Ballıkayalar'ın Susuz Yan Kolları

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Gezginkopek Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 4
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,362

Gezginkopek

Yaşadığın toprakları tanımadıkça sen sen değilsin
Yer
ISTANBUL
Web
www.gezmeyiseviyoruz.com
Geçen hafta yine Biblo ile beraber Ballıkayalar vadisine inen dere yataklarına bakmaya gittik. Derede cılızda olsa bir su akışı görmeyi umut ederken kupkuru dere yatağı ile karşılaştık. Yürüyüşde dikkatli olunması gereken bir parkur. Mutlaka iyi bir bot ve eldiveninizin olmasında fayda var. Öyle dağçılık falan yapmıyorsunuz ama hatada kabul etmeyecek yerler.

Biz Ballıkayaların üstünden Ballıkayalar dere yatağına doğru indik. Amaç ise Ballıkayalar vadisinin ileri noktalarını keşfetmek. Kısa bir parkur yürüdük. Neden derseniz Biblo Hn huysuzlandı. Kaya inişi ve çıkışlarını sevmedi. Sonradan da Pınarlı Köyü'ne giderek Biblo'yu sevindirdik.

Daha çok tırmanmaya ve inmeye konstre olduğumdan çok fazla fotoğraf çekemedim. Birde Biblo mızmızlanında parkur'u dere yatağından bitirip aynı yoldan geri döndük.

Yürüdüğümüz parkurdan bir kesit
DSC_1855.JPG

Sular bir ara buradan şırıl şırıl akıyormuş.
DSC_1845.JPG

Yükseltinin sonunda oluşan enfes bir gölet varmış.. Şimdi ise otlar büyüyor.
DSC_1851.JPG

Antik bir tiyatroyu andıran bu görüntüyü sular akarken görmek isterdim.
DSC_1853.JPG

DSC_1863.JPG

DSC_1873.JPG

Biblo ile dönüş yolunda kaya tırmanışı yapmak üzereyken ;)
DSC_1877.JPG

Sonrasında Ağva Pınarlı Köy'üne giderek gezimizi sonlandırıyor ve evimize dönüyoruz.
DSC_1880.JPG

Etiketler
Ynt: Ballıkayaların Susuz Yan Kolları

Murat hocam çok güzel bir gezi daha yapmışsınız...Teşekkürler...

Sular neden kurumuş? Doğal nedenlerden mi? Ve en son ne zaman bu kayalardan sular akıyormuş? Bilginiz varsa ve merakımı giderirseniz sevinirim...

Biblodan bahsedildiğini duymuştum ama ilk kez gördüm,çok sevimliiiiii :smiley:
parkurda güzelmiş :smiley:

AYDURAN' Alıntı:
Murat hocam çok güzel bir gezi daha yapmışsınız...Teşekkürler...

Sular neden kurumuş? Doğal nedenlerden mi? Ve en son ne zaman bu kayalardan sular akıyormuş? Bilginiz varsa ve merakımı giderirseniz sevinirim...
Murat bu konuda fikrim yok. Ancak geçen senede akmadığını biliyorum. Daha çok kurutulmuş gibime geliyor ancak doğal nedenlerden de kurumuş olma olasılığı var. Bu yaz Ballıkayalar 2 ay susuz kaldı. Küresel ısınma her yeri vuruyor. Örneğin Denizli Göleti (Mollafenerinden ileri gidildiğinde soldaki büyük gölet) neredeyse tamamen kurudu. Halbuki geçen sene bu aylardaki gezilerimde görüleceği gibi su seviyesi son derece iyiydi.

Geçen sene gittiğim ve bu sene gittiğim su kaynakları arasında ciddi kötüleşme var. Bugün Ağva dönüşü Darlık Barajına doğru gittim. Köprünün altında cılız bir dere akıyordu. Dilersen resimlere http://superbiblo.blogspot.com adresinden erişebilirsin.

Sevda, mesajın için teşekkürler. Biblo tam bir gezi sever oldu. Biblo'nun burada çooook fotoğrafı var: http://superbiblo.blogspot.com

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,949
Kayıtlı Üye Sayımız
166,952
Kaydolan Son Üyemiz
cigdemkazanlı

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR