Közde patatesi tuzlayarak yemek süper bişiy
Ama daha süperi közde patates,Yeşil ya da kırmızı biber,kuru soğan,patlıcanı güzelce pişirip irir iri doğrayıp üzerine çintilmiş çiğ sarmısak,söğüşvari doğranmış çiğ domatesi de ekleyerek,sumak,zeytinyağ,kırmızı pul biber,karabiber,miniminnacık kimyon,kurunane,tuz,belki çok azcık limonla birlikte karıştırarak elde edilen bizim yörede yemek olarak tüketilen bu nefis tarif...Denemeyenlerin denemesini muhakkak tavsiye ederim.Ben vejateryen olduğum dönemde pikniğe gittiğimde mangal yerine bunu yapıp yiyordum büyük bir zevkle
Şimdi de mangal yanında salata çeşitlerinden biri olarak muhakkak buna çok benzeyen abagannuşu yapmadan edemem.Abagannuşsuz bir mangal düşünemem
Bizim köz yemeğini çok sevdiğim için sadece pikniğe gitmeyi beklemiyorum elbette,evde fırında da yapıyorum nefis oluyor.Ama elbette közde daha farklı bir lezzet oluyor.Deneyenlere afiyet olsun