Basoglu 5.50 kac kg olabilir?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tornado57 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 13
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,227

tornado57

544 547 55 81
Yer
AFYON, Dinar
malum sitede 77594565 nolu ilanda belirtilen çekme karavan
ilan metni aşağıdaki gibi kantar ağırlığı sizce ne olabilir?
Bir ortak ila alma ihtimalimizi gözden geçiriyorum :smiley:

".50 BOYUNDA BAŞOĞLU İMALATI ORJİNAL KARAVAN EVRAK GEREKTİRMEDEN HER ARACIN ÇEKEBİLECEĞİ 750 KG ALTI KARAVAN TÜM DONANIMLARI MEVCUTTUR (TÜP OCAK-EVYE POMPASIVE TEMİZ SU TANKI-BUZDOLABI JENERATÖR VE 12 VOLT TESİSATI-220 TESİSATI YATAK ODASI - YEMEK MASASIDA YATAK OLUYOR VESTİYER VE VESTİYERİN İÇERİSİNE ACİL DURUM TUVALETİ KONULABİLİR - ÇALIŞMAYAN HERHANGİ BİR YERİ YOKTUR GAYET RAHATTIR VE KIŞIN ASLA ÜŞÜMEZSİNİZ HER TARAFI İZOLASYONLUDURŞASELERİ LASTİKLERİ GAYET İYİ DURUMDA
4 KİŞİ ÇOK RAHAT BİR ŞEKİLDE KULLANABİLİR) "

Etiketler
Ynt: Basoglu 5.50 kac kg olabilir?

Benim Alman malı 560 hymer sporting 2011 çekme karavanımın boş ağırlğı 1385 kg azami yüklü ağırlığı 1700 kilo olduğuna göre Başoglu 500 metre çekme karavanın 750 kg altında olması kuyruklu bir yalan ....
Ancak Alman hymer firmasının sahip olmadığı bir üretim medodu geliştirmişler ise bilemem boşu boşuna da günahlarına girmiyeyim....

hocam teşekkür ederim,
geçen de malum siteden ççok uygun fiyata bi ilan görüp sazanlama atlamıştım, 350 kg falan yazınca tam fırsat dedim, telefonla görüşmede ağırlığının tahmini olduğunu öğrendim, karavanı görmeye gitmeden bi gün önce nihayet kantara çıkarmalarına ikna ettim, 960 kg çıktı. benim araç fial palio 100 beygir ama benimle birlikte 1150 kg, arkasına da bi o kadar ağır bir şeyi takmak istemiyorum, bi yandna da çekme karavan hayali devam ediyor, tabiki bütçe en zor kısmı bu arada, bu nedenle fiyat olarak düşük birşeyler görünce ister istemez bi heyecan yaratıyor, bakalım bunun sahibinin de bir arayıp soracağım kantar ağırlığını, bir ortak bulmak üzereyim :smiley:

Size karavan ağırlığı konusunda tavsiyelerde bulunurken benim karavanın ağırlığı konusunda içime şüphe düştü.Karavanın ruhsatta yazan boş ağırlığı 1385 kilo.Bu çıplak ağırlığın üzerine dometic tavan kliması,truma mover montajı,iki tane 55 amper optima agm akü,istepne jant teker ve en sonunda thule omnıstor tente ve karavanın içindeki eşyalar acaba bizim karavanın yüklü ağırlığı azami limit olan 1700 kiloyu geçtimi şeytan dürttü.Dün akşam karavanı alıp tartıya çıkardım su deposu yarı dolu halde 1720 kilo geldi rahatladım.
İmam verir talkımı kendi yer salkımı misali olmadığına sevindim selamlar...

trr.JPG

tr5.JPG

tr3.JPG

Mustafa bey merhaba,

Mümkünse lastik marka-ölçü ve tipini belirtebilir misiniz? Bizim de Erba marka 4,90'lık karavanımız var ve uzak doğu marka C tipi lastik (13 jant) binbir zorlukla bulmamıza rağmen halen güvenerek kullanamıyorum. KAravanın ağırlığından dolayı 50-55 psi hava basmamıza rağmen hem ısınıyor, hemde inik gibi duruyor. Bu arada konuya direk girdiğim için kusura bakmayın, karavanınızı ve gezi notlarınızı merakla takip ediyorum. Görüşmek dileğiyle..Bülent Dağoğlu

Bülent Bey,
Uzakdoğu mallarıyla hiç uğraşmayın, Lassa'nın 13 jant C tipi lastikleri mevcut ve tanesi 100 lira civarında kolaylıkla bulabilirsiniz.
Lastiklerin inik gibi görünmesi konusuna gelince o çok normaldir: Çünkü karavanınız yaklaşık 1,5 ton civarında bir ağırlığa sahip olmalıdır. Bu ağırlıkla 155x13 lastiklerin elinden ancak bu kadar gelir. Fabrika çıkışı eğer üzerinde C tipi olmayan lastiklerle size satılmışsa yolda can güvenliğinizin ne hallerde olduğunu varın siz düşünün.
Bu konularda sayfalarca yazabilirim ama yaz, yaz hiçbir şey olduğu yok yine eski hamam eski tas.

Merhaba,
İlginize teşekkür ederim, sizinle bu konuda daha önce de yazışmıştık. Fabrika çıkışı lastiklerimi de belirtmiştim. Çıkma, yamalı ve her ikiside farklı markaydı... Binbir zahmetle c tipi lastik bulmuştuk. Ayrıca stepne yoktu, aldık. jant bulmakta zorlandık vs.vs.
Tabiki o dönemde Karavanın ağırlığını 750 kilo altı sanıyorduk (aynı kuddusi bey gibi:smiley: , sonra öğrendik ve korkudan 2 yıldır karavanımızı çekemiyoruz. (ruhsat ve tip onay belgesi olmayışı, aşırı yük, güvensizlik vs) endişelerimi tahmin edebiliyorsunuzdur.. (Birde küçük kızımız olunca) karavanımızı maalesef konteynır olarak İstanbul yakınlarındaki küçük tarlamızda sabitlemiş durumdayız.. Ancak h.sonları gidebiliyoruz. Bu nedenle neredeyse gözümü biraz daha karartıp, geziler için gerçek 750 kilo altı bir çekme karavan almaya niyetlendim diyebilirim. Konfor kısmını geçtim, y.içi veya dışında çevrildiğimde göğsümü gere gere gerçek belgeleri gösterip geçmek isterim bundan sonra..

buldag' Alıntı:
Mustafa bey merhaba,

Mümkünse lastik marka-ölçü ve tipini belirtebilir misiniz? Bizim de Erba marka 4,90'lık karavanımız var ve uzak doğu marka C tipi lastik (13 jant) binbir zorlukla bulmamıza rağmen halen güvenerek kullanamıyorum. KAravanın ağırlığından dolayı 50-55 psi hava basmamıza rağmen hem ısınıyor, hemde inik gibi duruyor. Bu arada konuya direk girdiğim için kusura bakmayın, karavanınızı ve gezi notlarınızı merakla takip ediyorum. Görüşmek dileğiyle..Bülent Dağoğlu

benım kıa kamyonetde de 13 jant lastık vardı 50 havada yanakları cıkar ben 70 hava basıyordum bılgınıze bırde lastık bu lastık Turkıtede fazla surumu olmayan lastık onun ıcın zor bulunur bırde kesınlıkle C tıpı lastık kullanmalısınız yuk lastıgıdır..

C tipi lastikte, "Bridgestone"u da salık verebilirim; 10 yıldır L300'de kullanıyorum. :smiley:

Cavid Sezen

2003-2004 yıllarında kullandığım 1981 model WILK marka (1300 kg) karavanda muhtemelen fabrika takımı 14jant "C" tipi lastiklerle, 2 senede 4-5.000 km yol yaptım, o yıllarda karavan 22 yaşında idi, herhalde lastiklerin yaşıda 22 idi ama hiç sorun yaşamadım, lastikleri unutmuştuk bile, zaten fotoğrafdada lastiğin kudreti görünüyor...
Oysa 2005 yılında kullandığım 1999 model saly karavanda (1150kg), yine muhtemel fabrikanın taktığı, 13 jant ve lastikler vardı, karavanda lastiklerde herhalde 6 yaşında idi, karavanı satın aldıkdan sonra 35 km yol gidip büyükçekmecede çiftliğe ulaşmıştık, ilk gezimizde ise büyükçekmeceden yola çıkıp ancak malkaraya gidebildik yani 150 km civarı bir yol katettik ve Booooom, lastik sizlere ömür, parça parça oldu...
Çekme karavanda "C" tipi lastikden başka bir çözüm yolu yok, normal lastikler, birde eski ise, "yanak kırığı" yapıyor, ne kadar hava bassanızda lastik dik duramıyor, ezik durduğu içinde üzerindeki yükün ağırlığından, lastik dönerken üst konumda dikleşiyor, asvalta bastığı noktaya gelince, eziliyor, hızla dönen lastikde bu işlemin nekadar sık olduğunu bir düşünün, örneğin demir teli bile 10 defa elinizle aşağı yukarı yamultsanız tel ısınıp kopuyor, lastiklerde böyle ısınıyor ve Booooom.....Çekme karavan lastiklerini, eğlenmek için çıkılan yollarda üzülmemek için zamanında yenilemeli ve C tipi lastik kullanılmalı...

wılk.gif

saly.gif

bayar28' Alıntı:
Cavit bey lastıkde son kullanma tarıhı olacak aman dıkkat Allah korusun..

Aracı 10 yıldır kullanıyorum ama lastikler değişiyor bu arada; ilgi için teşekkürler Salih Bey... :smiley:

Cavid Sezen

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,033
Kayıtlı Üye Sayımız
166,779
Kaydolan Son Üyemiz
irfan_211

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR