Ynt: Ayvalık'da Kamp Alanı Tavsiyeleriniz?
En son Evcan Kamping'e gidecegiz demisim. Evet Evcan Kamp hakikaten pek guzel. Gitmeye deger. Ozellikle 35 senedir o yorede kamp yapan Fransizlarin demir toplarla her aksam oynadiklari oyun seyretmeye deger. 1 gun diye girdik 4 gun kaldik. Ruzgar, Snob ve bir cok netten tanidigim kisilerle yuz yuze muhabbet etme firsatini yakaladim. Oradan sonra ise Akyaka Marmaris'e gittik. Orman kampi kizimiz icin tehlikeler barindirdigindan cok fazla kalamadik. Ama bu kamp ve Akyaka bence 1 hafta kalinasi bir yer. Nail Cakirhan'in unlendirdigi evlerle kendisini olusturmus bu kucuk kasaba gercekten cok sirin. Deredeki tekne gezintisi ise cok eglenceli. Suyun dibindeki levrek ve sazanlar insanin agzini sulandiriyor ama maalesef avlanmak derede yasakmis.

Milas'i uzun zamandir gezmek istiyorduk. Vardigimizda Milas'a hava cok sicakti. Kalacak yerde buldum. Ama gezerken sicaktan dilimizin sarkmasi biran evvel deniz kenarina gitmeye karar vermemize neden oldu. Milas evleri cok guzel. Ama maalesef cok bakimsiz ve yikildi yikilacak. Buralarda ne satafatli bir hayat suruldugunu bu evlerden anlamak cok zor degil.
Evet Keramos Oren 15 yil once gordugumuz, Melih Cevdet Anday hayattayken ziyaret ettigimiz bir yer. Tekrar gittigimizde standart yazlik yerlerinden biri haline gelmis. Cok temiz ve duzenli suphesiz ama o eski ruhu yok olmus. Guzel bir deniz kenari arsada denize paralel park ettikten sonra etrafi kesfettik. Deniz guzel. Kaldigimiz yer limanda Liman Kafenin yani. Kafeden elektrik ve suda aldik. Yediklerimizin ustune 10 lira istedi o kadar.
Oren'den sonra Kusadasina gitmeye karar verdik. Birazda Onder Kamping'i gormek istedigimden aslinda. Cok methini duydum buranin. Keramostan cikarken sag tekerlekten bir cikirti duydum ama onem vermedim cunku tum bilyalari degistirtmistim. 2500 kmde bir bilya dagitacak degildim ya.
Gule oynaya Kusadasina varirken suphelerim gercek oldu. Tahmini 200 kusur kmlik yoldan sonra on tekerlek kilitledi ve beni saga atti. Tabii bilmeyenlere soyleyeyim bu is cok tehlikeli. Sonrasinda frende tutmuyor. Neyse cok sukur kazasiz bilasiz durdum ve sehirin girisinde duran taksicilere sanayii nerde dedim. Adam parmagiyla giris onunde duruyorsun demez mi? Benim vosvoslarim boyle bozulur bunlarin ruhu var derdim. Inanir misiniz agzim acik karavanima geri dondugumde direksiyona sarilmisim. In cin gecmez yollarda basima gelseydi naapardim?
El freniyle bir tamircinin onune cektim. Evet dogru tespit. Bilyayi dagitmisim. Ve usta iki konik bilyayi ters tekmis bu yuzden bilya dagilmis. Ahhh ahhhh. Nasil kufretmez insan?
Biz bir pansiyona yerlestik. Klimalilarindan. Onder Kamping'e yuruyerek gittik. Cok enteresan bir yer. Kusadasindan sanki farkli bir dunya. Gordugum iyi oldu. Aksaray'dan sagolsun parcacim bilyeleri gonderdi. Ustada iyi cikti. Gayet guzel yapti. Yollara haziriz.
Evet iki gunluk pansiyon macerasindan sonra Alacati'ya gitmeye karar verdik. Alacati'ya vardigimizda bizi surpriz bekliyordu. İceri araba almiyorlar. Yani kaldik mi disarda? Tabii ufak bir kesif gezesenden sonra kenarindan bir yol bulup sehire sizdik. Bir sokak kenarinda agac golgesine park ettikten sonra resmen sokaklarinda kaybolduk Alacatinin. Yagmur da "4 gundur denize girmiyoruz" demeye ara verip guzel ev ve dukkanlarin bizimle birlikte tadini cikarmaya basladi.
Cok kalabalik Alacati. 15 yil oncesinde kalacak pansiyon yoktu. İlicada kalmis oradan gidip gezmistik. Cok ama cok degismis. Neyseki kotuye donmemis. Hersey zevkli ve yerli yerinde. Sadece kalabalik. Ona da yapacak bir sey yok.
Bogazim agriyor cok kotu. Klimali odalar beni bozar diyorum karima. Gittikce artiyor ve oksuruge ceviriyor. Rakimin yaninda sigara icemememin otesinde bir dert bu. Ateslenirsem naapariz? Tek sofor benim zira.
Hemen antibiyotik aliyorum eczaneden ve yutmaya basliyorum. Umarim kotuye gitmem.
Sabah sesim gitmis atesim var. 37. Buradan gitmek istiyoruz artik durmanin alemi yok. Masa iskemle acabilecegimiz guzel bir kamp yeri bulabilsek keske. Mordogan tarafina aciyoruz yelkenimizi. Ama tahminen 100 kmlik yolda hic inecek ve kalacak bir yer bulamiyoruz. Deniz cok guzel ama maalesef bir kamp yeri bulamiyoruz. Cadir yerleri var ama oralara karavanimla giremem. Zaten belliki iceri hic karavan girmemis.
Birden ya yarin cok daha kotu olursam diyorum ve haydi cundaya gidelim diyor ve direksiyonu kiriveriyorum.
Yol cok guzel. 100 110dan asagi hic dusmuyorum. Saat 2130da Cunda'ya giriyoruz. 5 dakika icinde sahile park edip yatip uyuyoruz.
Iste en buyuk keyif bu. Hasta bile olsam lukse bakin. Daha motor sogumadan uyumusum bile.
Evet uyandigimda ne iyi is yaptigima karar veriyorum. Cunku cok halsizim. Ada Kamping'e alis verislerimizi yaptiktan sonra giriyoruz. Deniz kenari bir yere konuslaniyoruz.
Evet yolculugumuza basladigimiz ilk duragimiz son duragimiz oldu. Kizimin hastaligi ile baslayan tatilimiz benim hastaligimla bitiyor. Ada Kamping'de hasta olmak bile guzel.
Toplam 4 haftalik bu yolculugumuz burada bitiyor. Cuma gunune kadar buradayiz. 3 gun daha yani. Fotograf eklemeye calisacagim birara. Sevgiler.