Balayı Mekanı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mesru Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 24
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,248

mesru

Ana Kamp
Arkadaşlar merhaba,

Uzun bir süredir iş yoğunluğundan haberleşemiyoruz.
İş derken, hem profesyonel iş hayatı, hem de ince işlerden bahsediyorum aslında :smiley:
Kısmet olursa bu yaz sonunda evleneceğim. :smiley:
Düğüne sizleri de beklediğimi bir ön bilgilendirme olarak burada geçiyorum. Bunun detaylarına daha sonra değineceğiz. Şimdi konumuz farklı. ;D

Malum evlenenler genelde balayına çıkarlar.
Ben de daha önce hiç balayına çıkmadığım için, bu tür mekanlar nerededir? nasıl olur? hangisi güzeldir? hangisi değildir? nelere dikkat etmek gerekir? gibi soruların cevaplarını merak etmekteyim.

Aslında bu soruyu kendi çevremde birçok kişiye de sorabilirdim ama herkesin değerlendirmesi ve güzellik anlayışı farklı olduğu için, ben bu konuda kendi anlayışıma daha yakın bir topluluk olduğu için GEZENBİLİR ailesine sormaya karar verdim :smiley:

Karar verme noktasında bütçe önemlidir tabii. 5-10 bin dolarlık bir tatil olmayacak tabii ama, yurtdışında bir yer olmasını çok istiyoruz. Yurtdışında bir balayının masrafını da pek tahmin edemiyorum. O yüzden önerilerinizde yurtdışını da eksik etmemenizi rica edeceğim.

Ben size kafamızdaki spec'leri vereyim.
1. Sıcak memleketlerde olacak
2. Deniz olacak
3. Şehir şehir gezme olmayacak
4. Kalabalık olmayacak
5. Bodrum - Marmaris türü geceleri dumtıs çıstak sesleri olan yerler olmayacak. (robinson'un adası bile olur ama bu olmayacak :D )

(ulen böyle bi sitede böyle bi soru sorulur mu demeyin gözünüzü yiyim, ipleri kaptırdık bi kere, gidecez böyle bi tatile ;D ;D ;D)

Evet arkadaşlar, gidenler gitmeyenler, bilenler bilmeyenler, önerilerinizi bekliyorum.
Önerisi seçilen kişiyi düğünce halaybaşı yapacağım, söz.... ;D ;D ;D

Mesru

Etiketler
Ynt: Balayı Mekanı

Hocam öncelikle tebrik ederim :smiley: Bunun dışında evlilik tarihine bakınca, bu tip bir yerin o vakitler kalabalık olmaması imkansız gibi geliyor bana. Benim bu tür bir isteğim olsa (kalabalığı göz ardı ederek) Marsilya, Monako veya Ibiza gibi bir yeri düşünürdüm. Şu sıralar yurt dışı turlardaki fiyat düşüklüğünü de dikkate alırsak uygun fiyatlı bir gezi yapabilirsiniz.

Mesrucum, hayırlı olsun, ömür boyu mutlu olursun inşallah :smiley:

ben öncelikle tüm dünyanın en favori balayı mekanlarından biri olan Maldivleri öneririm
Türkiye'den bolca tur bulabilirsin, şu ana kadar gördüğüm en düşük Maldivler turu 800$ dı, buna 6 gün 4 yıldız otelde konaklama ve uçuş dahildi, tabi genelde fiyatlar 1000-1500$ arası değişiyor, oteline göre 2000-3000$ a da çıkar tabi
Maldivler 1200 mercan adasından oluşuyor, otellerin her biri farklı bir ada üzerine kurulmuş, deniz üzerine kurulu yöresel hasır evlerde kalınıyor ama bu evlerin içinde her türlü konfor mevcut, bu tropik cennet bence dünyanın en iyi balayı mekanı
ancak yaz sonu bölge için muson sezonu, yağmurun hiç durmaması gibi bir risk söz konusu, kasımda bitiyor musonlar tabii muson döneminde fiyatlar da düşük oluyor
Bali de çok güzel bir yer balayı için yine 1000-1500$ aralığında turlar var
Karayipleri ve Bahamalar'ı da araştırmak gerek, St. Marteen diye bir ada var Karayiplerde bikaç sene önce 800$ a turlar vardı
ekstraları da iyi hesap etmek gerek tabi

Adam cıstak cıstak olmasın diyo, sen dünyanın bir numaralı party ve clubbing adası olan Ibiza'yı öneriyosun ;D :D
Monako çok pahalıdır, o yüzden Nice'de konaklamak gerek ancak kesinlikle Mesru'nun aradığı gibi bir balayı mekanı değildir, hatta balayı için çok tercih edilen yerler de değildir

VitaEsMorte' Alıntı:
Hocam öncelikle tebrik ederim :smiley: Bunun dışında evlilik tarihine bakınca, bu tip bir yerin o vakitler kalabalık olmaması imkansız gibi geliyor bana. Benim bu tür bir isteğim olsa (kalabalığı göz ardı ederek) Marsilya, Monako veya Ibiza gibi bir yeri düşünürdüm. Şu sıralar yurt dışı turlardaki fiyat düşüklüğünü de dikkate alırsak uygun fiyatlı bir gezi yapabilirsiniz.

sevdiceği salarsın gökdelenlerin içindeki alışveriş merkezlerine, bırakırsın kendini masajcıların eline. huzur işte ;D

Santorini de inanılmaz güzel bir balayı mekanıdır, tropikal ortam beni kasar yolu da bayar dersen çok güzel bir seçenek hem Akdeniz kültüründen kopmamış olursun :smiley:

arkadaşlar,
önce güzel dilekleriniz için, sonra da yorumlarınız için çok teşekkür ederim.
bu kadar zaman geçti, mesajı bir yazdım pir yazdım, o günden beri ne nete girebiliyorum, ne iş dışında bişey yapabiliyorum. çok özür dilerim bu sebepten. önerilerin hepsi harika. insan bazen bildiği yerleri bile unutuyor. e bi de 33 yıl sonra evlenmeye kalkınca, heyecan oluyor tabii biraz ;D;D;D

Mesrucan bence riske girmeye hiç gerek yok, yakın çevreden bin kadar çift Maldivler'e gitti kimseden bir şikayet geldiğini duymadığım gibi fotoğraflarına bakınca benim bile evlenesim geliyo.. ;D Doğal güzellik pekçok çeşitli yerde olabilir ama amaç romantik takılmaksa hele, kesin Maldivler bence.. Adamlar kendilerine uzmanlık alanı olarak "balayı" konusunu seçmiş, yok efendim romantik bilmemne kokteyllerini güller arasında sunmalar, bungalowların önünden gece ay ışığında denize girme ortamları, balayı çiftlerine yönelik daha bir sürü attraksiyon şimdi aklıma gelmiyor gerçi, neyse uzun lafın kısası: Maldivler illa ki.. 8)

Hımm...

Maldivlere 20. yıl şerefine gitmek güzel olacak demek ki...
Bu saatten sonra yeniden evlenemeyeceğime göre... ;D

Bu arada Deep, şu Santorini hakkında az detay geçebilir misin acaba?

Nasıldır keyifli yerleri nelerdir nasıl huzur bulunur vb...

Haldun abi, bu linkte Santorini ile ilgili video ve fotolar var

http://www.santorini.net/home.html

taiga' Alıntı:
Hımm...

yaw sibella, senin resmi görünce aklıma geldi...
bu okyanus adalarına gidecez, köpekbalığı neyim çıkmasın karşımıza ;D ;D

kanarya adalarında daha az mı köpekbalığı vardır acaba? :smiley::smiley:

taiga' Alıntı:
Hımm...

valla bence de çok güzel bi hareket olur 20. yıl şerefine maldiveler :smiley:

Maldivlerde köpekbalığı illa ki olacaktır ama ordakiler saldırgan türler değil zaten lagünlerde pek görünmez köpekbalığı, bildiğim kadarıyla da herhangi bir vaka yaşanmamış
Kanarya adalarında olmaz ama pek tercih edilecek bir yer değil orası suyu soğuktur iklim olarak ta Afrika civarında diye çok sıcak bir yer bekleme, maldivler gibi tropik bir cennet değil orası

mesru' Alıntı:
yaw sibella, senin resmi görünce aklıma geldi...
bu okyanus adalarına gidecez, köpekbalığı neyim çıkmasın karşımıza ;D ;D

kanarya adalarında daha az mı köpekbalığı vardır acaba? :smiley::smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,839
Kayıtlı Üye Sayımız
166,940
Kaydolan Son Üyemiz
acelyakaratas

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR