Bayramda Bartın - Güzelcehisar Sahilinde Kamp (9-12 Eylül 2010)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ceranus Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 239
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 42,836
Ynt: Bayramda Bartın - Güzelcehisar Sahilinde Kamp (9-12 Eylül 2010)

nejla hanım bizde çooook mutlu olduk sizleri aramızda görmekten o kalıpları kırmak çoook hoş olmuştur umarım sizler için. sabah patates sefası yaptık biz sizler uyurken ben murat ve eşiniz. ;D pekte güzeldi o patatesler ellerinize sağlık efenim

IMG_6549.jpg

IMG_6548.jpg

Etiketler

EKARAIS' Alıntı:
Ne demek efendim. Biz balık satın alır mıyız. ;D Kendimiz tuttuk o istavritleri. Aslında topladık da denebilir. Deniz suyu birden soğudundan balıklar biraz afallamış. Dalgalar da onları kumsala atmış. Gece ağları toplamaya botun yanına yürüyoruz. Bir de ne görelim. Kumsalda istavritler zıplayıp duruyor. Çiğdem eline torbayı aldı. Alın feneriyle kumsalda istavrit avladı/topladı. Bir kısmı da ağdan çıktı. Murat temizledi. Adnan pişirdi. Biz de yedik. İşte böyle.

Uskumru eğer yerli balıksa 10 numaradır. İthal norveç uskumrusu ise (palamut iriliğinde olur) o kadar iyi olmaz.

Midye ve İstakoz ile ilgili kararınızı gözden geçirin derim. Sonra ileride birgün yersiniz tadı damağınızda kalır. Aaaah ahhh, keşke daha önce yeseydim dersiniz. :D Özellikle de İstakoz.

Çok şanslıymışsınız,balıklar ayağınıza gelmiş :smiley:

Tarifinizden anladığım kadarıyla benim aldığım uskumrular yerli olmalı,çünkü palamuttan küçük idiler.Etinin yapısı ve tadını palamuta benzettim biraz.Sevdim ama favorim hala mezgit :smiley:

Sizler Karadeniz Güzelcehisar'dayken ben de Karabük ve Safranbolu'da idim.Ben de birkaç fotoğraf atıyorum.Birkaç gündür Karabük'ten getirdiğim kızılcığın kompostosunu içiyorum,hatta derindondurucuya da attım birazcık,daha sonra yapmak için.Ankara'da kolay bulamıyordum. :smiley: O taraflarda deneyip beğendiğim lezzetlerden biri de kızılcık kompostosudur :smiley:
Midye ile ıstakoz konusunda bilemiyorum şimdilik.Bana itici geliyorlar,bu yüzden denemedim.Ama ahtopotu denedim mesela sevmedim,kalamarı da.Tadar da seversem kendime kızarım o zaman.En iyisi böyle devametmek o zaman dermişim ;D ;D Bunu düşünmüşümdür hep ama bazen işler psikolojide bitiyor :smiley: Kirpi etini tadmıştım bir kez,çok da beğenmiştim ama şahsen bana normal gelmiyor kirpi eti yemek mesela..Midye ve istakoz da görüntü olarak pek cazip gelmiyor bana.O yüzden beğensem bile tekrar yiyeceğimi sanmıyorum :smiley:
En üstte akşam ki balık sofram
Ortada Karabük Yenişehir'de saat kulesi yakınında
En altta ise kızkardeşimle ben Safranbolu'da :smiley:

DSC_0457.jpg

DSC_0421.jpg

DSC_0288.jpg

Necla Ablacım, demek sende çadırda kalmaktan kaçıyorsunnnnnnn ;D

Ben Alper'in çadırda kalmaya ikna olması çok sevindim, bundan sonra sizleride bir çok yerde aramızda göreceğimiz için seviniyorum..Ben kendi adıma sizlere, bizlerle olduğunuz için çok teşekkürler ediyorum, yeni etkinliklerde görüşmek dileğiyle, selamlar, sevgiler..

ilgim' Alıntı:
Biz ailecek çok mutlu olduk. Alper'imiz(aramızda kalsın ben de) kalıplarını kırıp çadırda kaldık. Tabii kamp alanı olmasının getirdiği tuvalet imkanı Alper'in adapte olmasını kolaylaştırdı. her şey çok güzeldi. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Yeni gezipbilenler tanımak çok hoştu. Yeni etkinliklerde buluşmak dileğiyle.

Çiğdem, biz en geç yatanlardandık, patates kaldığından haberimiz yoktu, çooookkkkk şanslıymışsınız ;D

cidowsky' Alıntı:
..... sabah patates sefası yaptık biz sizler uyurken ben murat ve eşiniz. ;D pekte güzeldi o patatesler ellerinize sağlık efenim

ilgim' Alıntı:
Biz ailecek çok mutlu olduk. Alper'imiz(aramızda kalsın ben de) kalıplarını kırıp çadırda kaldık. Tabii kamp alanı olmasının getirdiği tuvalet imkanı Alper'in adapte olmasını kolaylaştırdı. her şey çok güzeldi. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Yeni gezipbilenler tanımak çok hoştu. Yeni etkinliklerde buluşmak dileğiyle.

Biz de sizlerle tanıştığımıza çok memnun olduk. Sonraki kamplarda görüşmek ümidiyle. :smiley:

Çiğdem, biz en geç yatanlardandık, patates kaldığından haberimiz yoktu, çooookkkkk şanslıymışsınız

valla zerrin evet şanslıydık sabah kalktık muratla sahildeyiz bi baktık süpriz patates çıktıözlmişim köde patatesi sivastada yapalım:D

Evet, Sivas'ta yapalım, köz patatesi bende çok severim ;)

Közde patatesi tuzlayarak yemek süper bişiy :smiley: Ama daha süperi közde patates,Yeşil ya da kırmızı biber,kuru soğan,patlıcanı güzelce pişirip irir iri doğrayıp üzerine çintilmiş çiğ sarmısak,söğüşvari doğranmış çiğ domatesi de ekleyerek,sumak,zeytinyağ,kırmızı pul biber,karabiber,miniminnacık kimyon,kurunane,tuz,belki çok azcık limonla birlikte karıştırarak elde edilen bizim yörede yemek olarak tüketilen bu nefis tarif...Denemeyenlerin denemesini muhakkak tavsiye ederim.Ben vejateryen olduğum dönemde pikniğe gittiğimde mangal yerine bunu yapıp yiyordum büyük bir zevkle :smiley: Şimdi de mangal yanında salata çeşitlerinden biri olarak muhakkak buna çok benzeyen abagannuşu yapmadan edemem.Abagannuşsuz bir mangal düşünemem :smiley: Bizim köz yemeğini çok sevdiğim için sadece pikniğe gitmeyi beklemiyorum elbette,evde fırında da yapıyorum nefis oluyor.Ama elbette közde daha farklı bir lezzet oluyor.Deneyenlere afiyet olsun :smiley:

lizz' Alıntı:
Közde patatesi tuzlayarak yemek süper bişiy :smiley: Ama daha süperi közde patates,Yeşil ya da kırmızı biber,kuru soğan,patlıcanı güzelce pişirip irir iri doğrayıp üzerine çintilmiş çiğ sarmısak,söğüşvari doğranmış çiğ domatesi de ekleyerek,sumak,zeytinyağ,kırmızı pul biber,karabiber,miniminnacık kimyon,kurunane,tuz,belki çok azcık limonla birlikte karıştırarak elde edilen bizim yörede yemek olarak tüketilen bu nefis tarif...Denemeyenlerin denemesini muhakkak tavsiye ederim.Ben vejateryen olduğum dönemde pikniğe gittiğimde mangal yerine bunu yapıp yiyordum büyük bir zevkle :smiley: Şimdi de mangal yanında salata çeşitlerinden biri olarak muhakkak buna çok benzeyen abagannuşu yapmadan edemem.Abagannuşsuz bir mangal düşünemem :smiley: Bizim köz yemeğini çok sevdiğim için sadece pikniğe gitmeyi beklemiyorum elbette,evde fırında da yapıyorum nefis oluyor.Ama elbette közde daha farklı bir lezzet oluyor.Deneyenlere afiyet olsun :smiley:

Yemek tarifleri verirken bu tarz detayları anlatmaktan kaçınalım lütfen. Okuyanlar ağızlarının suyunu kontrol edemeyebilir. Benim şu anda olduğum gibi ;D

lizz' Alıntı:

Ebugannuç yemeğini Sorgun kampı ve Işıkdağı kamplarında yapmıştık. Benim de favori yemeğim, sofraların sultanı... :p

EKARAIS' Alıntı:
Yemek tarifleri verirken bu tarz detayları anlatmaktan kaçınalım lütfen. Okuyanlar ağızlarının suyunu kontrol edemeyebilir. Benim şu anda olduğum gibi ;D

Sanırım ödeştik,şu sizin kampın tavada balık fotoğraflarından sonra... :p ;D

cartop' Alıntı:
Ebugannuç yemeğini Sorgun kampı ve Işıkdağı kamplarında yapmıştık. Benim de favori yemeğim, sofraların sultanı... :p

Benim de en sevdiklerimden...Ama ama abagannuş meze sınıfına giriyor daha çok,bazen salata deniliyor olsa da...Mangal yanında kesinlikle en iddialı giden mezelerden biri olarak görüyorum,henüz daha iddialı başka bir meze ya da salataya rastlamadım :smiley: Sadece kendi adıma konuşmuyorum,benimle pikniğe katılanlan herkesten gözlemledim ;D ;D Ama yemek diyecek olursak benim en favorilerimden biri zeytinyağlı sarma,soslu türlü kızartma,köfteli karnabahar kebap ya da yoğurtlu dana eti :smiley: Konuyu dağıtmanın suçluluğu içindeyim şu anda..Ayrıca gene yemek,yemek..Herkes beni taşlamadan kaçayım ;D ;D

Aaahhh aahhhhh.... Dinledikçe, gördükçe daha bi kötü oldum katılamadığıma...
Ama inanın nazar etmedim :smiley:
Daha nice böyle geziler olacağına ve en az birine katılacağıma inancım büyük...

Merhaba Arkadaşlar,

İşlerimin yoğunluğu nedeniyle sizlerle bu güzel anları paylaşmaya oldukça geç kaldım.Son derece keyifli,dolu dolu dört günün ardından nefes almaya fırsat bile bulamadığım yoğun bir iş temposu içerisinden yeni yeni çıkmaya çalışıyorum.

Anlatılacak tüm güzellikleri arkadaşlarım paylaşmışlar zaten.Bir kaç kare de ben paylaşıp bir sonraki etkinlikte görüşmek üzere diyorum.

Herkese selamlar sevgiler,

100_5637.gif

100_5607.gif

100_5586.gif

100_5635.gif

100_5584.gif

Dört gün boyunca yaptığımız tek faaliyet ağ atıp toplamak,ıslanmak,buz gibi suya düşmek,balık temizlemek .Bu arada Çiğdem merak ettim telsizinden hala dalga sesleri geliyormu :D :D

100_5591.gif

100_5633.gif

100_5588.gif

100_5621.gif

100_5620.gif

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,988
Kayıtlı Üye Sayımız
166,736
Kaydolan Son Üyemiz
S_Erdem

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.