Bagajlı Tur Malzeme Listesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan barışakdere Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,783

barışakdere

Ana Kamp
Yer
izmir
Bagajlı turlara çıkmadan önce yanımıza almamız gerekenlerin bir listesini yapınca faaliyet öncesi işlerin kolaylaştığı gerçeğinden hareketle hazırladığım listeyi paylaşmak istedim. Turun mesafesine, mevsime ve guruba göre değişen ihtiyaçlar olsa da, aşağıda ki malzemeler genel olarak gerekli oluyor arkadaşlar. Sizlerin de bu konuda katkıları olursa sevinirim...

BAGAJLI TUR MALZEME LİSTESİ

* Kimlik, para, sağlık karnesi
* Cep telefonu ve telefon şarj cihazı,
* Not defteri ve kalem,
* Uyku tulumu, çadır ve mat,
* Kask ve eldiven,
* İlkyardım çantası,
* Tamir bakım seti (yedek iç lastik, aletler, pompa),
* Fener ve piller,
* Su kabı (matara, termos),
* Kamp ocağı, çakmak, çakı, kaplar ve çatal - kaşık (plastik tercih edilmeli),
* Yiyecekler (fındık - kuru üzüm karışımı, konserve, expres çorba, tang, tahin - pekmez karışımı),
* Diş fırçası, macun, diş ipi, sabun, lif, şampuan,
* Tuvalet kağıdı, ıslak mendil, deterjan, bulaşık süngeri,
* Tırnak çakısı
* Yedek şort, t-shirt, forma, iç çamaşırı, çorap,
* Havlu, şort, terlik, güneş kremi, güneş gözlüğü, şapka (plaja gidilecekse),
* Polar, yağmurluk ve eşofman altı (tedbir olarak),
* Elektrik bandı, japon yapıştırıcı, hortum (duş için 2 mt),
* Kilit, çeki ipi, çamaşır ipi, mandal,

Ynt: Bagajlı Tur Malzeme Listesi

Paylaşım için teşekkürler. Eline sağlık.
Bir gün hepsini bir araya getirebilir, bisikletin
tüm tur aksesuarlarını toplayabilirsem ben de
uzun bir yolculuğa çıkacağım. Bu arada listedeki
en gereksiz ve sağlıksız şey Tang.

Bundan sanırım 7 - 8 sene kadar önce, bisiklete yoğun bindiğim ve flash programını yeni öğrendiğim zamanda yaptığım ve bu alanda bir rehber olmasını düşündüğüm, ancak bu gün orijinal dökümanları bulamadığım için güncelleyemediğim bir flashı buraya uygun olduğu için yayınlamak istedim. Sessiz izlemenizi öneririm, çünkü bazı gereksiz ses efektleri kullanmışım :smiley:

İzleyeceğiniz flash'taki her şey tamamen benim el emeği, göz nuru çizimlerimdir.

[flash=700,450]http://www.bisikletci.8m.net/index.swf[/flash]

Sitenin orijinal adresi ise www.bisikletci.8m.net

Selamlar Özdal bey,
Sitedeki fotoğrafı görünce hemen hatırladım.Seneler önce internete yeni yeni ısınırken ve bisiklet için ufak çaplı araştırmalar yaparken sanırsam bu siteyi bulmuştum.Sitedeki bu fotoğraf öyle benliğime işlemişki anlatamam.Yakın bir zamanda facebookta bi arkadaşımın resim galerisinde görmüştüm.Tekrar hatırladım.Şimdi işe bakın siteyi ve sizi buldum.İnternet bisikletçiliğinde öncülerdensiniz sanırım.Sizi tebrik ederim.

Bu arada flash çalışmıyor bende çözemedim bi türlü...

Teşekkür ederim.

İlginçtir, şu an bende de çalışmıyor flash. Oysa az önce çalışıyordu.
Peki sitenin adresinden girdiğinizde de mi çalışmıyor?

Çalışmanız çok güzel ve ayrıntılı olmuş, ellerinize sağlık.
Yeni yeni flash öğrenen biri olarak böyle bir çalışma görmek hoşuma gitti.
Ayrıca öneriler ve püf noktaları da çok aydınlatıcı olmuş.
Bu arada çalışma forumda gözüküyor, bir problem yok.
Flash player yüklemek gerekir. Belki sorun ondandır.

Evet şimdi bende de çalıştı.
Açıkçası o zamana göre oldukça profesyonel kaçan bir çalışma olmuş.Bisiklet içerikli kısmından zaten bahsetmiyorum flash kısmı oldukça iyi.Objeleri kendinizmi çizdiniz bilmiyorum ama bende hobi olarak boş zamanlarımda flash çalışmaları yapıyorum ama hiç biri bu kadar göze hitap etmiyor.

Gel gelelim içeriğe... O zamanlar bu videodan haberim olduğunu sanmıyorum.Büyük ihtimal gittiğim internet cafenin bilgisayarlarında flash player yüklü değildi :smiley: Ama şimdi bakıyorumki şu an bile bi çok kişiye yol gösterecek, araştırıp-öğrenirken sıkılmayacağı çok güzel bir kaynak hazırlamışsınız. Eğer izin verirseniz alıntı yaparak bi kaç site ve forumda paylaşmak istiyorum...

alicanpek' Alıntı:
Bu arada listedeki
en gereksiz ve sağlıksız şey Tang.
Merhaba, bunu biraz açıklayabilir misiniz, neden sağlıksız ve gereksiz olduğunu pek anlayamadım.

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,916
Kayıtlı Üye Sayımız
166,696
Kaydolan Son Üyemiz
BiSQuiT.

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR