu dostlar bizden önce keşfetmişler burayı, :smiley:

CIMG5950.jpg

CIMG5951.jpg

IMG_8507.jpg

Çıkarken kocaoğlana ayrıca bir görev daha düştü, ;D

IMG_8559.jpg

IMG_8553.jpg

IMG_8556.jpg

Bu kadar yorgunluğun üzerine artık yaktık bizde ateşimizi,:smiley: bi tarafta İzmit körfezi, bi tarafta Kartepe manzara gerçekten görülmeye değer,

KUZULUK08129.jpg

IMG_8560.jpg

IMG_8561.jpg

KUZULUK08101.jpg

IMG_8562.jpg

KUZULUK08132.jpg

KUZULUK08133.jpg

Mangalın başındaki Kanber abimiz, onsuz olmuyor, :smiley:

CIMG5983.jpg

CIMG5980.jpg

CIMG5976.jpg

CIMG5985.jpg

Dönüş saati geldiğinde güzel bir günün, birlikteliğin daha sonuna geldiğimizin hüznü kaplıyor içimizi, yada yarın pazartesi ya ondan böyle hissettim, neyse, dönüşümüz Servetiyecami nin bitimi yani Yuvacık barajının başladığı alana kadar aynı güzergahta devam etti, Bu noktadan itibaren Yuvacık barajının kenarından ilk önce Yuvacık a ulaştık, sonrasında İzmit Outlet te gezimize son verdik.

CIMG5988.jpg

CIMG5998.jpg

CIMG5999.jpg

CIMG6009.jpg

CIMG6010.jpg

CIMG6011.jpg

Değerli Gezenbilir ailesini buralarda görbilmek ümidiyle , gezi güzergahımızı gösterir harita,

Aytepe1.jpg

resimler harika.paylaşım için teşekkürler.

Ynt: Aytepe Keşif Gezisi (9 Mart 2008)

Bu güzel etkinliğin paylaşımı için çok tşkler ediyorum .

Aslında bir tşk daha etmem gerekiyor o da gezinin hem offroad amaçlı hem de tabanway-offroad amaçlı olması :D böyle harika yerlerde araçların üzerinden inip yürüyerek keşiflerin yapılmasının da çok keyif verdiğini gösterdiniz , arkadaşlar yürüyemem diyenlere duyurulur , görün bakın nasıl tabanway-offroad da yapılıyormuş ;D

fotolar da çok güzel ellerinize sağlık ...

Mesut bey harika kareler...ne kadar da güzel gezi yapmışsınız..Bizim buralarda kuraklık başladı bile..Hala kar foğrafı görmek çok heyecan verici...

mesut bey merhaba ben meriç yuvacıklıyım pazargünü biz sizi dostlar mekanında dururken gördük ama durmadık 2 adet land rover defender biri beyaz diğeri de kırmızı renkti ben bilseydim forum üyesi olduğunuzu dururdum tanışırdık. başkazamana kaldı o zaman görüşme üzere

meriçbager' Alıntı:
mesut bey merhaba ben meriç yuvacıklıyım pazargünü biz sizi dostlar mekanında dururken gördük ama durmadık 2 adet land rover defender biri beyaz diğeri de kırmızı renkti ben bilseydim forum üyesi olduğunuzu dururdum tanışırdık. başkazamana kaldı o zaman görüşme üzere

biz de sizi farkettik hizla geçtiniz yanımızdan, birdahaki sefere tanışmak ümidiyle

Mesut Bey,Günay Bey ne güzel gezmişsiniz,fotolarınız da çok güzel...
İki kez oralara kadar geldim,sizinki gibi güzel geziler yapamadık ama aklımızda yardımsewerliğiniz,arkadaşlığınız we müthiş manzaralar kaldı.Umarım yakın zamanda sizin oralara tekrar gelmek kısmet olur...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,999
Kayıtlı Üye Sayımız
166,746
Kaydolan Son Üyemiz
bilicello

SON KONULAR

Geri