Bende Nivacı Olmayı Düşünüyorum Yardım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan beko1017 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 28
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,966

beko1017

Ana Kamp
herkese selam bende bir niva almayı düşünüyorum yeni gördüğüm kilitli difransiyeller ve bir arkadaşın nivası beni cezbetti bu konuda değerli fikirlerinizden yaralanmak isterim. :smiley:

14429703_t7e.jpg

14429703_eo5.jpg

Etiketler
Ynt: Bende Nivacı Olmayı Düşünüyorum Yardım

Niva ile ilgili merak ettiklerinizi kafanıza takılanları sorun cevaplayalım

ben aracı hiç kullanmadım onun hariçinde belki kullanmadığım araç kalmadı kullanım nasıl lpg de nasıl çok güç kaybına uğruyormu
çürüme var genel olarak izlediğim kadarıyla bagaja gömme tank yuvası yapıyorlar tavsiye edermisiniz (ladayı terçih sebebim rusyadan her parçasını getirtebiliyorum.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-yedek-parca-aksesuar-otomobil-arazi-araclari-lada-niva-lpg-tank-yuvasi-bagaj-problemine-son/detay

bence öncelikle bir nivayı kullanarak test edin parca konusunda rusyaya gerek yok TR de tüm parcaları bol ve ucuz bulunuyor biz nivaları arazi sıklıkla kullandıgımızdan lpg yi pek tercih etmiyoruz lakin lpg ilede sorunsus calışır niva

şuan bir tane var ilksahibi entersan bir durum 1988 model hiç boyanmamış 70 bin orjinal motor yapılmamış senede 15 gün kullanılan bir araç inanamadım araştırdık doğruymuş.
fiyat 5500 ama çam kelebekli hırolik değil 1600 motor siz daha iyi bilirsiniz boşuna yazmama gerek yok 1988 çürük yok bakım ister heralde lpg ruhsata işli vergi borçu yok.renk kırmızı keşke beyaz yada bordo olsaymış ben komle aracı yapmayı düşünüyorum üste resimdeki iç görünüm olmasını düşünüyorum satmak maksadıyla almıycam binek aracım var
fakat tyotoyla hiçbir yere gidemiyorum altı cok alcak kamp ve balık merakı var iki senedir.parça fiyatları çok uçuz geldi birde yeni kilitli defransiyel merakımı arttırdı kafanızı şişiriyorum kusura bakmayın.

bu işde bi yanlışlık olmasın 88 model demissiniz 88 niva ben hiç görmedim
bence başka bi marka bakın derim genede siz bilirsiniz nivacı ark daha net cevaplar gelir az sabır

87 88 cok var

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-lada-niva-yeni-toplanmis-masrafsiz/detay

haklısınız varmış ben dökülen kafamkadar tabanında delikler olan 90 serisinden çok niva gördüm 80 bugüne çıkmaz diye düşünmüşdüm sacındanmıdır nedir çok çabuk dagılıyo kanseri yedimi ifla olmuyo
ama arazisi başarılı bi alet nerde garajdamı saklanmışki bukadar temiz
ozaman dediginiz fiyata o temizlikde bi araç sizce mantıklıysa alınr

Niva bir arazi aracı için çok doğru bir tercih, çok konfor beklemediğiniz sürece ! kabin gürültüsü vardır, çürüme temel problemidir ama bir kez elden geçirdikten ve düzenli baktıktan sonra üstesinden gelirsiniz ki her araç özellikle dağda bayırda kullanılan bol bol su yiyen her araç çürür. Çürük çarıktan daha ziyade motor şanzuman diferansiyel gibi mekanik aksamı düzgün olan bir Niva seçin. kısa olduğu ve hafif olduğu için avantajlı, 1700 cc almanız biraz daha iyi olur. yalnız Nivada şase yoktur fazla zorlamada esneme yapar. Parçasını ucuzdur, Biraz yükseltme, bir vinç, bir kaç sis lambası ve iyi bir lastikle arazide çok keyif alırsınız. Malum lakabı "keçi"

İlk defa niva kullanacaksanız bütçeniz uygun ise mümkün olduğunca yeni model niva almanız tavsiye edilir.Türkiyenin her yerinde yedek parçasını bulabilirsiniz ve uygun fiyat olduğundan bütçenizi sarsmaz.Araç almadan önce mutlaka kaç model olursa olsun servisinde ekspertizini yaptırınız.

evedilaz' Alıntı:
bence başka bi marka bakın derim genede siz bilirsiniz nivacı ark daha net cevaplar gelir az sabır

1986-2010 a kadar lada niva mevcut.

1986-1996 e kadar karbratörlü

1997-2002 e kadar tek nokta enj

2003-2010 çok nokta enj

evedilaz' Alıntı:

Antalya Manavgatta 85 model var 1 kez toplandı.

herkese ilgi ve değerli fikirlerinden dolayı çok teşekkür ederim 88 nivayı alıyorum 2000 model bile bu temizlikte zor bulursun dedi kaportacı arkadaşlar motor şanzıman sorunsuz
araç 65000 de orjinal yılda 15 gün kullanıldığı doğru. :smiley:

kaneruslu' Alıntı:
1986-2010 a kadar lada niva mevcut.

1986-1996 e kadar karbratörlü

1997-2002 e kadar tek nokta enj

2003-2010 çok nokta enj

selamlar arkadaslar. ben toyota hilux den nivaya dondum' ve bu model siralamasini ariyordum nihayet burada buldum. peki simdiki sorum bu modellerde en cok tutulan model hangisidir. ben 10 ile 12 bin lira arasi saglam bir arac dusunuyorum fazla yeni olmamaliki vergi dilimide bize zarar vermesin. biryerlerde okumustum ama suanda bulamadim 96 ile diger yuksek kasalar arasi 450 noktasi degisik diye okumustum. sonuc olarak tek nokta enjeksiyon iyimidir. her halukarda lpg taktiricaz . lpg li olmasi tercihimizdir. arac evde tek arac kullanilacaktir. ayrica her haftasonu ava cikacaktir. bilgilerinizi esirgemeyiniz lutfen . saygilar

Şu an 99 niva kullanıyorum tek nokta enjeksiyonlu lpg taktırdım iş icabı 2800 metreyekadar çıktığım oldu tek sorun yaşamadım.... offroad zevkini küçük paralara tattıran bir aracın olması bizler için büyük şans... parçası işçiliği ucuz... bir çok arazi aracındanda konforlu ben izmir antalya gidip geliyorum hiç rahatsızlık duymadım... araç fanatikliği yapmadan söylüyorum bu sözleri...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,950
Kayıtlı Üye Sayımız
166,953
Kaydolan Son Üyemiz
cigdemkazanlı

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR