Benim Karavanım VW T5 Reimo- Nevzat

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan nevzat Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 447
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 233,208
Ynt: Benim Karavanım Vw T5 Reimo- Nevzat

Nevzat hocam, hayırlı olsun, bu çabayın, sonunu bekliyordum, finali güzel oldu.

Bu kapı motorsikletleri de taşısa olmazmı, indir bindir derdinden kurtuluruz.

Etiketler

nevzat' Alıntı:
Beyendiğimiz modeller

Nevzat bey merhaba;

Sanirim bayanlar hep ayni tarz bisikletleri seviyorlar. Benim esiminde en sevdigi tarz. Evet tasarim olarak diyebilecek bir lafim olamaz tam bir klasik fakat kullanislilik bakinminda cok kullanisli aletler degiller. Birincisi en basta vitessiz olmalari cok buyuk bir dez avantaj. Bu tarz bisikletler genelde Ingiltere gibi ulkulerdeli duz yollar icin tasarlanmislar. Birde binici bayan olunca bu bisikletler ile pek bir yere gidilemez. Ikincisi bu modeller cok agirlar. Hem vitessiz hem agir, bu bisiklet bizim ulkemiz kosullarinda ne kadar kullanisli olur, artik gerisini siz dusunun.

Benim onerim kullanilacak araziye gore bisiklet alinmasidir. Eger dagda bayirda surmek gibi bir amaciniz yoksa yol bisikletleri kesinlikle kullanim ve surus kolayligi, rahatligi ile benim tek tercigimdir. Bu bisikletler cok hafif olduklari icin bisikleti degil sadece kendinizi tasirsiniz. Ayrica tekerler ince olduklari icin yere daha az temas ettiginden surtunme kuvveti az olur. Dolayisi ile zorlanmadan yol alirsiniz. Fakat eger hem arazide hemde yolda binmek isterseniz hibrit yada sehir-tur bisikleti olarak gecen modeller guzel bir cozum. Teker olculeri yol bisikletinden fazlada, dag bisikletlerinden azdir. Yolda surus kolayligi ayni zamanda engebeli arazide surme imkani verir. Ayrica bu takegorideki bisikletlerin tasarimlari bayanlara hitap eder (esimden biliyorum).

Size Delta bisiklete bakmanizi oneririm. Ozellikle kendi uretimleri olan modeller fiyat-performans olarak cok iyi duruyor. Ama birebir alip kullanmisligim yok tabii ki gidip bakmak lazim. Sitenin Sehir-tur bisikleri bolumune bakmanizi oneririm.

zentoz' Alıntı:
Şehir-tur bisikleti için bir örnek verebilir misiniz? Bende bisiklet bakıyorum da. Teşekkürler

Sehir-tur bisikletleri bu asagida verdigim linkte var. Siz Fransada oldugunuz icin baska markalarda bulabilirsiniz. Kisaca ozellikleri bisiklet sasesi dag bisikletlerinden hafif fakat yol bisikletlerinden dayanikli olur, ayrica lastikler yol bisikletlerinden kalin fakat surus kolayligi icin dag bisikletlerinden ince olur.

http://www.deltabisiklet.com/?_args=Catsel,131

Yazsonu karfurdan al. 100 liraya almistik biz, 3 yıldır Yagmur eskitemedi.

insel' Alıntı:
Yazsonu karfurdan al. 100 liraya almistik biz, 3 yıldır Yagmur eskitemedi.

Haklısın hocam; bir kaç gündür yabancısı olduğum bisiklet konusunu internetten şöyle bir araştırayım dedim aman Allahım kafam allak pullak oldu, meğer bu konu dipsiz kuyuymuş . Sonuçta profesyonel kullanıcı değiliz olmaya niyetlide değiliz.olursak ilerde daha iyisine bakarız. Arabanın arkasında çalınma riskinide göz önünde bulundurarak ça
lınırsa ah vah etmeyeceğimiz en ekonomik bisikletleri gözüme kestirdim. Hafta sonu karfur, metro vb. Yerleri dolaşıp bu konuyuda kapatacağım :smiley:

Örnek http://urun.gittigidiyor.com/spor/tunca-torrini-beach-24-jant-kiz-tipi-bisiklet-84502877

Simdi en pahali donem. Gecen kisin basinda kiza en ufak olanlardan bir bisiklet almistim. 80 liraydi sanirim. Simdi ki 7 ay gecti ayni urun 240 lira. Tam 3 kati. Gene de en mantiklisi buralardan almak.

nevzat' Alıntı:
Haklısın hocam; bir kaç gündür yabancısı olduğum bisiklet konusunu internetten şöyle bir araştırayım dedim aman Allahım kafam allak pullak oldu, meğer bu konu dipsiz kuyuymuş . Sonuçta profesyonel kullanıcı değiliz olmaya niyetlide değiliz.olursak ilerde daha iyisine bakarız. Arabanın arkasında çalınma riskinide göz önünde bulundurarak ça
lınırsa ah vah etmeyeceğimiz en ekonomik bisikletleri gözüme kestirdim. Hafta sonu karfur, metro vb. Yerleri dolaşıp bu konuyuda kapatacağım :smiley:

Örnek http://urun.gittigidiyor.com/spor/tunca-torrini-beach-24-jant-kiz-tipi-bisiklet-84502877

Günaydın Nevzat bey,
Acizane ufak bir tavsiyede benden olsun, geçen yıl almış olduğum (Liepo Falcon) bisikletler, vites, ön ve arka amortisör vs. gibi rahatlıkları ile bizleri çok memnun etti ve şu an Metroda 165 TL fiyat ile kampanyası var, hiç düşünmeden renk seçeneğine karar vererek almanı tavsiye ederim. Sevgi ve Saygılarımla.

Bisiklet taşıyıcın çok güzel olmuş Nevzat. Güle güle kullan. Migroslar'da 199 TL ye satılan bisikletler de fena durmuyor. Ben benim kıza Salcano Folda katlanır Bisiklet aldım. Katlanması falan çok pratik. Kullanımı da rahat. Beni rahatça çekiyor. Katlı vaziyette otomobilin bagajında devamlı duruyor. Akşam iş dönüşü Pendik sahiline uğruyorum. Sahilde yarım saat bisiklet turu yaptıktan sonra eve çıkıyorum. Kız kullanmadan eskitecem :smiley: Alacağın bisikletin birini katlanır düşünebilirsin.

http://www.hepsiburada.com/liste/salcano-folda-sehir-bisikleti-/productDetails.aspx?productId=sporsal359&categoryId=27058700

2013 TUV muayenesinden geçtik.

image.jpg

Geçmiş olsun.

Genç nesil transporterler için bişey değil de bizim gibi ihtiyarların muayenesi yaklaşınca dizlerimizde bir titreme oluyor ;D

Nevzat hocam taşıyıcı çok güzel olmuş sağlamlığı konusunda şüphelerin oluyormu yolda giderken.

mayıstosböce' Alıntı:
Nevzat hocam taşıyıcı çok güzel olmuş sağlamlığı konusunda şüphelerin oluyormu yolda giderken.

Bülent hocam; söylediğinizde haklısınız, her zaman aklımda acaba bir yerinden koparmı, kırılırmı? Allah korusun öyle bir durumun sonuçlarını düşünmek bile istemiyorum. Araçlara sonradan eklenen bu tarz aparatlar ( tente, güneş paneli , taşıyıcı vb.) montajlanırken çok ince elenip sık dokunulmalı . 1000 düşünüp 1 yapmalı. Bende çok hesap yaptım. Aracı başta delmek istemedim ama sağlamlık konusunda şüphelerim olacağından kapıların kapanış bölmüne denk gelen menteşeler dışındaki 3. Tutucu noktanın araçla temas ettiği noktadan 2 delik delip montajladık. Usta abi gerek yok desede ben delelim sağlam olsun dedim. Hafta sonu Migrostan tanesi 200 tl ye 2 tane daha bisiklet alıp 3 bisikletle aracı test ettim. Bursanın güzel beldesi Trilye'ye forumda yazan Adil05 abimiz gelmiş, hem onu ziyaret ettim hemde de toplam 60 km kadar virajlı sert bir yolda kullandım. Bir sorun görünmüyor şimdilik. Ama aklım hep orda bisikletleri araba değil sanki ben sırtımda taşıdım:smiley:.
Özetle şunları söylemem gerekli
1- her ne kadar tutuculuk iyiysede uzun yola çıkılacaksa ek kayışlarla başka noktalardan destek alınıp aparat dahada sağlama alınmalı
2- bisiklet tekerleklerinin oturduğu oluklar malzeme olarak biraz zayıf altlarını destekleyecek bir düzenek düşünüyorum.
3-taşıyıcı konum olarak solda olduğu için bisikletler de yerleştirince sola çıkıntı yapıyor, aparatı arka bölümün tam ortasına gelecek şekilde modifiye edeceğim.
4- bisikletleri taşıyıcının kollarıyla bağladıktan sonra ayrıca hepsini birden beraber kayışla sıkıca fixlemek gerek. Ayrıca biskletleri frenlerinide bağlayıp fixlersem yanal hareketler daha az olacak
5- her ne kadar ağırlık noktası menteşelere denk gelsede kapıyı düşürecek, ayarları bozacak diye korkuyorum o yüzden alttan tampona destek aldığım noktayı sağlamlamam gerekli ki ağırlık tampona otursun.
Yani anlayacağın aparatın daha geliştirilmeye ihtiyacı var.

Bu tarz işlerde kafa olarak (sağlamlık ve sorumluluk) aynı olduğumuza üzüldüm,işimiz zor.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,952
Kayıtlı Üye Sayımız
166,717
Kaydolan Son Üyemiz
bbbea

Çevrimiçi üyeler

Geri