Ben de Yoldan Çıkıyorum :)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan TARIKK Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 26
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,214

TARIKK

Ana Kamp
Merhabalar Arkadaslar,

Oncelikle kısaca kendimi tanıtmama izin verin. Ismin Tarık, Yas 35, yani bende Camel Thropy ye hayranlık duyup, birgün katılanlardan biri olmayı hayal ederek büyüyen nesildenim. Lojistik sektöründeyim.
Hayalim herzaman bir Defender sahibi olmaktı, ve gecenlerde Defender hakkında arastırma yaparken, bu siteye rastgeldim. Defender defender derken, Disco almanın su an icin daha makul olacagına karar verdim. Zira bir süre tek arac olarak idare edecegim. 6 aylık ogulumunda konforunu düsünmek zorundayım :smiley:
Netice itibarı ile su anda 2003 model Laguna mı satılığa cıkartmıs ve bir Discovery arayısına girmis bulunuyorum.
Bundan onceki aracım bir Rover 200 vi dı ve iyi bir Rover ustam var, bu da bir avantaj olur diye düsünüyorum.
Sahibinden com da Askın Jeep den satılık olan iki Disco var. Ikiside V8, biri 98 model, 18500 YTL, digeri 96 model 16750 YTL, km si daha düsük ve LPG takılı.
LPG ye herzaman karsı olmusumdur, arabanın icinde tüp tasımak biraz ürpertici, ancak sanırım V8 bir aracı yurutmek icinde cok fazla sansımız yok. Gerci sadece hafta sonu kullanımlarım icin yakıtı karsılıyorum, sagolsun sirketim. O yüzden tüp olmus olmamıs ilk etapta cokta dert etmiyorum.
Sizden ricam bu konuda bilgi sahibi kisiler olarak bana asagıdaki iki arac konusunda bir fikir verebilirmisiniz ?

Bu 16750 YTL olan,
http://www.sahibinden.com/land_rover_discovery_v8_orjinal_WQQaXQQ6220725WQQpXQQdisplayitem

Bu da digeri,

http://www.sahibinden.com/displayitem.php?a=5133360

sizce bunlar alınırmı ? veya tercihimizi hangisinden yana kullanmalıyız. Vergi su anda tercih nedeni degil, zira onumuzdeki yıl vergi düsecek. Yani sadece bir donem odeyecegim. (Yanlıs bilmiyorsam)

Veya sizin tavsiye edeceginiz baska bir arac varmı ?
Gerci kendi aracımı satmadan herhangi birsey yapma sansım yok ama :smiley:

Yardımlarınız icin simdiden tesekkürler,

Sevgiler

Etiketler
Ynt: Ben de Yoldan Çıkıyorum :smiley:

Ben araç aradığım sıralarda ikinci ilandaki araca bakmıştım. Aşkın'da konuştuğum arkadaşta aracın çok iyi durumda olmadığını belirtmişti. Çok uzun zamandır satılık o araç, yanlış hatırlamıyorsam sahibi Pendik'te ve araç 06 plakaydı. Benim gördüğüm araçta motorda falan contalardan yağ sızıntısı vardı ve oldukça bakımsız duruyordu.

Ben araç ararken sahibinden'de Moda'da ki 96 manuel V8 12.000 dolarlık araca baktım ve kullandım. Teybinin bir iki kanal düğmesi yok ve bir arka kapı içinde pas başlangıcı var. Onun dışında görünen her şey çalışıyor.
Bence aracı göstertip seçeneklere ekleyebilirsiniz.
Çünkü manuel; yakıt, arazide avantaj ve şanzıman sebepli daha az sorun çıkarması yönünden tercih edilebilir.
Sahibi düzgün bir kişi.

Teşekkür ederim Onur Bey,
Listeme ekliyorum bir arastıracagım, ancak günlük güzergahım, Besiktas - Hadımköy - Besiktas, ve bir onceki aracımı satma nedenim aracın düz olması idi. Toplam mesafe 110 km olmasına ragmen, günde ortalama 4 saatim trafikte geciyor.
Bu durumda konformu - yakıt tasarrufu + arazi performansımı seklinde bir karar vermem gerekiyor.
Benim acımdan iyi düsünülmesi gereken bir konu.

Ben Td5 ile bazen gidip geliyorum.
Erenköy - Hadımköy - Erenköy....
Düz araç ile çekilmez gerçekten, otomatikten şaşmamak gerek.

bacakları normal kas yapısına sahip bir insan türü Discovery I manuele dayanamaz ama debriyajı normal olan araçlara zor olsa da dayanmak mümkün :smiley:

Bilmezmiyim üstadım, sirketde herkes manuelleri satıp otomatik araba aldı :smiley:)

Ya benim Seri 3'de sert debiyajlıydı. Kullandığım Defender'lar da, şimdi de Disco I. Mert senin araca bu konuyla ilgili bir çözüm bulunamıyor mu? Test ettiğim manuel V8'in debriyajı hidrolik debriyajlı his nasıl olması gerekiyorsa aynen öyleydi. Hiçte sert değildi.

düz hertürlü debriyajı hidrolik sistemle asiste eden modül satıyorlardı bir ara lada nivada görmüştüm araç select speed gibi direksiyondan olmuştu

ekipmanına göre fena değil gibi duruyor. düz dizel sorunsuz ve çok dayanıklıdır ancak uzun vadede performans anlamında çok keyif vermeyebilir size. ne beklediğinize bağlı...onun dışında gerçekten camel için mi üretilmiş yoksa geyik mi pek bilemedim...kapılar felan çok iyi durumda değil gibi...(kapı saclarının tanesinin 850 ytl civarında olduğunu göz önünde bulundurmak gerek) içini de görmek gerek, aynı şekilde kapı içleri de kötü durumda ise onlarda epey tuzlu:smiley: direk kullanıcıdan olduğundan yürüyeni bakımlıdır ancak telekomdan çıkma oynanmamış kasası düzgün bir araç alıp istediğiniz gibi yapmak daha mantıklı olabilir...(12-13 e) hatta uğraşacak gücünüz varsa motorsuz dizel ruhsatlı 8-9 a defender alıp istediğiniz motorla yapmak en lezizi bence:smiley:))

serdar bey alanyada timtur un sahibi elinde 10 15 tane defender var turistlere safari yaptırıyor ( bu arada tüm türkiyedeki land parcası satanlara taş çıkartacak bir garajı mevcut) defle ilgili hertürlü malzeme ve aksesuar bulunur sanırım araba da o ölcüde ii dir . bence kaçırmayın derim

umutcelikel' Alıntı:
ekipmanına göre fena değil gibi duruyor. düz dizel sorunsuz ve çok dayanıklıdır ancak uzun vadede performans anlamında çok keyif vermeyebilir size. ne beklediğinize bağlı...onun dışında gerçekten camel için mi üretilmiş yoksa geyik mi pek bilemedim...kapılar felan çok iyi durumda değil gibi...(kapı saclarının tanesinin 850 ytl civarında olduğunu göz önünde bulundurmak gerek) içini de görmek gerek, aynı şekilde kapı içleri de kötü durumda ise onlarda epey tuzlu:smiley: direk kullanıcıdan olduğundan yürüyeni bakımlıdır ancak telekomdan çıkma oynanmamış kasası düzgün bir araç alıp istediğiniz gibi yapmak daha mantıklı olabilir...(12-13 e) hatta uğraşacak gücünüz varsa motorsuz dizel ruhsatlı 8-9 a defender alıp istediğiniz motorla yapmak en lezizi bence:smiley:))

Aslına bakarsanız benim istedigimde sizin dediginiz gibi birsey, araca sahip olmaktan ziyade kendi hazırlayacagım bir araca sahip olmak. Hatta motorla birlikte sanzımanda olmasın, şase ve kaporta olsun, ikinci araç olarak alıp ufak ufak kendi zevkime göre toparlayım. Su anda benim icin önemli olan ilk etapta mümkün oldugunca az harcayarak böyle bir aracı almak. Ziyanı yok aracı 2 senede bitireyim ama istedigim gibi birsey olsun.
Uzun zamandır bununla ilgili fikirleri derliyorum, ve pek cok sey kafamda hazır zaten. Sadece teknik ayrıntılarda sorun var. Onlarda birsekilde biraz yardımla asılacak ayrıntılar. Neyse sonuc olarak Şase ve kaporta sorunsuz, dediginiz gibi, dizel ruhsatlı, motorsuz, sanzımansız, hesaplı birsey bulsam hemen alacagım ama malesef su ana kadar boyle birsey denk getiremedim.
Bu arada biraz zihni sinir sorusu olacak ama, Defender a otomatik sanzıman uyduramazmıyız ??? Mesela sıkca bahsi gecen yeni nesil Ford Puma motorla (veya benzer herhangi bir makina ile) uygun bir kombinasyon yaratılabilirmi ?

Bu arada ilandaki arac gercekten Camel icin hazırlanmıs bir arac. Aracın sabihini üniversite yıllarından tanıyorum birlikte birkac zirve yapmıslıgımız var, ve ben mezun oldugum sıralarda yeni almıstı. Ondan sonra görüsme sanısımız olmadı bir daha.

dron' Alıntı:
serdar bey alanyada timtur un sahibi elinde 10 15 tane defender var turistlere safari yaptırıyor ( bu arada tüm türkiyedeki land parcası satanlara taş çıkartacak bir garajı mevcut) defle ilgili hertürlü malzeme ve aksesuar bulunur sanırım araba da o ölcüde ii dir . bence kaçırmayın derim

Allah allah Serdar Tıp oluyordu, doktorlugu bıraktımı ?
Yoksa Serdar lar mı karıstı :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,837
Kayıtlı Üye Sayımız
166,938
Kaydolan Son Üyemiz
kgulum

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR