Başlangıç İçin Hangi Makine'yi Önerirsiniz?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan OzturkAkif Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 9
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,298

OzturkAkif

Ana Kamp
Yer
Antalya
Merhaba arkadaşlar;
Amatör olarak fotoğrafçılığa başlamak istiyorum ama hangi makineyi alacağıma karar veremedim bu konudaki bilgisizliğimden ötürü. Canon yada Nikon almayı düşünüyorum, doğa fotoğrafçılığı yapmak amacıyla bi off-road hastası olaraktan. Bu konuyla ilgili önerileriniz nelerdir?
Üst limit olarak 2500TL belirledim başlangıç için. Nikon D90, Canon 550D ve 600D'nin uygun olduğu konusunda bilgi aldım ama başka makinelerde varsa benim kullanış amacıma uygun olarak benim isteklerimi en iyi şekilde karşılayacak olanı bilmek istiyorum.
Yardımcı olursanız sevinirim, şimdiden teşekkürler.

Etiketler
Ynt: Başlangıç İçin Hangi Makine'yi Önerirsiniz?

Umduğundan daha iyi bir makine öneririm. Bence düşünmen gereken bir konu daha var..
Başlangıç için iyi bir lens mi, yoksa iyi bir body mi ? Alışverişden sonra ya güzel bir lens yada güzel bir
body sahibi olmanı dilerim. Uzun vadeli düşünürsen, lensi ilk seçenek yap.

Ben, Canon 7d body, canon 24-105mm lens yada canon 17 - 40mm lens arasında seçim yapardım.

Bu arada, Canon'un eski lenslerini ucuza bulabilir ve basit bir aparat ile 7D ye monte edebilirsin.
Bu başlangıç için süper olur..

selamlar

Öncelikle çok teşekkürler Mehmet bey.
Ancak belirttiğiniz makinenin fiyatı benim bütçe olarak belirlediğim miktarın üstünde, bu yüzdende ileride alınabilecek olarak düşünebilirim belirttiğiniz makineyi yeniden teşekkürler selamlar.

550d'nin fiyatı hayyamda yaklaşık 1500 lira civarında, 18-55 lens, çantası, 4 ya da pazarlığınız iyiyse 8gb kartı ile birlikte bu fiyata alınıyor...600d ise 1650 civarındaydı enson ama benim tavsiyem madem üst limitin 2500 lira, 100 lira daha ekle, 2.600 liraya 18-135 lens ile canon 60d veriyorlar...video kalitesi olarak canon 7d ile hemen hemen aynı...çok başarılı bir makine...

canon 550d 600d ve 60d aynı sensörü kullanır ve aynı kalitede fotograf cekersiniz fonksıyon olarak farklılıkları vardır ancak bu makınelerın hepsi nazik makinelerdir tabi bu makineleri elinize alıp agırlık ve boyut olarak size uygunmudur onlarada bakmanız gerekli lens olayı cok daha farklı bir mevzu zoom ihtiyacınıza göre farklı lensler önerebilirim ama baslangıc için 18-135 lens uygundur die dusunuyorum

"Amatör başlangıç doğa ve offroad " bunlara göre ilk önce küçük ucuz bir canon alın Bir kaç deneyimler yaşayın , ondan sonra ciddi bir makina düşünün derim. Not; Offroad yaparken canon makinamı düşürdüm birde üzerinden geçtim :smiley:)))

gecmiş olsun :( kötü olmus
kucuk bir canon önerisine katılıyorum cunku insanlar fotografa merak sardıkdan kısa bır sure sonra bırakıyorlar bir kenara en azından ölü yatırım olmamıs olur

canon 1100D artı 50 mm canon f:1.8 lens öneririm.
en düşük maliyet ve fiyat performan oranı en yüksek lenstir canon için. sevmezseniz zararınız az olur.

TEMİZ CANON 5D CLASSİC BULABİLİRSENİZSİZE ONU ÖNERİRİM FİYATI YAKIN SIFIR 600D VB'NE KIYASLA.CANON 5D CLASSİC MANZARA FOTOĞRAFLARIYLA ÜNLÜ VE 2005 TE ÇIKMASINA RAĞMEN HALA GENELGEÇER KENDİNİ KANITLAMIŞ BİR KAMERA. AYRICA 550D 600D 7D VB CROP KAMERALAR MANZARA ÇEKİMLERİ İÇİN ÇOK UYGUN OLMAYABİLİR.GEREK RENK KONSTRAST ARALIĞI GEREKSE GENİŞ AÇI AVANTAJINI ENGELLEYEN 1.6 ÇARPAN İŞİNİZİ ZORLAŞTIRACAKTIR.FULL FRAME AVANTAJI VE ÜSTÜNE 17-40 BİR LENSLE +3 KONSTRAST İLE ÇEKİMLERDE SİZİ TATMİN EDECEK SONUÇLARA ULAŞACAĞINIZI TAHMİN EDİYORUM EĞER TATMİN ETMEZSE 5D MK2 İLE 16-35 ÖNEREBİLİRİM SİZE

kullnılmış ama temiz 5d şu anda 1500 ile 1800 tl arası bulunabiliyor. birde lens lazım tabi. yani yeni başlayan biri için bana göre daha basit bir gövde yanında çok iyi bir lens daha iyi bir kombinasyon oluştururdu.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,946
Kayıtlı Üye Sayımız
166,714
Kaydolan Son Üyemiz
rsl54

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.