bakım servis

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ergun funda Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 10
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,576

ergun funda

Ana Kamp
Yer
İZMİR ANKARA
Öncelikle herkese selamlar. Ben 2004 mod CRV kullanıcısıyım ve Ankaraya yeni taşındım burada güvenebileceğim bir servis arıyorum. Bu ara lpg den kaynaklandığını düşündüğüm arıza lambası yanıyor onu baktırman gerekli. Tavsiyede bulunursanız sevinirim. Birde cok keskin dönüşlerde tıkır tıkır lastık sörtmesi gibi birses geliyor fikriniz varmı ?

Etiketler
Ynt: bakım servis

ergun funda' Alıntı:
Öncelikle herkese selamlar. Ben 2004 mod CRV kullanıcısıyım ve Ankaraya yeni taşındım burada güvenebileceğim bir servis arıyorum. Bu ara lpg den kaynaklandığını düşündüğüm arıza lambası yanıyor onu baktırman gerekli. Tavsiyede bulunursanız sevinirim. Birde cok keskin dönüşlerde tıkır tıkır lastık sörtmesi gibi birses geliyor fikriniz varmı ?
selam sevgili ergun funda,
bir önceki aracım 2004 honda cr-v idi (şuan 2006 cr-v)
aldıktan kısa bir süre sonra brc taktırdım. bahsettiğiniz sıkıntı bendede belirdi. lpg kullanımında zengin fakir karışımı dedikleri ayardan kaynaklandığını öğrendim. lpg takan servis tarafından arıza lambası söndürüldü. ancak yinede arada bir lamba yanmaya ve birkaçgün sonrada kendinden sönmeye başladı, yani ben artık takmaz olmuştum:smiley:
yeni aracımda lpg yok, sanırım bunada taktırmak zorunda kalıcam (0.45 - 0.50 kuruş yakıyor benzinde)
bunun dışında sibop ayarlarınızıda yaptırmayı ihmal etmeyin. (konuyla alakalı değil ama önemli)
iyi sürüşler.

sasmaz'da kadir usta ve bar honda (huseyin) var. iletisim bilgilerini google'dan bulabilirsiniz.

İlginiz için cok teşekkür ederim . Daha önce 2004 aracınızdan heralde memnun kaldınz oyüzden aynı markanın modelini yenilediniz . Sibop ayarını birkere yaptırmıştı hatta garibimede gitmişti 20 sene önce doğan şahın lere yaptırıyorduk diye takılmıştım ustaya bunu nekadar aralıklarla yaptırmam gerekıyor acaba siz bu aracların heralde özelliklerini cözmüşsünüzdür. Bu ara rolantideyken cok sarsıyor veya istop ediyor gidemedimde baktırayım bir fıkrınız varmı

ergun funda' Alıntı:
İlginiz için cok teşekkür ederim . Daha önce 2004 aracınızdan heralde memnun kaldınz oyüzden aynı markanın modelini yenilediniz . Sibop ayarını birkere yaptırmıştı hatta garibimede gitmişti 20 sene önce doğan şahın lere yaptırıyorduk diye takılmıştım ustaya bunu nekadar aralıklarla yaptırmam gerekıyor acaba siz bu aracların heralde özelliklerini cözmüşsünüzdür. Bu ara rolantideyken cok sarsıyor veya istop ediyor gidemedimde baktırayım bir fıkrınız varmı

sevgili ergun funda,
yanlış hatırlamıyorsam gazda 20.000 km de bir ayar yaptırmanız lazım. rolantide stop olayı bendede başlamıştı ve bu zamanla yavaşlarkende olmaya başladı, yine bunu sipop ayarlarının tutmamasına bağlamışlardı, ayrıca anladığım kadarıyla crv de gaza geçişte bu aksamalar ortak gibi görünüyor, bu arada yeni aracımada lpg taktırdım. şuan ortalama 30 kuruş yakıyor. şimdilik memnunun:smiley:
tabiiki hondadan memnundum ancak yukarıda bahsettiğim sıkıntılar ve birde arızalanan klima ve bu klimanın tamirinin 2 bin tl cıvarında çıkması sebebiyle aracı fark vererk 2006 ile değiştirdim. şimdilik bir sıkıntı yok gibi, ayrıca kafana takılan birşeyler olursa cevaplamaya çalışırım. iyi günler, keyifli sürüşler dilerim.

Selam bu arabalardakı sorunlar hep ortak galıba kılıma deyınce benimlindede sorun cıkardı gecen yaz sonu calıştırınca moturu zorluyor cok kılıma motorunden heralde kız gelince baktırmadım ama yaza yaptırmam gereklı tabi. Ankarada cıkma parca satanda çok anladığım kadarıyla inşallah bendede böyle 2000 tl gibi bir masraf cıkmaz aslında arabam daha 84000 de aldığım kişide arkadaşımdı oda sıfır almıştı yamı gercek kilometresi biliyorsunkı satarken istedikleri gibi oynuyorlar.Bu ara bir hüseyin ustanın yanına gitmem gerekıyor heralde sibop ayarıda motor soğukken yapılması gerekıyor akşamdan bıraksan ben cay yolunda uğuruyorum zor olucak oraya gidincede soğumasını 1 ,2 saat beklemem gerekli mecburen gidicem çünkü rahatsız ediyor. Uzun yolda ortalama 100 km de 11 lt civarında yakıyor.tabi tl olarak tutmuyor fiyatlar okadar değişkenki % 10 kadar fark ediyor ama ortalama 250 300 arası yakıyor. Brc markamı taktırdınız sızde.

ergun funda' Alıntı:
Selam bu arabalardakı sorunlar hep ortak galıba kılıma deyınce benimlindede sorun cıkardı gecen yaz sonu calıştırınca moturu zorluyor cok kılıma motorunden heralde kız gelince baktırmadım ama yaza yaptırmam gereklı tabi. Ankarada cıkma parca satanda çok anladığım kadarıyla inşallah bendede böyle 2000 tl gibi bir masraf cıkmaz aslında arabam daha 84000 de aldığım kişide arkadaşımdı oda sıfır almıştı yamı gercek kilometresi biliyorsunkı satarken istedikleri gibi oynuyorlar.Bu ara bir hüseyin ustanın yanına gitmem gerekıyor heralde sibop ayarıda motor soğukken yapılması gerekıyor akşamdan bıraksan ben cay yolunda uğuruyorum zor olucak oraya gidincede soğumasını 1 ,2 saat beklemem gerekli mecburen gidicem çünkü rahatsız ediyor. Uzun yolda ortalama 100 km de 11 lt civarında yakıyor.tabi tl olarak tutmuyor fiyatlar okadar değişkenki % 10 kadar fark ediyor ama ortalama 250 300 arası yakıyor. Brc markamı taktırdınız sızde.

önceki aracım brc idi. yine aynı serviste uygulamayı yapan usta arkadaşım yerli üretim olan BMD marka önerdi (yanlış hatırlamıyorsam markası buydu) ve taktı. eğer istemezsen istediğin zaman brc ile değiştiririm dedi. şuan onu kullanıyorum. benim araca daha uygun özellikleri olduğunu söyledi ama teknik konu olduğu için ne farklar olduğunu bilmiyorum. şuan memnunum, bakalım ilerde ne olacak:smiley:

Honda için en uygun lpg Prins marka,fakat çok pahalı.Aracın orjinal enjektörleri ile lpg ye üreten aynı firma.
BMD yi de araştırdım. Yerli değl Kore malı.Fakat lpg ileten boruyu plastikten üretmişler buda esneklik sağlarken istenmeyen elektrik akımını önlüyormüş.gördüğüm kadarı ile kitlerinin işciliği de iyi.hoşuma gitti fakat her zaman olduğu gibi asılolan işçilik ve usta...

herkese selam,
halen aynı kiti sorunsuz olarak kullanıyorum. yakıt maliyetim ortalamada 100 km de 30 tl. bilgilerinize,

Bir yanlışlık var bu ölçümünüzde lpg ile ortalama 100 km de 10 lt ile 12 lt arası yakıyor söylediğiniz rakam inanılmaz cok 100 km 75 tl eder benzinli kullansanız zaten 40 veye 45 tl harcarsınız

ergun funda' Alıntı:
Bir yanlışlık var bu ölçümünüzde lpg ile ortalama 100 km de 10 lt ile 12 lt arası yakıyor söylediğiniz rakam inanılmaz cok 100 km 75 tl eder benzinli kullansanız zaten 40 veye 45 tl harcarsınız

selamlar,
100 km de 30 tl yakıyor dedim. 30 litre değil. dolayısı ile 30 tl 12,5 litre yapıyor. bu durumda sizin hesabınızla aynı bir sonuç çıkıyor:smiley:)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,839
Kayıtlı Üye Sayımız
166,940
Kaydolan Son Üyemiz
acelyakaratas

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR