Selamlar,
Motosiklete başlangıç için vermiş olduğunuz karardan dolayı sizi kutlarım.Motosiklet tarzınızı belirlemişsiniz.Bütçenizde belli.Ancak başlangıç buradaki en büyük handikap.Bu konuda iki fikir var:
Birincisi,istediğiniz büyük cc bir motorla başlayabileceğiniz ve motosiklet kullanmayı bu büyük motorla öğreneceğiniz;ikincisi ise düşük cc bir motosiklette edinilecek bir tecrubeden sonra daha büyük cc'li motosikletlere geçmektir.
Bazı kullanacılar birincisini seçerken genelde ve işin profesyonel kısmı ile ilgilenenlerle beraber bende ikincisini seçtim.125Cc'lik ya da 250Cc'lik bir başlangıç motoru öneririm.Marka konusu sizin bütçenize ve zevkinize kalmıştır.Eğitim almakta tamamen size kalmış.Ancak kendi motorunuzu aldıktan sonra küçük bir eğitim önerebilirim.
Başlangıç olarak seçtiğiniz tarza göre düşünürsek,Honda XL 200,Kawasaki KLR 250,Yamaha XT 125 gibi motosikletler olabilir.Bu tip motosikletlerle edineceğiniz yol,sürüş motosiklete hakimiyet,trafikte sürüş konularındaki tecrubelerden sonra zaten siz kendiniz bir üst hacime geçmeyi isteyeceksiniz.Başlangıç olarak ikinci el bir motosiklet tavsiyemdir.Bu sırada motoru biraz hırpalayabilir,küçük düşüşler olabilir.Alacağınız sıfır kilometre bir aaç yerine ikinci el aldığınızdan dolayı çıkacak arızalar yada küçük kırılmalar sizi üzmeyecektir.Ancak hangi marka model bir motosiklet alacaksanız alın,ilk olarak kendinize kaliteli bir kask alın.Korumalı bir mont,korumalı bir pantalonuda unutmayın...