Bu arada Adnan Bey'in pişirdiği o küçük balıklar (sanıyorum ki istavrit) hazır mı alınmıştı balıkçıdan yoksa kendisi mi yakalamıştı daha önceki mesajımda soracaktım,unutmuşum.Merakettim doğrusu
Ben de söylediğim gibi bugün balık yapacağım evde ama mezgit bulamadım,uskumru aldım.Daha önce yemişimdir muhakkak ama hatırlamıyorum şimdi.Bakalım memnun kalacakmıyım.Ben mezgiti hem damak tadı olarak sevdiğimden,hem de evde diğer balıklar gibi koku bırakmadığı için seviyorum.Doğada böyle dertler yok tabi,mutfak ya da ev kokar derdi
Balık yemek iyi de sonrasında mutfakta verilen temizlik ve steril mücadelesi insanı oldukça yoruyor,bu yüzden de sık sık alınmıyor öyle.Balkon kapım da dışardan kapatılamıyor,dolayısıyla balık kokusu eve illaki giriyor.Rize'deyken hem balığın taze ve bol olması,hem balkonumun müsait olması,hem de deniz memleketi olmasının verdiği psikoloji,tabi birde balık lokantalarının olması ile ne çok mezgit yemiştim,Rize'de olmanın hakkını vermiştim
Hatta sürekli gittiğim balık lokantasında birgün "bir de zarganı deneyeyim" dediğimde, aslında hiçbirzaman denemeyi bile düşünmediğim yılan balığını sipariş ettiğimi ancak yemeğin sonlarında farkedip yemeyi bıraktığım an geldi aklıma şimdi
Yıllardır midyeyi ve ıstakozu da denemedim hala,denemeyi de düşünmüyorum böylle bir yanlışa kurban giitmezsem ;D