Ben Bir LR Defender Alacağım Öneriniz

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan aliizzet_baser Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 29
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,803

aliizzet_baser

rood_runner
Yer
ankara
selam,
yaklaşık 1 aydır üzerinde düşünüp karar verdiğim lr defender 110 alma aşamasındayım.
bütçem 12-14 bin lira civarında. orman işi yapıyorum, 2-3 ay arazide şantiyede bulunacağım. araç kiralamaktan bıktım, Bir lr defender 110 işimi fazlası ile görecek, düz dizel veya lpg arasında tercih yapamamaktayım.
bu konda tercih yapmamda bana yardımcı olabilirmisiniz.
şimdiden teşekkür ederim.

Etiketler
Ynt: Ben Bir LR Defender Alacağım Öneriniz

2.5 dizelleri tercih edenlerin sayısı daha fazla. Ama bence 2.5 dizel ya da 2.5 benzinli farketmez. Motoru ve kaportası iyi olan herhang biri alınabilir. Defender yürürü ucuzdur. Kolaylıkla halledilir.

Düz dizel arazide 100km de 12-13lt
Düz benzinli 15-16 benzin 20-22 lt lpg tüketir

Performanları yaklaşık aynıdır yürüyen aksam deyilde kaparta aksamının iyi olmasına dikkat ediniz

bence bütçenizi biraz daha zorlayın turbo dizel alın. bende düz dizel var ilk yapacağım değişiklik turbo motor olacaktır. malum sitede 18.000 tl ye var eğer araç dediği gibiyse 4000 farkı bütçeyi zorlayarak verin derim ben.

tahaozak' Alıntı:
bence bütçenizi biraz daha zorlayın turbo dizel alın. bende düz dizel var ilk yapacağım değişiklik turbo motor olacaktır. malum sitede 18.000 tl ye var eğer araç dediği gibiyse 4000 farkı bütçeyi zorlayarak verin derim ben.
selam
düz dizel ile alakalı sıkıntınız nedir ki? turbo dizel değişikliği düşünüyorsunuz, ???

düz dizel 68 ps olduğundan dolayı kasa için çok yetersiz kalıyor. normal yokuşlarda bile rahat gitmek için arazi vitesine almak zorunda kalıyorsunuz. dik bayırlarda durdunuz kalkmanız sorun oluyor. kendi aracımı istanbuldan aldım Bolu dağında kamyonlarla aynı şeritte gitmek zorunda kaldım ve hatta birçok kamyon beni rahatlıkla sollladı. bunun dışında bana göre en büyük eksisi motor sesi; düz dizel gerçekten çok sesli çalışıyor uzun süre sürerseniz sarhoş gibi oluyorsunuz. son hız olarakta düz yolda 90-100 civarı yapıyor bunu bilerek aldım ama hızlanma ivmesini bu kadar az beklemiyordum. Bunedenlerden dolayı turbodizel bu araca bana göre şart.

tahaozak' Alıntı:
düz dizel 68 ps olduğundan dolayı kasa için çok yetersiz kalıyor. normal yokuşlarda bile rahat gitmek için arazi vitesine almak zorunda kalıyorsunuz. dik bayırlarda durdunuz kalkmanız sorun oluyor. kendi aracımı istanbuldan aldım Bolu dağında kamyonlarla aynı şeritte gitmek zorunda kaldım ve hatta birçok kamyon beni rahatlıkla sollladı. bunun dışında bana göre en büyük eksisi motor sesi; düz dizel gerçekten çok sesli çalışıyor uzun süre sürerseniz sarhoş gibi oluyorsunuz. son hız olarakta düz yolda 90-100 civarı yapıyor bunu bilerek aldım ama hızlanma ivmesini bu kadar az beklemiyordum. Bunedenlerden dolayı turbodizel bu araca bana göre şart.
selam
lr defender 110 2,5 lpg için durum nedir biliyor musunuz? rampa yukarı performası, hızlanması nasıl?

bende dizel var benzinin performansını bilmiyorum. benzinli kullanan arkadaşlar bilgi verecektir.

gecmisi bakimli iyi durumdaki duz dizellerin en sorunsuz ve uzun omurlu LR motoru oldugunu soyleyen kullanici arkadaslar var .. benzinli veya Lpg li defender kullanip cok memnun olan arkadaslarda var sonucta karar aractan beklentilerinize bagli ... ilk yatirim & alim maliyeti Tdi motorlu ve/veya puma motorlu olan tipler ile benzinliler arasinda ( diger kaporta ve aksesuarlarinin ayni oldugu varsayimiyla ) ortalama 5-8 bin TL fark vardir.. bu motor performansi icin odenir.
umarim en iyi karari verirsiniz .. sitedeki ilgili forumlari incelemeye devam etmenizi oneririm.

benim de artık bir defenderim var.

IMG_2656.jpg

Hayırlı uğurlu olsun, Allah kazasız belasız binmeyi nasip etsin...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,843
Kayıtlı Üye Sayımız
166,944
Kaydolan Son Üyemiz
Bir öğretmen

Geri