Bayram Tatilinde Keramet Ilıcası - İznik - Termal - Sudüşen Şelalesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan orsaalabanda Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 29
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 15,842

orsaalabanda

Zirve
Bu kez öyle fazla uzaklara gitmeyi gözümüz yemedi. Yakın çevrede, ileride belki grup gezilerimiz için de kullanabileceğimiz, tavsiye edilen yerleri yakından görmek niyetiyle çıktık yola...

İlk durağımız Orhangazi Keramet Köyü Ilıcası... Bana göre gerçekten dünya harikası bir yer. Ancak ''bayram tatilinde vıcık vıcık insan kalabalığı içinde nasıl olur?'' düşüncesi kafamızı kurcalayıp duruyor. Aslında yakın çevre gezileri için böyle zamanlarda buna hazırlıklı olmak gerek. Uzak ya da çok bakir yerlere gidemiyorsak kaderimize razı olarak çıkarız yola. Evde pineklemekten iyidir. Her ne olursa olsun aynı zamanda yeni yerler de keşfedeceksek buna değer. Keramet Ilıcası için de kaderimize razıyız. El öpme merasiminden sonra saat 14:00 gibi yola koyuluyoruz... Beğenirsek kalırız, beğenmezsek, beğeneceğimiz yere kadar yola devam... Artık önümüze ne çıkarsa...

Ilıca, doğal güzellik olarak beni hayal kırıklığına uğratmıyor. Gerçekten çok keyifli bir atmosfer. Aslında su sıcaklığı biraz daha yüksek olsa çok daha keyifli olabilirdi. Ilıca denince daha sıcak bir su bekliyordum açıkçası. Su sıcaklığı yaz kış 30º C. Sıcakta serinletiyor, soğukta üşütmüyor. Ancak bu havalarda bile dışarı çıkınca esintinin etkisiyle üşütüyor. Daha serin havalarda girmek sıkıntılı olabilir. Duş ve tuvalet mevcut. Duşlarda sıcak su yok. O da bazen akıyor, bazen akmıyor. Çok hijyenik olmasını zaten beklemiyorduk. Duş ve tuvaletlerin temiz olduğunu söyleyemeyeceğim. Ama çok pis de değil. Her yerde görmeye alışık olduğumuz türden... İşletmeye araçsız giriş kişi başı 2 TL. Araç girişi 10 TL. İsterseniz 5 TL. karşılığı elektrik alabiliyorsunuz. Girişte araç için 10 TL. + elektrik için 5 TL. + kişi başı 2 TL.'den 6 TL., toplam 21 TL. ödedik. Ondan sonraki her gün için elektrik dahil 15 TL. imiş. Kafeterya mevcut. Tost, meşrubat, çay ve mangal için en çok tercih edileni olarak şoklanmış kanatlı etleri, sucuk vb. gibi ürünleri bulunduruyorlar. Başkaca ihtiyacınız olursa köye 500 m. uzaklıkta. Köye motorla gidip gelen gençler çok olduğu için sigara, ekmek gibi ufak tefek sipariş ricalarınızı kırmıyorlar.

Ilıca'nın suyu her türlü cilt hastalığına iyi geliyormuş. Çok kalabalık değilse oldukça berrak bir su. Bazı bölgeleri yosunlu ancak rahatsız edecek ölçüde değil. Kalabalığın etkisiyle su bulanıyor. Genel ziyaretçi profili olarak, Türkiye genelinde olduğu gibi bikinili bayanlar da vardı, haşemalılar da... ''Güvenlik sorun olur mu, gece görevli kalıyor mu?'' sorumuza karşılık olarak işletme sorumlusu 24 saat açık olduğunu belirtmişti. Bu duruma o an için sevinmiştik ama gece 2'lere, 3'lere kadar kafeteryadan gelen kesilmeyen sesler ve gece yarısı tavuk kanatları mangala dizip ortalığı dumana boğan bir grup uykumuzu birazcık kaçırdı. Olsun... Bunları zaten bekliyorduk. Uykumuz kaçtı ama keyfimiz hala yerinde. Gece geç saatlere kadar gürültü olmasının nedeni oradaki kafeteryanın köyün gençleri tarafından sosyal tesis olarak kullanılması. Dışarıdan gelen ziyaretçiler o saatte ya çadırlarına, araçlarına çekilmiş ya da gitmiş oluyor. Gece 3'ten sonra uyumuşum ve gürültüleri artık duymadım. Bu yüzden gerçekten tesisin 24 saat faal olup olmadığını test edemedik.

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

[attachment=4]

[attachment=5]

PIC_0460.jpg

PIC_0464.jpg

PIC_0465.jpg

PIC_0466.jpg

PIC_0468.jpg

Etiketler
Ynt: Bayram Tatilinde Keramet Ilıcası - İznik - Termal - Sudüşen Şelalesi

Buranın yaz sezonu ve tatil dönemleri dışında çok daha keyifli olacağını düşünüyorum. Toplu gezi düşünülürse içerisi en fazla 5-6 karavan alacak büyüklükte. Aşağıda bizim kaldığımız bölümde düzenlemeler yapılmakta. Belki ileride daha genişler ve görsel açıdan da zenginleşir ama şimdilik durum bu şekilde:

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

[attachment=4]

[attachment=5]

PIC_0472.jpg

PIC_0473.jpg

PIC_0474.jpg

PIC_0475.jpg

PIC_0476.jpg

Paylaşım için teşekkürler.Havaların serinlemesini bekliyorum. Hafta sonu gidebileceğim bir yer ,kalabalık olmaması için havaların biraz serinlemesi gerekir diye düşünüyorum.Fotoğraflara bakılırsa fazla keşfedilmemjiş bir yer gibi gözüküyor, en azından Şile gibi panayır yeri gibi durmuyor. :smiley:

Sabah kahvaltımızın ardından yanımızdaki duvarda gördüğümüz çok ilginç bir kelebek :

[attachment=1]

Genel görünüm:

[attachment=2]

[attachment=3]

Kalabalığa ve gürültüye rağmen bir gece daha kalmaya niyetlenmiştik. Akşam üzerine doğru yakınımıza gelen bir kamperi görünce de arkadaşlık edebileceğimiz düşüncesiyle epey sevindik. Yer bulamadıklarını görünce tenteyi, elektrik kablosunu toplayıp yerleşik düzenimizi de bozarak aracı biraz daha geri aldım. Ancak karavancı ağabeyimiz tamamen önümüzü kapatıp 9 kişilik masayı kıçımızın dibine yerleştirince keyfimiz kaçtı. Karavandan inip her biri münasebetsizce burnunu aracımdan içeri sokunca daha da bozuldum. Yeni komşularımızla güzel bir gece geçiremeyeceğimiz açıktı... Toplanmamız 10 dakika sürmedi. ''Neden gidiyorsunuz?'', ''üzüldüm şimdi'', ''ne güzel de birbirimizi bulmuştuk'', ''biz rahatsız etmedik umarım'' salvolarını kısa cümlelerle geçiştirip oradan hızla ayrıldık. Buradan çıkan sonuç: ''Her gördüğün karavancıyı kendin gibi sanma!''

İznik'e doğru yol alıyoruz...

İyi ki de oradan ayrılmışız. Yeni manzaramız çok daha güzel

[attachment=4]

PIC_0461.jpg

PIC_0469.jpg

PIC_0470.jpg

PIC_0481.jpg

toffy' Alıntı:
Paylaşım için teşekkürler.Havaların serinlemesini bekliyorum. Hafta sonu gidebileceğim bir yer ,kalabalık olmaması için havaların biraz serinlemesi gerekir diye düşünüyorum.Fotoğraflara bakılırsa fazla keşfedilmemjiş bir yer gibi gözüküyor, en azından Şile gibi panayır yeri gibi durmuyor. :smiley:

İşin gerçeği bu fotoğraflar herkesin bayram ziyaretinde olduğu 1. gün ortalık daha sakinken çekildi. 2. gün çok daha kalabalıktı ve su da bu kadar berrak değildi.

orsaalabanda' Alıntı:
gece yarısı tavuk kanatları mangala dizip ortalığı dumana boğan bir grup uykumuzu birazcık kaçırdı. Olsun... Bunları zaten bekliyorduk.

Memleketimdeki bu kanat kültürünü çözmüş değilim, al beş kilo kanadı köz olmamış kömürün üstüne tel ızgarada koy , ondan sonra da göz gözü görmesin.
Oluklu köfte ızgarası kullanılsa hem duman olmuyor hemde daha lezzetli oluyor hem de köz bitmiyor...Konunun dışına çıktım galiba :smiley:
Cem Bey (Buradan çıkan sonuç: ''Her gördüğün karavancıyı kendin gibi sanma!'') çok haklısınız. İnsan iyi niyetinden bazen sıkıntı duyabiliyor. Benzer bir olaydan sonra anı olarak kaldı, ve hala eşim arada bir mizahi bir şekilde olayı hatırlatır. :smiley:

Akşam yemeğimizin ve çay keyfinin ardından kısa bir yürüyüşe çıkıp gece yarısı yatmak üzere kampere dönüyoruz. Tüm hazırlıkları yapıp yatağa uzanmışken giderek yaklaşan kuvvetlice müzik sesi büyük bir hata yapmış olduğumuz konusunda bizi uyarıyor: ''Aldanma çocuksuuu mahsun yüzüüüne, mutlaka terkediiiip gidecek bir güüün, seni sevmiyoruuuum, diyecek bir güüüüün...''

''Haydaaa!... Susturucusu delinmiş egzos sesi de var.!!

''!...''

Tahmin etmeliydik. İlçenin manzarası en güzel yerini öyle kolayca yar etmezler adama. Burası İznik'in birasever kuş serisi otomobilcilerinin popüler mekanı... Küfürler, bağrışmalar, bol arabesk, baslar, tizler bir hengame gidiyor...

Sadece bir kaç kişi olsa çıkıp sessiz olmalarını rica edeceğim ama bir sürü kalabalık grup var. Zaten rica etsek bile orası adamların mekanı. Dağdan gelip bağdakini kovmak olmaz. Voltamızı almak bize düşer.

Gitmek için bizimkilerin rahatsız olup uyanmalarını bekliyorum ama ne hikmetse ikisi de horul horul uyuyor... :smiley: Sabah ezanına kadar uykusuz kalan ben oluyorum. Sabah kaktığımızda etrafımızda gördüğümüz çöpler ise gece oraya gelenlerin gerçekten insan olmadığını düşündürecek ölçüde kötü.

Buradan çıkan sonuç: ''Her gittiğin yerde en güzel manzaralı yere konuşlanma! Gece ziyaretçileri gündüzden çok farklı olabilir!''

Sabah sıcak börek ve çay eşliğinde kahvaltı ve kısa bir İznik turundan sonra ''En iyisi biz şöyle Yalova Termal'e doğru uzanalım'' diyoruz. ''Hem organize etmeyi düşündüğümüz Termal gezisi için de ön keşif olur.''

Biliyoruz ki benzer manzaralar orada da karşımızda olacak. Ama dedim ya ''hazırlıklıyız'' :smiley:

Selamlar sevgili Cem,

Güzellikler yaşamak istek ve coşkusuyla çıkılan gezilerin böyle tatsızlıklarla bölünmesi, gerçekten sinirlerini altüst ediyor, insanın.. Değindiğiniz olayları öylesine çok yaşadık ki.. Maalesef, vatadaşlarımız duyarsız.. Uyardığınız zaman da öylesine karşılıklar alıyorsunuz ki, kendinizi suçlanmış buluyor, 'Acaba ben mi yanlış yapıyorum?' kuşkusu duyuyorsunuz. :mad: :mad:

Neyse, gezinizin bundan sonrası huzurlu ve mutlu geçmiştir, umarız..
Paylaşım için teşekkürler...

Sevgiler..
Ülker&Yavuz

Tahmin ettiğimiz şekilde orada da kalabalık bir güruh bizi bekliyor. Park yeri bulmak için iki tur atmak zorunda kalıyoruz. Sonunda kaldırımın bir kenarına yanaşıp başlıyoruz ortamı denetlemeye...

Göz suyu, ayak suyu, mide suyu, banyolar, havuz derken görmediğimiz yer kalmıyor. Banyolara ve açık termal havuza giriş ücretleri çok da ucuz değil. Kalabalık nedeniyle pek içimize sinmiyor ama ''buraya kadar gelmişken...'' ve ''bir daha ne zaman geleceğiz?...'' düşünceleri içimizi kemirip duruyor. Ah!... Emekli olup buralara sakin zamanlarda gelebilmek vardı ama... Bu düşünceyi ve aslında bile bile ölümü çağırmak da felsemize uymuyor. Anı yaşayıp önüne çıkan fırsatı değerlendireceksin... Fırsat da ancak bu koşullarda çıkıyor karşımıza ne yapalım? :smiley:

Bu gezi boyunca çekmiş olduğum fotoğraflar öyle çok özene bezene çekilmiş görüntüler değil. Zaten gezimiz de öyle imrenilecek bir şey değil. Daha çok bilgilendirme amaçlı.

Termal'den görüntüler:

[attachment=1]

Banyolar ve havuz için bilet kuyruğu:

[attachment=2]

[attachment=3]

Kamperi park edecek doğru düzgün bir açıklık yok. Bulduğunuz kaldırım kenarına yanaşıyorsunuz. Gezi takvimizde yer alan Termal gezisinde de bu manzaralarla karşılaşacağımız ve bu koşullarda konaklayacağımız muhtemel. Grup gezisi için mekan olarak benim pek içime sinmedi. İsterseniz bu durumu ve nasıl yapacağımızı hep birlikte değerlendirelim.

Açık termal havuz ve kurşunlu banyo için kişi başı ücret 1,5 saat kullanım süreli 15 TL. Aile banyoları (eğer sıra gelirse) 1 saat için kişi başı 20 TL.

Hijyen koşulları yetersiz. Aşırı kalabalık ve tesisler belki 30 yıldır revizyon geçirmemiş. Yine sakin zamanlarda çok daha keyifli olabilir ama bu durumunu hiç beğenmedik. Termal havuzun su sıcaklığı 33º C. Daha serin havalarda da girilebilir ama çıkışta üşütmemek için nasıl bir önlem almalı onu bilmiyorum.

Her ne kadar ortam koşulları kötü olsa da kaplıca suyu insanı yenileyip dinlendiriyor. Havuz ve banyo öncesi ve sonraki sıkıntılara katlanabilirseniz içeride kaldığınız süre içinde yüzler genelde gülüyor...

Akşam yemeğimizin ardından banyo rehavetine kapılmış olarak çok keyifli bir uyku çekiyoruz...

[attachment=4]

Sabah kamperin üzerinde tıpırdayan yağmur sesi ve gülen yüzlerle uyanmak çok güzel.

Yağmur ve belki de referandum nedeniyle ertesi sabah ortalık epeyce sakinlemiş. Termal yağmur altında bu haliyle çok daha güzel. Açık havuz da çok daha sakin ve temiz. Keşke hakkımızı bu güne saklasaydık diye düşünüyoruz ama elbette bilemezdik.

[attachment=5]

PIC_0496.jpg

PIC_0495.jpg

PIC_0494.jpg

PIC_0502.jpg

PIC_0506.jpg

Tam Termal'den çıkıp dönüş yoluna koyulacağımız anda yoldaki kahverengi tabela dikkatimizi çekiyor: ''Sudüşen Şelalesi'' Kahverengi tabela görünce dayanamayız. :smiley: Bahanemiz hep hazır: ''Buraya kadar gelmişken...''

8 km.'lik şelale yolu ağır araçlar için oldukça dik rampalar ve virajlarla dolu. Çiseleyen yağmurun da etkisiyle ilk kez dik ve dar açılı bir virajı alırken patinaja düşüp korktum. Geri dönüş için yeterli açıklık da yoktu. Alkovanlı ve benimkinden daha ağır araçlar için sıkıntılı olabilir.

Sanıyorum gezimizin en keyifli bölümü bu şelale, orada yediğimiz tereyağında mısır ununa bulanarak kızartılmış alabalık ve yeni keşfettiğimiz bu güzel yol oldu. İyi ki de bu yola girmişiz..

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

Doğa harikası bir yer ama ne yazık ki grup gezilerimiz için toplu olarak konaklayabileceğimiz uygun bir yer burada da yok. Araçlar, aşağı inen toprak yolun başında yol kenarındaki açıklığa bırakarak aşağı iniliyor.

[attachment=4]

[attachment=5]

PIC_0508.jpg

PIC_0509.jpg

PIC_0510.jpg

PIC_0517.jpg

PIC_0518.jpg

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

[attachment=4]

PIC_0521.jpg

PIC_0522.jpg

PIC_0523.jpg

PIC_0525.jpg

Dönüş için yola çıkacağımız sırada yöre insanlarından Bursa'ya tepelerin üzerinden epeyce yaklaşmış olduğumuz, devamında Gemlik'e varacağımız bilgisini alıyoruz. Yol bir kaç yerde heyelan nedeniyle tehlikeli şekilde daralmış ancak çok da tehlikeli değil. Bu durumda geriye Yalova'ya dönmek çok da mantıklı olmayacak. Devam kararı alıyoruz ve şu ana kadar gördüğümüz en keyifli, en güzel manzaralı yollardan biriyle tanışıyoruz. Bu aşamada fotoğraf makinasının pilleri inverterden şarj olmakla meşgul. O kareleri alamadığım için çok üzgünüm.

Muhteşem manzaralı dağ yollarında yaklaşık 20 km. kadar yol aldıktan sonra tam da Gemlik Küçükkumla kavşağına tepeden inme yapıyoruz...

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

[attachment=4]

Saat 16:00 gibi tekrar memleketimizdeyiz...

Hayırlısı olur umuduyla oyumuzu da kullanıyoruz... Ama ne yazık ki bu umudumuz gerçekleşmiyor :'( :'( :'(

PIC_0527.jpg

PIC_0528.jpg

PIC_0530.jpg

PIC_0531.jpg

orsaalabanda' Alıntı:
''Her gördüğün karavancıyı kendin gibi sanma!''
Konunuzu dağıtmak istemediğimden yazıp-yazmamada ikilem yaşadım. Ancak, yukarıdaki sözünüzün doğruluğunu onaylar bir olaya tanık olduk, bu gezimizde.
İki karavancı arkadaşla birlikte Konyaaltı sahilindeyiz. Yanımıza parkeden İstanbul plakalı mercedes bir kamperi görünce, yeni bir arkadaşla daha tanışacağımızı düşünerek sevindik. Yanılmışız. Gelen arkadaş, selamı lütuf olarak düşündüğünden olacak, bizden esirgedi. Olabilir.. Konuşmak istemiyebilir. Saygımız var..
Bir süre sonra açılan karavan penceresinden bira kapakları, çay artıkları, kullanılmış kağıt peçeteler v.b. dışarı atılarak bir çevre kirliliği oluştu. Ayrıca gece boyunca jeneratörünü çalıştırarak yarattığı gürültü ile de başkalarının istirahatini engelledi. Alkollü olduğundan, karavancılar adına nahoş bir olay yaşanmaması için, müdahale edemedik, kendisine..
Oysa, karavancılığın ilk ve temel kuralının, 'çevreye ve doğaya saygı ve duyarlılık olduğu'nu düşünüyor, plakası bizde saklı olan bu kişi veya onu tanıyan başkaları bizi okuyorsa; gerekli mesajı aldığını ve yinelemiyeceğini ümit ediyor, en azından buna inanmak istiyoruz..

Evet! Her karavancıyı kendimiz gibi sanmamalıyız..

Sevgilerimizle..

Ülker&Yavuz

Keramet Ilıcası, Sudüşen Çağlayanı-Küçükkumla arası dışındakiler, ilgimi çekmedi hiç!... :D :D

Cavid Sezen

Cem paylaşım için teşekkürler yinede değişik bir gezi olmuş baksanıza anlatacak bir sürü konu çıkmış :D bu kötü anılar olmasa iyilerin kıymeti bilinmez.
Bu seneki gezimizde de bizim başımıza aynı çalgılı çengili bir gurup denk geldi,bende onlara doğru ışık tutum adamların rahatı bozuldu oysaki ne kadarda güzel eğleniyorlardı eğlencelerini bozduğum için gelip beni uyardılar :mad: oldum olası kuş serisi arabalara ayar oluyorum :mad:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,839
Kayıtlı Üye Sayımız
166,940
Kaydolan Son Üyemiz
acelyakaratas

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.