Ayvalık'da Kamp Alanı Tavsiyeleriniz?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan insel Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 38
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 70,085
Ynt: Ayvalık'da Kamp Alanı Tavsiyeleriniz?

2 yıl önce Çamlık campingde kaldık.Çadır kamp yeri aynı zamanda deniz kenarında,karavanı park edebileceğiniz yer var.Denize sıfır.Şeytan sofrasına çıkarken solda kalıyor.Meşhur sarmısaklı plajının tam arkasında.İsteyenler çadır kurabilirler.Çadırı olmayanlarda kampingin çadırlarından kiralayabilirler.Fiyatlar makuldu biz gittiğimizde ama şu an bilemiyorum telefonla sorarsınız.Telefon:312 22 86

Bilginize...

Etiketler

Bodrum'da zetas kampingden sonra feribotla Datca'ya geldik. Bir gece bizim vosvoscularla muhtesem bir koyda kaldik. Maalesef onlar ertesi gun donduler. Biz yine koylarda denize girmeye devam ettik ve Datca'daki Ilica Kamping'e yerlestik. Palamutbuku denizi unutulacak gibi degil. Ama koskoca yarimadada bir kamping yeri yok. Esimde otoparkda kalmak istemediginden geceyi burada gecirdik. Datca yokuslari ne felaketmis. Neyseki hic hararet problemi yasamadim. Keci gibi cikti indi. İnerken biraz balata kokuttuk ama olur artik o kadar. :D
Direksiyondaki ses rotlarin birindeki (ya da baska bir seydeki tam bilemiyorum) hafif sıkmadan oluyormus. Bir usta biraz gevsetip yagladi ve super oldu. Sorunu hallettik yani.
Datca guzel. Geceleri sicak evet ama vantilatorumuz isi cozuyor. Ayrica alkovendeki tavan ve yan camlarin acik olmasi alkovanda yatanlari serinletiyor.
Esim cok buyuk hayal kirikligi yasadi. Karavan kampinglerin azligi olanlarinda karavanlari en arkaya atmasi ikinci sinif vatandas gibi davranilmasi insani uzuyor. Otoparklara karavanizi park edin denmesi can sıkıcı maalesef. İnvertorum olmadigi icinde elektrik almak gerekiyor.
4 kisilik bir aileye 100 litre su ise inanilir gibi degil ama yetmiyor maalesef. Bulasikti dustu ivir zivir bitiveriyor su hergun. Boyle bir derdimiz var evet. Hergun su aramayla gecmesin diyede karavan kamping ariyoruz.

Esimle yeni projeler gelistirmemiz acisindan bu gezi iyi oldu. Yeni projemizde sanirim baska bir karavana gececegiz maalesef o kesin. Yoksa ben bu kis neyle ugrasirim. :smiley:
Bundan sonra Gokovayi planliyoruz: Tabii Evcan kampinge ugramadan gecmek olmaz.
Sizi haberdar ederim gelismelerden
Sevgiler

İyi geziler İnsel Bey, size şöyle bir araç lazım; su deposu 600 LT imiş.
[attachment=1]

http://www.sahibinden.com/ozel_yapim_8m_oto_karavan-74WQQaXQQ10466468WQQpXQQdisplayitem

10466468_tuc.jpg

Sayın Mebus,Madem hem sıcaktan hemde kampingsizlikten yakınıyoırsunuz,neden Bodrum Feribot iskelesi yanındaki Körmen kampinge
gelmiyorsunuz?

En son Evcan Kamping'e gidecegiz demisim. Evet Evcan Kamp hakikaten pek guzel. Gitmeye deger. Ozellikle 35 senedir o yorede kamp yapan Fransizlarin demir toplarla her aksam oynadiklari oyun seyretmeye deger. 1 gun diye girdik 4 gun kaldik. Ruzgar, Snob ve bir cok netten tanidigim kisilerle yuz yuze muhabbet etme firsatini yakaladim. Oradan sonra ise Akyaka Marmaris'e gittik. Orman kampi kizimiz icin tehlikeler barindirdigindan cok fazla kalamadik. Ama bu kamp ve Akyaka bence 1 hafta kalinasi bir yer. Nail Cakirhan'in unlendirdigi evlerle kendisini olusturmus bu kucuk kasaba gercekten cok sirin. Deredeki tekne gezintisi ise cok eglenceli. Suyun dibindeki levrek ve sazanlar insanin agzini sulandiriyor ama maalesef avlanmak derede yasakmis. :smiley:
Milas'i uzun zamandir gezmek istiyorduk. Vardigimizda Milas'a hava cok sicakti. Kalacak yerde buldum. Ama gezerken sicaktan dilimizin sarkmasi biran evvel deniz kenarina gitmeye karar vermemize neden oldu. Milas evleri cok guzel. Ama maalesef cok bakimsiz ve yikildi yikilacak. Buralarda ne satafatli bir hayat suruldugunu bu evlerden anlamak cok zor degil.
Evet Keramos Oren 15 yil once gordugumuz, Melih Cevdet Anday hayattayken ziyaret ettigimiz bir yer. Tekrar gittigimizde standart yazlik yerlerinden biri haline gelmis. Cok temiz ve duzenli suphesiz ama o eski ruhu yok olmus. Guzel bir deniz kenari arsada denize paralel park ettikten sonra etrafi kesfettik. Deniz guzel. Kaldigimiz yer limanda Liman Kafenin yani. Kafeden elektrik ve suda aldik. Yediklerimizin ustune 10 lira istedi o kadar.
Oren'den sonra Kusadasina gitmeye karar verdik. Birazda Onder Kamping'i gormek istedigimden aslinda. Cok methini duydum buranin. Keramostan cikarken sag tekerlekten bir cikirti duydum ama onem vermedim cunku tum bilyalari degistirtmistim. 2500 kmde bir bilya dagitacak degildim ya.
Gule oynaya Kusadasina varirken suphelerim gercek oldu. Tahmini 200 kusur kmlik yoldan sonra on tekerlek kilitledi ve beni saga atti. Tabii bilmeyenlere soyleyeyim bu is cok tehlikeli. Sonrasinda frende tutmuyor. Neyse cok sukur kazasiz bilasiz durdum ve sehirin girisinde duran taksicilere sanayii nerde dedim. Adam parmagiyla giris onunde duruyorsun demez mi? Benim vosvoslarim boyle bozulur bunlarin ruhu var derdim. Inanir misiniz agzim acik karavanima geri dondugumde direksiyona sarilmisim. In cin gecmez yollarda basima gelseydi naapardim?
El freniyle bir tamircinin onune cektim. Evet dogru tespit. Bilyayi dagitmisim. Ve usta iki konik bilyayi ters tekmis bu yuzden bilya dagilmis. Ahhh ahhhh. Nasil kufretmez insan?
Biz bir pansiyona yerlestik. Klimalilarindan. Onder Kamping'e yuruyerek gittik. Cok enteresan bir yer. Kusadasindan sanki farkli bir dunya. Gordugum iyi oldu. Aksaray'dan sagolsun parcacim bilyeleri gonderdi. Ustada iyi cikti. Gayet guzel yapti. Yollara haziriz.
Evet iki gunluk pansiyon macerasindan sonra Alacati'ya gitmeye karar verdik. Alacati'ya vardigimizda bizi surpriz bekliyordu. İceri araba almiyorlar. Yani kaldik mi disarda? Tabii ufak bir kesif gezesenden sonra kenarindan bir yol bulup sehire sizdik. Bir sokak kenarinda agac golgesine park ettikten sonra resmen sokaklarinda kaybolduk Alacatinin. Yagmur da "4 gundur denize girmiyoruz" demeye ara verip guzel ev ve dukkanlarin bizimle birlikte tadini cikarmaya basladi.
Cok kalabalik Alacati. 15 yil oncesinde kalacak pansiyon yoktu. İlicada kalmis oradan gidip gezmistik. Cok ama cok degismis. Neyseki kotuye donmemis. Hersey zevkli ve yerli yerinde. Sadece kalabalik. Ona da yapacak bir sey yok.
Bogazim agriyor cok kotu. Klimali odalar beni bozar diyorum karima. Gittikce artiyor ve oksuruge ceviriyor. Rakimin yaninda sigara icemememin otesinde bir dert bu. Ateslenirsem naapariz? Tek sofor benim zira.
Hemen antibiyotik aliyorum eczaneden ve yutmaya basliyorum. Umarim kotuye gitmem.
Sabah sesim gitmis atesim var. 37. Buradan gitmek istiyoruz artik durmanin alemi yok. Masa iskemle acabilecegimiz guzel bir kamp yeri bulabilsek keske. Mordogan tarafina aciyoruz yelkenimizi. Ama tahminen 100 kmlik yolda hic inecek ve kalacak bir yer bulamiyoruz. Deniz cok guzel ama maalesef bir kamp yeri bulamiyoruz. Cadir yerleri var ama oralara karavanimla giremem. Zaten belliki iceri hic karavan girmemis.
Birden ya yarin cok daha kotu olursam diyorum ve haydi cundaya gidelim diyor ve direksiyonu kiriveriyorum.
Yol cok guzel. 100 110dan asagi hic dusmuyorum. Saat 2130da Cunda'ya giriyoruz. 5 dakika icinde sahile park edip yatip uyuyoruz.
Iste en buyuk keyif bu. Hasta bile olsam lukse bakin. Daha motor sogumadan uyumusum bile.
Evet uyandigimda ne iyi is yaptigima karar veriyorum. Cunku cok halsizim. Ada Kamping'e alis verislerimizi yaptiktan sonra giriyoruz. Deniz kenari bir yere konuslaniyoruz.
Evet yolculugumuza basladigimiz ilk duragimiz son duragimiz oldu. Kizimin hastaligi ile baslayan tatilimiz benim hastaligimla bitiyor. Ada Kamping'de hasta olmak bile guzel.
Toplam 4 haftalik bu yolculugumuz burada bitiyor. Cuma gunune kadar buradayiz. 3 gun daha yani. Fotograf eklemeye calisacagim birara. Sevgiler.

Sevgili İnsel, Geçmiş olsun.Hastalığnızı inşallah en kısa zamanda atarsınız. Ama iyi gezmişsiniz. Bu herşeye değer. Fotoğraflarınızı bekliyoruz.

Tesekkurler. Ergun biz hala ada kamptayiz. Yarin donecegiz. Seni gormek isterim. inselinal@gmail.com a durumunu bildiren bir mail atsana.

Hepinize tesekkurler. Bugun eve vardik sag salim. Tam bir aylik ve 3642 kmlik gezimiz sorunsuz gecti. Yeni ama daha kucuk rotalara hazirlanacagiz simdi.

Bütün doga dostlarina Merhaba Ayvalik civarin da kamping olarak görülürse kücük yerler var ama bazilarina karavanla girmek zor oluyor.
Sarimsaklidaki Camlik kamping de 2008 kalmak icin girdim ve gece 3 de sarhos bir isletmeci( isletmeci denirse) karisini döven ve ayirmaya calisan beni vurmakla tehtit eden bir serefsiz kamp isletmecisi.Böyle kisiler biz isletmeciyiz diye geciniyor.

Herkese bol sorunsuz güzel tatiler.

Bu hafta 5 günlük Ayvalık kaçamağı yaptım. Benim için dinlendirici bir gezi oldu. Cunda Adasındaki Ada Campingi de gidip gördüm. Bungalo evleri çok güzeldi. Kalmak istedim ama maalesef boş yer yoktu. Campingin odaları restoranı denizi çok güzel ama karavanların kaldığı camping alanı ben de hayal kırıklığı yarattı. Arkada kuytuda çok iç içe kalmışlar. Benim kamp anlayışıma uymuyor.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,013
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR